IMG_20191005_2349022.jpg

ANIQUE THE STRONGEST

Anique Hilgerink wint in Ter Apel


BATTLE OF ARNHEM

We may have lost the battle, but not the war

Zaterdag 12 oktober 2019 - Battle of Arnhem: In de kooi met Abdullah Faqiri. Battle Events had deze keer iets bijzonders. Een kooi. Normaal gesproken alleen in gebruik voor een MMA-event, maar deze keer mochten er ook kickboksers in. Abdullah had een mooie opkomst en ging vol vertrouwen de kooi in. Tegen de rechtsvoorstaande Nesta Kamran had ‘Appie’ het lastig. Dat resulteerde helaas in een puntverlies over drie ronden.


ONLY THE STRONGEST IN TER APEL

Anique was deze dag The Strongest

Zaterdag 5 oktober 2019 - Only the Strongest, Ter Apel. Anique Hilgerink moest het opnemen tegen de plaatselijke favoriet Felicia Knaap (Team Knaap) van organiserende sportschool Knaap. Felicia kon uiteraard op veel steun van de aanwezige supporters rekenen. In de eerste ronde zette Felicia Anique sterk onder druk. In de tweede ronde kon Anique meer in haar spel komen met vele lowkicks en harde stoten. De derde ronde bleef spannend, maar Anique maakte duidelijk meer scores. Anique won de partij terecht.


CHAMP.NL en Scorpio Gym

Champ biedt nu ook onze workshops aan

Het sportplatform van Champ biedt vanaf heden ook workshops van onze gym aan. Tegen betaling van 5 euro kunnen sporters een workshop kopen. Klik op het plaatje voor de link:


BATTLE FOR THE CASTEL, BREDA

Malik Kysho zet uitdager op zijn plek

Donderdag 3 oktober 2019 - Boksgala ‘19 Battle for the Castle, Breda: Malik Kysho vocht hier winnende kickbokspartij in drie overtuigende ronden tegen uitdager Rens. Malik ontving ook nog een prijs voor de beste opkomst!


Best Gym Fights, Köln

Donderen in Keulen

Zaterdag 28 september 2019 - Best Gym Fights, Köln, Duitsland: Drie jeugdvechters hebben Keulen doen donderen. Jayden Oosten wint in ronde 1 op tko van Nevio Kleinsmann (Team Shield). Tegenstander had geen antwoord op de harde stoten en trappen van Jayden. Tycho Kiel wint in ronde 1 op tko van Movses Papikyan (Kvadrat Gym). Tycho vocht technisch met snelle conbinaties en goede highkicks. Erg goede partij. Scott Hilgerink verliest in een keiharde partij van Ilhan Irtern (Best Gym). Hij kwam goed door met harde high kicks. Ook zijn stoten kwamen goed door, maar moest zijn meerdere erkennen. Erg goede tegenstander ook.


GLADIATOR 11, ‘s-Heerenberg

A Winning Team

Zaterdag 22 september 2019 - Gladiator 11, ‘s-Heerenberg: Zes (7) jeugdvechters hadden we ingezet als gladiatoren vlakbij de Duitse grens. Enkelen vochten zelfs hun eerste partij pas. De teamspirit was vanaf het begin geweldig. We hielpen elkaar waar we konden. Prachtig om mee te maken.

Ian Schelfhorst won van Guilliano Jansen (Gottmers Gym) - Luz de Vries vocht onbeslist tegen Lavinya van Geffen (Mattiz Gym) - Jayden Oosten onbeslist tegen Ricardo Bod (House of Champions) - Mayisha Jonathans verliest van Kim Danen (Mattiz Gym) - Sama Aârab verliest van Nadischa van den Ing (Mattiz Gym) - Daleney Oosten verliest van Chayenne Zijlstra (Team Solo) en Dounia Yougil verliest van Rosa van Zuilen (Selfdefence4all).

Het was een mooie dag.


FUTURE CHAMP XI 2019

Centrale wedstrijdsparring voor de jeugd

Zondag 15 september 2019 - Future Champs XI, Wijk bij Duurstede: Een centrale sparringsdag met andere clubs uit Nederland. De jeugd kon op die manier met meerderen op eigen gewicht sparringsrondjes draaien. Goed voor ervaring en voorbereiding voor wedstrijden. Het niveau was hoog, zodat voor iedereen duidelijk werd waar de lat moet worden gelegd als je goed mee wilt draaien in de kickbokscompetities.


Nieuwe trainingspakken fightteam Scorpio Gym

Sponsoring door Sedo Signing & Vriezz Trading

De vechters van Scorpio Gym zijn in het nieuw gestoken met Craft trainingspakken door onze sponsoren Sedo Signing en Vriezz Trading. We zien er nu uniform en gelikt uit op onze komende presentaties.

scorpio sponsorfoto's.jpg

HEROIC BATTLE 29 IN DUITSLAND

Abdullah vecht een zwaar onbeslist

Zondag 1 september 2019 - Heroic Battle 29, Herne, Duitsland: Even een eerste wedstrijdje pakken na de zomervakantie om erin te komen. Er inkomen is makkelijker gezegd dan gedaan en klinkt ook vrijblijvend, maar is het niet. Het blijft een serieuze strijd. Abdullah Faqiri kreeg als 17-jarige een zeven jaar oudere tegenstander. Weliswaar een kop kleiner, maar wel een slag breder. De gespierde massa zorgde wel voor iets moeite om te bedwingen, maar ‘Appie’ stond zijn mannetje wel. Hij scoorde veel, terwijl zijn tegenstander erg actief zonder meer te scoren. Een onbeslist lijkt in het buitenland een terechte uitslag, maar ons inziens zat er gewoon een winstpartij in.


SCORPIO BBQ 2019

Het was weer geweldig gezellig!

Onze jaarlijkse BBQ viel goed in de smaak. We hadden topkok Ramon, die voor ons het vlees smakelijk bereidde. Tropische klanken klonken uit de muziekbox. Tropische dranken mixten wij zelf. Het werd laat, gezellig laat en wel te gezellig laat tot na middernacht.


Met een volle spaarkaart van Albert Heijn kickboksen bij Scorpio Gym

Even stoom afblazen? Ga kickboksen! Deze vechtsport zorgt er gegarandeerd voor een voldaan gevoel. Kom je ook even een uurtje kickboksen bij ons?

Hoe? Hier lees je er alles over: www.lekkerweglekkerthuis.ah.nl


FIGHTING NETWORK MAGAZINE #4

Scorpio Gym staat erin

WE staan in FNM #4. Een reportage over onze gym staat deze keer in ons maandelijks vakblad Fighting Network Magazine. Het is een leuke reportage geworden over de oosprong van onze gym en de ‘heldendaden’. Wordt abonneen of koop het in de betere tijdschriftenwinkels, zoals de AKO, Bruna en Primera.

STEPHEN COOKE ZET ALMELO OP DE KAART
SCORPIO GYM
Door: Edwin Devente
Foto’s: Stephen Cooke
In de categorie ‘sportscholen’ toert FNM door Nederland om de explosieve groei van de ringsporten goed in beeld te brengen. Het zijn immers de sportscholen die verantwoordelijk zijn voor deze groei en de kwaliteit van de sport hoog moeten houden. In deze editie doen wij Almelo aan. Sinds 2002 is Scorpio Gym daar gevestigd onder de bezielende leiding van Stephen Cooke (56) die zijn opleiding genoot in de vermaarde sportschool van wijlen Jan Plas: Mejiro Gym.

SOCIAL MEDIA
Scorpio Gym behoort inmiddels tot de meer bekendere kickboksscholen die Nederland rijk is. De reden daarvoor ligt in het feit dat de eigenaar en trainer op vele fronten actief is. Stephen Cooke was één van de eersten die de waarde van het social media ten volle benutte. Daarnaast reist hij met zijn wedstrijdploeg al decennia lang heel Nederland door en organiseert hij ook nog onder de naam ‘Fighters Delight’ jaarlijks meerdere gala’s. Nee, Stephen Cooke is alles behalve lui.

AMRO BANK
“Ik ben begonnen met kickboksen in 1987 bij Mejiro Gym in Amsterdam onder leiding van Jan Plas. Ja, ik zie je al kijken, ‘is Almelo-Amsterdam nou niet een beetje te gortig?’. Dat komt omdat ik voor mijn werk in Amsterdam gestationeerd was. Ik werkte destijds bij de AMRO Bank, dat later met de ABN een fusie is aangegaan. Ik woonde in die tijd in de Bijlmer, maar na drie jaar had ik het daar wel gezien en ben ik in Almere gaan wonen. Met de trein is dat een kleine afstand naar Amsterdam”, aldus de snel pratende Stephen Cooke.

VERONICA SPORT
Het waren de jaren van de opkomst van het kickboksen. Veronica-Sport, was de eerste TV-zender die aandacht besteedde aan het kickboksen. Eindredacteur John Haanen was een enorme en maakte regelmatig zendtijd vrij. Namen als Rob Kaman, Jan Wessels, Ernesto Hoost en Peter Aerts begonnen langzaam bij het grote publiek binnen te dringen. Stephen Cooke: “Mejiro Gym was natuurlijk de oerbron van deze sport en Jan Plas was een fantastische trainer. Ik heb daar enorm veel geleerd en met alle grote namen getraind. Al die kennis heb ik mee terug genomen naar Almelo”.

STERRENBEELD
“In 2002 ben ik Scorpio Gym begonnen. Die naam is afgeleid van mijn sterrenbeeld(Schorpioen). Niets meer en niets minder. Zoals velen heb ik de basis gelegd in gymzaaltjes. Maar van het één komt het ander. De sport groeide en mijn sportschool ook. Dat resulteerde in 2014 in een eigen pand van 400 vierkante meter. De naam Scorpio Gym heb ik altijd in ere gehouden”, zegt hij met trots.

VRIENDENGROEP
De groei van de sportschool kwam met name door de enorme drive van Stephen Cooke zelf. “Kickboksen is mijn passie en als ik ergens voor ga ben ik niet te stoppen. Vanuit een vriendengroep is de sportschool in feite ontstaan, maar nu is het een betaalde baan. Het is mijn werk geworden. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, mede doordat mijn vrouw Helga altijd is blijven werken en in de beginjaren, en nog steeds overigens, mij op alle fronten heeft bijgestaan”

‘GEEL-ZWARTE VECHTERS’
In de loop der jaren is Scorpio Gym een vertrouwde naam geworden in de Nederlandse kickbokswereld. De ‘geel-zwarte’ vechters begonnen ook goede resultaten te boeken. Namen als Garik Sarkisjan, Malik Kysho, Jaleesa Alfons, Arev Tasirmaz, Omar Moreno en Anique Hilgerink zetten klinkende prestaties neer. Al deze vechters hebben de Scorpio-stijl die Stephen Cooke vanuit Amsterdam naar het Oosten importeerde. Stephen Cooke: “Omar Moreno is zelfs een ‘Glory vechter’. Hij heeft een Amerikaans paspoort, is opgegroeid in Spanje en toen zijn ouders naar Nederland kwamen is hij bij mij gaan trainen. Een absolute topvechter”.

COMPLEET PROGRAMMA
Maar een sportschool is niet altijd rozengeur en maneschijn volgens Stephen Cooke. “Het is keihard bikkelen en hoe groter de sportschool hoe harder je moet werken. Natuurlijk dragen de wedstrijdvechters de naam van je sportschool uit, maar dat is maar een kleine groep. Daar kan je niet van rondkomen. Bij Scorpio Gym hebben wij dan ook een compleet programma voor ieder wat wils. Muay Thai, Kickboksen, MMA, maar ook bokszaktraining, bootcamps en personal training”.

STREAMER: “… een sportschool is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is echt bikkelen en hoe groter de sportschool hoe harder je moet werken”.

ANIQUE HILGERINK
Het is opvallend dat Scorpio Gym al zoveel jaren met goede wedstrijdvechters op de proppen komt. Veel sportscholen pieken een periode, maar Scorpio Gym blijft steeds nieuwe lichtingen brengen. Stephen Cooke: “Ik denk dat enthousiasme aanstekelijk is. Ook nu weer hebben wij talenten waarvan ik denk dat zij ver kunnen komen. Jeugdvechters Chelsea Niehaus (12), Scott Hilgerink (13), Iwan Nijenhuis (16) en senioren Guevar Deekman (18), Abdullah Faqiri (17) en natuurlijk Anique Hilgerink (19). Laatstgenoemde werd zelfs sportvrouw van Almelo in 2017!”. De trainer met de Indische roots bruist van energie. Het boek ‘Scorpio Gym’ is nog lang niet uit.

- We bedanken FNM voor deze mooie reportage -


THE SPIRIT TO FIGHT

Vijf doordrammers in Ulft

Zondag 7 juli 2019 - The Spirit to Fight, Ulft: De autoroute van deze dag verliep via de nieuwe weg bij Haaksbergen naar het zuidelijker gelegen Ulft. Een uurtje rijden met de vijf vechters Sama Aârab, Ian Schelfhorst, Chelsea Niehaus, Jayden Oosten en Scott Hilgerink. Het duurde iets langer voordat het gala begon, maar uiteindelijk verliep de doorloop vlot.

Scott Hilgerink won in drie ronden van Sem Kraal (House of Boxing) met harde lowkicks en knieën. Jayden Oosten won ook met vele lowkicks die zijn tegenstander bijna deed opgeven. Chelsea Niehaus had een rematch tegen de sterke Reyyan Dutkun (Team Luyken), Ian Schelfhorst maakt zijn debuut tegen een sterkere Finn van Haarlem (Team Luyken) en Sama Aârab zette veel druk tegen de veel langere Monyera van Doorn (Team Habouch), maar alle drie verloren nipt hun partij. Ze mogen trots zijn op hun fenomenale inzet. Osu!


SUMMER FIT FESTIVAL 2019

Scorpio Gym Muay Thai Workshop

Zondag 30 juni 2019 - Summer Fit Festival 2019, Wierden: Wij waren uitgenodigd om deel te nemen aan de SFF met een workshop. Uiteraard hebben dat aanbod aangenomen. Er was een goed opkomst. De deelnemers waren erg enthousiast. Het was wel warm. Later hebben we zelf nog meegedaan aan de workshop kickboksen van Remy Bonjasky en Murthel Groenhart. Topdag gehad.


FIGHTNIGHT MEPPEN, DUITSLAND

Ons MMA-Team in Duitsland

Zaterdag 29 juni 2019 - Fightnight Meppen, Duitsland: NPU MMA was in Meppen met Jasper Kanis. Jasper vocht daar zijn eerste MMA-partij. Zijn tegenstander was Adam Benhammou van The Colosseum MMA. Jasper begon zijn eerste ronde wat voorzichtig en hield goed de guard. In de tweede ronde had Jasper iets meer activiteit. In de derde ronde slipte hij weg en de tegenstander maakte daar handig gebruik van met ground-and-pound waar Jasper zich niet tegen kon verweren.


AKDENIZ GYM, DEVENTER

De jeugd heeft de toekomst

22 juni 2019 - Akdeniz Gym, Deventer: Altijd leuk bij onze buren op bezoek. Voor de kids en ouders gelukkig niet uren rijden. Vier jeugdvechters probeerden er weer het beste ervan te maken. Dromen van een mooie toekomst. Sama Aarab, Scott Hilgerink, Jeflin Nijhuis en Jayden Oosten deden hun best.

Sama Aarab liet als jongste van de vier vechters zien dat je niet de minste hoeft te zijn. Drie ronde lang goede strakke techniek en combinaties maakten haar tot winnaar van de partij tegen Alyscha Haverhoek (Akdeniz Gym).

Jayden Oosten vocht tegen Ritesh van Zand (Viriya Gym), Scott Hilgerink tegen Scot van den Tillaart (Ki Gym) en Jeflin Nijhuis tegen Lionel Berendsen (Reflexx).GLORIOUS HEROES ENFUSION, Groningen

Anique en Appie op Enfusion

Zaterdag 8 juni 2019 - Glorious Heroes Enfusion, Groningen: We waren deze keer met twee vechters op het grote Enfusion podium in Groningen. Anique Hilgerink en Abdullah Faqiri mochten de eer van Scorpio Gym verdedigen.

Anique Hilgerink had goede hoop een lekkere knokpartij af te leveren tegen Dasha Kuzina van KB Groningen. Het mocht niet zo zijn. Anique vocht te behoudend, waardoor ze niet genoeg scoorde. Jammer.

Abdullah Faqiri maakte zijn debuut op een groot gala. Dat merkte je ook aan zijn performance tegen Peter Verhaegh van Siam Gym. Door te voorzichtig te vechten om maar geen fouten te maken liet hij punten liggen. De volgende keer….


THE FRIENDLY GAMES IV

De vriendelijkste sparringswedstrijden van Almelo vonden weer plaats

Zaterdag 1 juni - The Friendly Games, Almelo: Alweer de 4e editie van deze vriendelijks sparringswedstrijden, waarbij ook de allerkleinsten hun debuut in de ring konden maken. Hier konden de jeugdigen even proeven van de spanning en sfeer rond een wedstrijd, zodat ze kunnen groeien naar een ‘echte’ wedstrijd in de toekomst.


IMG_20190514_0959475_20190515231657168.jpg

POLAROID

NAAM - Norbert Törteli
WOONPLAATS - Almelo
PROFESSIE - Lasser
DISCIPLINE - Boksen en Box Bag Workout

Norbert Törteli komt uit Hongarije, waar hij in het nationaal boksteam zat. Daarom koos hij ook om te boksen bij Boxing Almelo (het boksteam van Scorpio Gym). Hij is voor Boxing Almelo in 2017 nog uitgekomen in een officiële bokswedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Boksbond. De Box Bag Workout is voor Norbert ook een favoriet onderdeel. Hij gebruikt daarbij zelfs ook zijn benen voor de lowkicks en dat doet hij heel verdienstelijk voor een bokser. Hoewel hij nog vaak naar familie in Hongarije op bezoek gaat is Scorpio Gym toch "mijn tweede huis", vertelt Norbert. Hier voelt hij zich erg thuis.

1256792546_20190509082848163.jpg

POLAROID

NAAM - Monique Voshaar
WOONPLAATS - Almelo
PROFESSIE - Huismoeder
DISCIPLINE - Box Bag Workout

Monique Voshaar is huismoeder van drie voetbalzonen. Daar heeft ze het maar druk mee en de Bokszaktraining bij Scorpio Gym is dan een lekkere uitlaatklep voor haar. Tevens is het een full body workout, waardoor met name haar rugspieren sterker zijn geworden en ze sindsdien geen rugpijn meer heeft. Monique speelde ooit volleybal in de top van de eredivisie, maar doet het nu alleen nog recreatief. De Bokszaktraining doet ze er ook nog bij om individueel toch nog het uiterste uit haar zelf te halen. "Zeer verslavend."


60183186_10157553834094406_7517251881165389824_n.jpg

Workshops Kickboxing op

scholen

De komende weken houden we Workshops Kickboxing op diverse scholen. Als eerste was vandaag Jenaplanschool de Zegge aan de beurt. Deze school in de achterstandswijk bood verlengde schooldagen aan waarbij de kinderen een activiteit konden kiezen. De Zegge koos voor kickboksen.

Ook het Canisus kiest alweer voor het vierde jaar voor kickboksen op hun school. We zijn dankbaar voor het vertrouwen in onze kwaliteiten.RINGS ZAANDAM

ANIQUE’S REMATCH

Zaterdag 11 mei - RINGS, Zaandam: Anique Hilgerink nam het op in een rematch tegen Sharon Mannaart van Mejiro Gym Amsterdam. De vorige partij eindigde in een nipte overwinning van Sharon. Deze keer werd het haar weer niet makkelijk gemaakt. Hoewel Sharon heel actief was scoorde Anique met voltreffers op het hoofd en benen. De lowkicks deden hun werk bleek achteraf, maar de jury gaf de winst aan Sharon.


IMG_20190503_2001375.jpg

POLAROID

NAAM - Gaby Heinlein & Steven Karamali
WOONPLAATS - Almere
PROFESSIE - Ouders van Jacy
DISCIPLINE - Box Bag Workout

Gaby en Steven komen elke vrijdag vanuit Almere naar de Bokszaktraining bij Scorpio Gym in Almelo, "want het is er zo gezellig". Hun zoontje, Jacy, kickbokst hier ook met de Kids-groep. Gaby deed aan taekwondo en wil nu graag haar conditie verbeteren en bijhouden. Steven kickbokste bij Vos Gym Amsterdam en wil nu zijn oude broekmaat terug. Sushi is beider favoriete dish en daarom is de Bokszaktraining goed om in vorm te blijven. Alme-RE/LO scheelt ook maar 2 letters. Logisch toch!

POLAROID

NAAM - Rick Elzinga
WOONPLAATS - Milaan
PROFESSIE - Motorcrosser
DISCIPLINE - Box Bag Workout

Rick Elzinga (17) is motorcrosser bij een Italiaanse team en is woonachtig in Milaan. In de periodes dat hij thuis in Nederland is volgt hij de Bokszaktraining bij Scorpio Gym om zijn explosive kracht te vergroten. Dat helpt hem bij de start en tijdens de cross om een voorsprong te nemen op zijn concurrenten. Rick heeft afgelopen jaar door zijn armblessures slechts drie van de acht EK-wedstrijden kunnen rijden, maar wist in die drie wedstrijden toch een podiumplek te bemachtigen. Een zeer uitzonderlijke prestatie! We gaan nog meer van hem horen. Volg Rick.


COOL GYM THAIBOKSEN

Dubbel gala

Zaterdag 4 mei - Loods of Fitness/Cool Gym, Bunschoten: Er was een jeugdgala dat zou worden gevolgd door een seniorengala. De jeugdvechters Sama Aârab, Daimen Wagelaar en Scott Hilgerink traden ‘s middags aan. Yasminn Kreijkes ‘s avonds. Er werd om 20.00 uur nog even stilte gehouden wegens Dodenherdenking. Respect!

Afgelopen zaterdag bij het gala van Loods of Fitness in Bunschoten: Yasminn Kreijkes wint van Sanhaij Kaouthar (SC Woerden) in een zware slachtpartij. Beide dames wisten van geen wijken te weten. Sama Aârab verliest van Iris vd Hiele (Team Solo), maar maakte op 10-jarige leeftijd een goed debuut in een goed technische partij. Daimen Wagelaar verliest van Jordan Koning (Vos Gym) en maakte ook een goed debuut. Scott Hilgerink verliest van Adil Bouzmaaza (TMS), wat jammer was. We zijn trots op eenieder die het toch maar aandurfde om in de ring te stappen. Toppers!polaroid Veerle en Hidde Braaksma.jpg

POLAROID

NAAM - Veerle en Hidde Braaksma
WOONPLAATS - Nijverdal
PROFESSIE - Veerle: Jeugdzorgwerker
Hidde: Student Biologisch Medisch Laboratoriumonderzoek
DISCIPLINE - Box Bag Workout en Kickboxing

Zus en broer, Veerle (24) en Hidde (21) Braaksma, uit Nijverdal zochten en vonden bij Scorpio Gym de bokszaktraining. De sfeer, mooie zaal en warm welkom sprak hun direct aan. Veerle was ooit Overijssels kampioen wedstrijdzwemmen, dus intensief sporten is haar niet vreemd. Hidde was voorheen zeer actief in het voetbal en atletiek en is nu een ervaringsdeskundige in hoe lichamelijke reacties zich verhouden tot hoge trainingsintensiteit. Ze komen altijd samen naar de training (quality time) en op de terugweg analyseren ze elkaars sportieve inspanningen. Ooit een echte kickbokswedstrijd vechten staat hoog op hun gezamenlijke bucketlist. Met hun tomeloze inzet en energie gaat dat zeker wel lukken bij Scorpio Gym... Where else!

IMG_20190412_1423134.jpg

POLAROID

Guevar Deekman - NAAM - Anique Hilgerink
Almelo - WOONPLAATS - Almelo
Student Landstede Zwolle - PROFESSIE - Student Johan Cruyff College Enschede
Amateur Kickboxing - DISCIPLINE - Professional Kickboxing


Guevar Deekman en Anique Hilgerink volgen beiden een sportopleiding. Guevar richt zich op Sport en Recreatie en Anique op Sport en Coaching.
Guevar is met het kickboksvirus besmet door zijn moeder, die ook bij Scorpio Gym traint. Guevar heeft veel vrienden in de gym en voelt er zich erg thuis. Zijn grote voorbeeld is Remy Bonjasky, de drievoudige K-1 kampioen. Een persoonlijke ontmoeting zit nog steeds in de planning.
Anique heeft zich op 6-jarige leeftijd (in 2006) aangesloten bij Scorpio Gym. Ze heeft het er ontzettend naar haar zin. Ze vecht nu op professioneel niveau en in thuiswedstrijden voelt ze zich het opperbest. Ze heeft een grote fanbase, die haar dan een extra boost geeft tijdens haar wedstrijd. Ze is een toekomstige sportmasseur. Handig!
Het terugkerend kickboksgala in de IISPA Topsporthal, dat door hun eigen gym wordt georganiseerd is voor beiden het hoogtepunt van het jaar en een goede tweede plek is de beruchte BBQ van de club.KONINGSSPELEN 2019

Scorpio Gym verzorgde de Kickboxing Clinics

Vrijdag 12 april 2019 - Koningsspelen, Almelo: Op het terrein van voetbalvereniging PH vonden vandaag de Koninsspelen plaats. Groepen 6 van enkele bassisscholen konden er verscheidene sportactiviteiten volgen. Wij verzorgden het kickboksen.


Youth Fighting League Championship "Part III"

Halve Finales in Amsterdam

Zondag 7 april 2019 - Youth Fighting Leaugue, Amsterdam: Ondanks dat de weging een dag eerder plaatsvond hadden we het vermoeden dat de start op de wedstrijddag zou uitlopen. Onze vermoedens werden bewaarheid en het zou nog een lange dag worden.

Chelsea Niehuis halve finale. Chelsea heeft het tot de halve finale gebracht in haar poule. Drie partijen voortreffelijk gestreden. In de eerste ronde versloeg zij plaatsgenoot Shayen Visscher (FA Almelo), in de kwartfinale Sunaina Barkat (The Iron Gym) en in de halve finale verloor ze van Kyara van der Klooster (Team Solo), de latere finaliste en Kampioen. 

Sem van der Weide halve finale. Sem strandt in de halve finale tegen Anas El Marroumi (Atlas Gym). Een partij die pas laat in de middag begon en Sem al helemaal was gesloopt van het lange wachten.


polaroid hilke zuithof.jpg

POLAROID

Naam: Hilke Zuithof
Woonplaats: Almelo
Professie: Owner 'by Hilke'
Discipline: Box Bag Workout

Hilke Zuithof is eigenaresse van By Hilke dé modezaak voor dames en heren in Borne. Het is haar werk en passie. Een andere passie is de Box Bag Workout bij Scorpio Gym in Almelo, waar ze zich regelmatig met enorm plezier op de bokszak uitleeft. 'Iedereen is zo behulpzaam en er heerst hier echt een familiesfeer', benadrukt Hilke. Haar familie en vrienden heeft ze in haar slipstream meegezogen, waardoor het familiaire karakter nog meer wordt versterkt. Ze komt hier ook eigen klanten tegen en anderen kennen haar als het gezicht van by Hilke. 'De Box Bag Workout is een perfecte manier om in shape te blijven', aldus Hilke.

polaroid patrik nijenhuis.jpg

POLAROID

Naam: Patrik Nijenhuis
Woonplaats: Almelo
Professie: Vrijwilliger
Discipline: General Care


Patrik Nijenhuis is al enige tijd onze ‘vliegend kiep’. Helpt met klusjes in en rondom de gym, stelpt bloedneuzen en draait bardienst. ‘Altijd gezellig om tijdens de bardienst met mensen een praatje te maken.’ Wat heeft hij met vechtsport? Vroeger deed hij aan kempo en taekwondo. Die atletische bewegingen laat hij nu liever aan zijn zoon en dochter over, die bij Scorpio Gym kickboksen. Patrik kijkt uit naar het naderende kampioenschap van zijn favoriete voetbalclub.


KINGDOM of Kickboxing

Fitte strijders van Scorpio Gym vochten thuis

Zaterdag 30 maart 2019 - KINGDOM of Kickboxing, Almelo: Iedere vechter van Scorpio Gym trad superfit aan op hun eigen house-gala. Super gemotiveerd en aangemoedigd door het thuispubliek. We zijn trots op hun prestaties ongeacht de uitslagen.

1. Chelsea Niehaus vecht onbeslist tegen Steffany Holswilder (SC Rebo) 3r punten. Chelsea vergat de eerste ronde haar lowkicks te gebruiken, waardoor ze de laatste twee ronden een inhaalslag moest maken tegen een kop grotere tegenstandster. Uiteindelijk leverde het twee winnaars op.

2. Scott Hilgerink verliest van Tom Roeten (Amieries Gym) 3r punten. De jonge Scott bevindt zich pas kort serieus in het wedstrijdcircuit en moet nog even wennen. Scott trof goede tegenstander en desondanks liet hij zien dat hij vorderingen heeft gemaakt.

3. Iwan Nijenhuis wint van Wahek Karapetjan (Fit-Kickboxing) 3r punten. Iwan scoorde veel met lowkicks, zoals wij hadden verwacht. De tegenstander was goed. Iwan had nog meer voordeel uit de partij kunnen halen als hij wat meer zijn handen gebruikte om stoten uit te delen.

4. Mitchell Van Bronckhorst verliest van Yesper Schouten (SC Rebo) 3r punten. Eindelijk begon Mitchell al in de eerste ronde met felle acties in plaats van pas in de laatste ronde, zoals hij voorheen te vaak deed. De trainer van de tegenstander toonde respect voor Mitchell’s 'harde kop’. Top!

5. Olivier Gillis wint van Serhat Aydin (Team Aerts) 3r punten. Olivier vocht tactisch heel scherp. Aanvallen met combinaties en vervolgens afstand houden door uit te stappen. Super gevochten!

6. Lennart Van Eden verliest van Boris Perez Mejia (Chok Dee) 2r KO. Lennart begon lekker old school Scorpio Gym style, Dat hebben we lang niet gezien. Onze winnende stijl, maar dan moet je wel gefocussed blijven. Lennart ging neer in de bel aan het eind van de eerste ronde, vervolgens zijn tegenstander in de tweede ronde, daarna Lennart definitief neer. Einde partij.

7. Tom van der Wal verliest van Jerry van Dalen (MT Hoogeveen) 2r RSC (snee in hoofd door elleboog). Tom had het hardst getraind van iedereen. Elke ochtend en avond was hij in de gym te vinden. Ook in het weekend. Het is dan jammer dat de partij in de tweede ronde moest worden gestaakt wegens een diepe wond op zijn hoofd door een onbedoelde elleboogstoot. We hadden zo graag nog een derde ronde van Tom willen zien.

8. Pien Bekke wint van Dario Visa (MT Duisburg) 3r punten. Pien had het lengtevoordeel, maar wat koop je daarvoor als een kleinere als pitbull op je afkomt? Gelukkig wist Pien goed haar lengte te gebruiken om het gevaar op afstand te houden. Zelfs in de clinch was Pien goed.

9. Abdullah Faqiri vecht een no-contest match tegen Kaan Ucer (Team Aerts) 3r RSC. Het ‘schoolpleingevecht’ voltrok zich in de ring. Op gegeven moment in de tweede ronde vond de scheidsrechter hun beider gedrag welletjes en staakte hij de wedstrijd. Misschien wel een goede beslissing in belang van de sportiviteit.

10. Anique Hilgerink wint van Antonella Dimic (MT Duisburg) 1r TKO. Anique touched gloves, maakte twee jabs en rondde af met een lowkick, dat de tegenstander verlamde. Het was klaar na 7 seconden in de eerste ronde.Polaroid

polaroid debby jansen.jpg

Polaroid

Naam: Debby Jansen
Woonplaats: Almelo
Professie: Professioneel begeleider gehandicaptenzorg
Discipline: Afwisselende Workouts


Debby Jansen werkt als begeleider in de gehandicaptenzorg en is meerdere dagen per week te vinden bij Scorpio Gym. Na een zware werkdag vindt ze het fijn om een uitlaatklep te vinden in de Workouts die worden geboden. Daardoor voelt ze zich conditioneel beter en krachtiger, wat ook goed is voor het intens zware werk dat ze doet. Ze kwam met haar voetbalteam ooit in aanraking met een Box Bag Workout en was toen meteen verknocht. Ze liet het voetbalteam achter zich en stortte zich in de Box Bag Workout, het Kickboksen en de Bootcamp. De oefeningen met de battleropes is bij haar favoriet. Het is zwaar, maar daarna extra lekker om thuis voldaan op de bank neer te ploffen. Het bijzondere aan Scorpio Gym is dat men erg sociaal met elkaar omgaat, want 'ook al kom je in je eentje, je voelt je toch nooit alleen'.

polaroid tim meenderink.jpg

Polaroid

Naam: Tim Meenderink
Woonplaats: Almelo
Professie: Supermarket Professional
Discipline: Box Bag Workout


Tim Meenderink heeft een fulltime job en traint daarnaast al een tijdje bij Scorpio Gym. Om zijn conditie te verbeteren heeft hij de Box Bag Workout uitgekozen als favoriete discipline. Tim wilde tevens een flink aantal calorieën verbranden om van de 106 kilogram af te komen, waarmee hij de training is gestart. Op dit moment is er al 13 kilogram af. De sfeer in de groep vindt hij geweldig positief en gemoedelijk. De begeleiding is indrukwekkend met aandacht voor de individuele sporter. Tim blijft deze training nog lang met plezier volgen, want 'er is niets zo veilig als vechten met een bokszak'.


Polaroid


BOX-N-KICK cursus

De cursus voor Fitness en Personal Trainers

Dinsdag 13 maart 2019 - BOX-N-KICK cursus: De eerste BOX-N-KICK cursus voor Fitness en Personal Trainers heeft vandaag plaatsgevonden. Het is een cursus om klanten van Personal, Group en Small Group training een complete workout bieden met een professionele uitstraling. Waar kun je dat anders doen dan bij de professionals bij Scorpio Gym? Vandaag kwam een delegatie van Sportbedrijf Almelo om zich te bekwamen in de ‘geheimen’ van het kickboksen en hoe dat te doceren. Het was zeer leerzaam, constructief en amusant. Dat amusante waren oefeningen die ze zelf mochten uitvoeren met elkaar. Zo raken ze bekend met de oefeningen die ze straks hun leerlingen laten ondergaan. Aan het einde van de cursus ontving iedereen een certificaat van bekwaamheid.


King of the Ring

Enfusion Rookies in Veenendaal

Zaterdag 9 maart 2019 - King of the Ring. Veenendaal: Onder de subtitel Enfusion Rookies werd in Veenendaal een mooi gala gehouden. Guevar Deekman en Abdullah Faqiri mochten hier aantreden. Guevar Deekman begon goed tegen Hayder van Gaal (Kickboxing Druten). Hij had goede combinaties, die hij goed afrondde, maar liet zijn tegenstander steeds terug in the game komen. Hierdoor verloor hij zijn partij. Abdullah Faqiri had wat moeite om in the game te blijven tegen Ersin Gokcen (Budaya Cuijk) en verloor. Hij was veel te terughoudend. Hij kan beter, dus we houden de moed erin.


BOX 3 Bokszaktrainingsdag

De derde editie was ook een groot succes

Zaterdag 2 maart 2019 - BOX 3: We hadden alweer de 3e editie van de gratis toegankelijke BOX Boxbag Open Xperience. Een bokszaktrainingsdag, waar iedereen uit Almelo en omstreken gratis aan mee kan doen. Niet dat heel Almelo aanwezig was, maar de liefhebbers waren er zeker. De ene had een broer meegenomen, de andere een vriendin. Zo hadden we een mooie mix van ervaren en onervaren deelnemers. Uiteraard lagen er ook deze keer weer gratis gezonde snacks op de balie. In mei doen we een poging de 4e editie te laten plaatsvinden. Komen jullie dan ook?


LEKKAH RAUSUH!

Hakoob Malkonian wint zijn eerste MMA-partij

Zondag 24 februari 2019 - Lekkah Rausuh!, Den Haag: Een eind rijden naar Den Haag voor de partij van Hakoob Malkonian met trainer Florian Eppink op de passagierszitplaats. Een wedstrijd neemt vaak een hele dag in beslag hoe ver je ook rijdt. Hakoob vocht hier zijn eerst MMA-partij en het was op speciale jeugdregels tot 18 jaar. Zijn tegenstander was Islam Edisultanov van het bekende Team Perfect uit België. De partij begon met een fel aanvallende Belg. Hakoob blokte zijn acties voortreffelijk en had een goede stabiele guard op de grond. In de tweede ronde spoog de tegenstander veelvuldig zijn bitje uit en frustreerde veelvuldige de reglementen, waardoor de scheidsrechter de partij voortijdig afbrak door de Belg te diskwalificeren voor obstructie van de reglementen. Jammer, want Hakoob had graag willen winnen met een submission. Hakoob werd als winnaar uitgeroepen.


HOUSE OF CHAMPIONS

Knokken in Westervoort

Zondag 10 februari 2019 - House of Champions, Westervoort: We vertrokken ‘s morgensvroeg met vier vechters voor wedstrijden naar Westervoort. Onderweg werden we gebeld om Abdullah Faqiri alsnog te laten vechten en daarmee traden we aan met totaal vijf vechters aan. Appie was dus allang niet meer goed voorbereid sinds hij hoorde dat zijn partij niet doorging en nu stond hij alsnog in de ring tegen een metershoge Said Hallak van Fightclub 0318. Op karakter wist Appie de partij uit te vechten, maar kwam tekort voor de winst in deze invalpartij. Sem van der Weide was een paar dagen voor de wedstrijd ziek geworden en vandaag bij aankomst nog niet helemaal lekker. Andere vechters zeggen om het minste en geringste af, maar Sem wilde gewoon knokken. Sem knokte zicht helemaal door zijn tegenstander, Jerainio Ramsoebhag van Team Roberto, heen. Drie ronden lange met hoog tempo druk zetten leverde hem de winst op. Etoes Pattiasina is ook zo’n karaktervechter. Dood of de gladiolen, maar wel tot het einde alles geven. Helaas velde hem aan het eind van de wedstrijd een linker highkick van zijn tegenstander Viresh Chedoe van Team Luyken. Guevar Deekman liet zicht vastzetten door Youssef Ouarge van Team Roberto, Bij Chelsea Niehaus gebeurde hetzelfde tegen Romee Slotboom (Gym Reflexx).


GLADIATORS 10

Chelsea Niehaus in ‘s-Heerenberg

Zondag 27 januari 2019 - GLADIATORS 10, ‘s-Heerenberg: Met vijf afmeldingen en één trotse vechter, Chelsea Niehaus, werd Scorpio Gym vertegenwoordigd in ‘s-Heerenberg, vlakbij de Duitse grens. Ze had een geduchte tegenstander in Ashley Schuurs van Gym Sawadee. De eerste ronde nam de tegenstandster het initiatief, maar in de tweede ronde begon Chelsea het over te nemen. In de derde en laatste ronde was Chelsea duidelijk in de overhand. De wedstrijd werd door de jury beoordeeld als een onbeslist. Chelsea gaat vooruit en we verwachten in haar volgende partijen geen weerstand meer. Toppertje!


Real Fighter Arena 26 Zweden

Titelgevecht met Guevar Deekman

Zaterdag 26 januari 2018 - Real Fighter Arena 26, Lund, Zweden: We hadden een titelgevecht geregeld met een jonge opkomende vechter uit Noorwegen, Jon Vetle Furuheim van Frontline Muay Thai uit Oslo. Guevar Deekman (Roemeon) wilde deze partij graag op zich nemen. Een uitdaging!

De wedstrijden vonden plaats in het gebouw van Real Fighter uit Lund. Opgezet als clubwedstrijden in de sportschool van onze sportvriend Toni Guinovic, die ons al meerdere malen in Zweden heeft uitgenodigd. We zagen hier enorm veel beginnende muay thai vechters die ervaring kwamen opdoen. Guevar vocht met volledige bescherming, waarbij stoten op het hoofd waren toegestaan. Het begin van de wedstrijd was goed. De aanvallen met stoten door het midden kwamen goed door en in het clinchwerk hield Guevar goed stand. Waar clinchen op de training al niet goed voor is. Een stotensalvo kon Guevar niet goed verwerken en verloor daardoor de partij. Jammer, maar weer een ervaring en avontuur rijker.


Team Holzken, Helmond

Weekend wedstrijden met jeugd en senioren.

Zaterdag 19 januari - Team Holzken, Helmond: Deze dag was ingepland voor de senioren (vanaf 16 jaar). Mitchell van Bronckhorst verloor van Kairullah Ahmadi ( Fightclub Bilzen), Guevar Deekman verloor van Mohammed Hazzar (Diamanti Gym) en Abudullah Faqiri won van Al Barkaoui Benjamin (Gus Black Panther). Het was toen al een vermoeiende dag. De volgende dag werd nog vermoeiender.

Zondag 20 januari - Team Holzkenm, Helmond: Scott Hilgerink vocht te open, waardoor de tegenstander Adam Rambouk (Guy Black Panther) meer kon scoren. Chelsea Niehaus verloor van een oudere, langere dame, Anne Deddind (Gym Bolem). Sem van der Weide vocht drie ronden lang tegen Mohamed Touzini (Itterzon) en Sem won.


GELUKKIG NIEUWJAAR

We blikken terug op 2018

Het Jaar 2018 begon geweldig voor onze gym met de uitverkiezing van Anique Hilgerink als Almelo's Sportvrouw van het Jaar. Het verkrijgen van deze titel is zeer uniek voor Anique, maar ook voor de gym en we vierden dit dus mee.
Annemarijn Hospers besloot begin dit jaar spontaan twee wedstrijden aan te nemen en won die prompt. Daarbij zat ook een WCTS titelgevecht mét kampioensgordel. Geweldig! Twee keer dit jaar mochten we met Omar Moreno een bezoek afleggen aan Chicago (VS) voor GLORY, de Champions League van het kickboksen. Als kleine club voor GLORY de wereld over is toch wel de kers op de taart, waar je vanaf het begin van droomt en uiteindelijk waarmaakt. Buitenland trekt, dus trokken we ook weer naar Zweden voor een partijtje knokken. De vierde keer in onze geschiedenis dat we dit Scandinavische land bezochten voor een wedstrijd. Het wordt langzamerhand ons tweede thuisland. Dit jaar zijn we weer uitgenodigd. Roy Erkelens en Rick Olijve vertegenwoordigden onze gym op de Lowfield Challenge op 't Lageveld in Vriezenveen. Hier liepen ze een obstacle race voor kinderen met een spierziekte. Uiteraard was het afzien, maar die strijd was lang niet zo heftig als de strijd die de zieke kinderen elke dag beleefden. Roy en Rick hadden dat begrepen. Jongens naar ons hart.
Onze eigen evenementen deden het geweldig. De The Friendly Games werd zeer druk bezocht door zowel deelnemers als bezoekers. Erg druk! De twee grote gala's in de IISPA Topsporthal, genaamd Champions en Dynamite, waren een enorm succes met veel media-aandacht in de regionale kranten. De vrijwilligers mogen we hierbij weer erg bedanken, want zonder hun inzet was dat allemaal niet mogelijk geweest. De Champions Sparring was een goede zet. Vechters van andere gyms konden op deze zondagsessies een vol uur meesparren in onze gym. Zo kregen onze eigen vechters ook variatie in tegenstanders en stijlen. Dit alles om het eigen niveau op te krikken en nieuwe vrienden te maken. Wij legden op ons beurt dan weer bezoekjes af aan Kops Gym, Vos Gym, Mike's Gym en The Colosseum. Sport verbroedert. Naast de populaire goedlopende dagelijkse Bokszaktrainingen in de ochtenden en avonden hebben we twee keer op een zaterdag de Box Bag Xperience gehouden, waarbij men gratis kon deelnemen aan een bokszaktraining. Een laagdrempelige activiteit voor iedereen, waarbij sommigen een ouder of ander familielid meenamen. Het bedrijf Bazqet sponsorde de sportieve snacks. Het was een succes en we gaan hiermee verder experimenteren. De Kids-groep werd begin december verrast met een bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Het werd een geweldig feest met kadootjes en boksende Pieten. Helaas moest de Sint weer terug naar Spanje, maar we hopen hem de volgende keer weer te zien. We zetten ons schoentje alvast klaar. We mochten ook vele vriendengroepen, bedrijfteams en andersoortige sportteams verwelkomen voor onze uitdagende kickboksworkshops. Tevens vonden deze workshops ook weer plaats op de middelbare scholen die het weer in hun jaarlijkse sportactiviteitentraject hadden opgenomen. Ook BIG GYM (geen concurrent) maakte van deze dienst meermaalen gebruik. Gunfactor of kwaliteit? Beide!
De jaarlijkse BBQ was ook weer legendarisch. Waar epic vlees en het Hollands Lied de boventoon voerden. Karaoke was niet aan ons besteed, want ieder zong zijn eigen lied met eigen mixes vanaf de mobiele telefoon. Volgende keer WiFi installeren of toch maar een professionele DJ inhuren?
Eindelijk liggen de nieuwe Agglorex vechtsportmatten erin om veilig en flink met elkaar te matten. Vooral de MMA-groep zal hieraan veel plezier beleven door de glijbare toplaag zonder het stroeve rijstprofiel. De oude matten hebben een tijdelijke functie gekregen op de plekken waar toekomstige vervanging zal plaatsvinden. De gelegenheidsrokers hebben buiten een eigen smoking area gekregen en de Master een eigen parkeerplek. We blijven bouwen aan de gym, langzaam en gestaag.
In dit social-mediatijdperk bleven we natuurlijk niet achter. We blogden wat af tot genoegen van onze medelezers van binnen en buiten de gym. Onze deelactiviteiten hadden eigen succesvolle Instagramaccounts en Facebookpagina's. In het overzicht van vergelijkbare sportscholen in Almelo staat onze Scorpio Gym Facebookpagina op nummer 1 en dat al sinds begin van het jaar. Dat gold ook voor de NPU MMA-groep en Ladies FITE Club. Bijzonder, omdat het deelactiviteiten zijn! Alleen de buitenactiviteiten van The Gym moesten een ander voor zich dulden in de ranking, maar dat was geen schande, omdat er geen dagelijkse activiteiten waren. Overzichten zijn ter inzage opvraagbaar.
Alsof al die bijzondere momenten en aandacht niet genoeg waren drongen we ook nog eens ons beeldmerk via schreeuwerige reclame-uitingen op aan de omgeving. TF afbouw maakte zich hierbij schuldig aan door het leveren van gele oogverblindende sportbidons. Dank aan Tobias Fuchs (van Paulien). We konden ook weer nieuwe wedstrijdshirts dragen, waarop overduidelijk stond vermeld welke gym we representeren, zonder dat dit werd omringd door een woud van gesponsorde logo's, waardoor je door de bomen het bos niet meer zou zien. We danken Vriezz Trading en Hilgerink Service en Onderhoud voor het leveren van onze mooie shirts en hun bescheiden logo's op de mouwen. De Vries & Hilgerink blijven bescheiden kerels. De mini-bokshandschoentjes werden een zeer geliefd artikel. Sinds de uitgifte sierden ze menige binnenspiegel van auto's en werd er onderweg veel getoeterd bij herkenning. Een referendum tot  toeterverbod ligt al bij de Almelose gemeente. We stemmen tegen, want ze zullen weten dat we bestaan!
Scorpio Gym wenst iedereen nog meer voorspoed in het nieuwe jaar!
Osu!

CollageMaker_20190101_124846016.jpg

Akdeniz Gym

Old school kickboksgala

Zaterdag 15 december 2018 - Akdeniz Gym, Deventer: Hier hebben vroeger vele kampioenen de eerste schreden van hun carrière gezet. Zo deden vandaag ook Chelsea Niehaus en Mitchell van Bronckhorst. We kwamen ook weer vele bekende sportscholen en trainers tegen. Altijd leuk.

Chelsea Niehaus wint van Charity Raaimaker (GM Gym) 3rd punten. Chelsea begon de wedstrijd wat terughoudend en liet zich in de touwen en hoek wegzetten. Na in de rust even op haar ingepraat ging ze de tweede ronde volgens afspraak in met mooie afstandstoten en harde lowkicks in combinatie.

Mitchell van Bronckhorst verloot van Shifano Enait (CAS) 3rd punten. Vechters uit de school van kickbokslegende Luciën Carbin, die hier in de hoek stond, zijn nooit makkelijk. Deze was echter wel een heel lastige. Shifano ging furieus van start. Mitchell hield zijn dekking gelukkig hoog, waardoor hij nimmer aangeslagen was. Hij kon op die manier alle ronden stand houden met nog enkele gevaarlijke uithalen naar de tegenstander toe.


Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek

Vandaag kwam Sint de kinderen verrassen

Maandag 3 december 2018, Almelo: Vandaag kwam de Goedheilig man de kids verblijden met zijn aanwezigheid. De Pieten maakten acrobatische toeren en grappen en grollen met de kids. Er was ook nog een bokswedstrijd tussen de pieten. De Roze Piet won.


BOX Boxbag Open Xperience

De tweede editie van de open Bokszaktraining was een succes!

Zaterdag 1 december 2018 - BOX II, Almelo: Na de eerste editie in september is deze tweede editie ook een succes geworden. GRATIS deelnemen aan de bokszaktraining verlaagt de drempel voor iedereen die het eigenlijk altijd wel wilde, maar toch de stap niet durfde te zetten. Er werden gratis sportieve snacks beschikbaar gesteld door Bazqet by Mr. B voor iedereen en er werden drie Bazqet snackpakketten verloot onder de deelnemers. De pakketten werde gewonnen door Norbert, Orhan en Anne. Het was een mooie dag.


Battle of Lund X, Lund, Zweden

Anique Hilgerink in een Muay Thai partij

Zaterdag 24 november 2010, Lund, Zweden: Anique Hilgerink in een muay thai partij tegen Pernilla Palm van de organiserende gym, Real Fighter, uit Lund. Het was een muay thai partij met knieën en ellebogen (met elleboogbeschermers) naar het hoofd over vijf rondes van twee minuten. Uiteraard hebben we ons daar specifiek op voorbereid, maar dat kostte ons weinig moeite als muay thai ook al in onze kickbokstrainingen verweven zat. Helaas bleek tijdens het gevecht dat de tegenstandster niet technisch vaardig genoeg was om er een mooie show van te maken. Ze kwam onbehouwen in en bleef hangen en wurgen totdat beiden op de grond vielen. De scheidsrechter deed er niets aan. Door dit wilde gedrag onstonden er vaak scrimmages die in de verste verten niet op muay thai leken, maar wel zorgde voor een diepe hoofdwond bij een Anique doordat Pernilla hard met het hoofd inkwam. De partij werd hierdoor voortijdig gestopt.


Workshop ‘De Tukkers’

Het meisjesteam D1 van handbalclub De Tukkers op trainingskamp

Woensdag 22 november 2018, Almelo: Het meisjesteam D1 van handbalclub De Tukkers uit Albergen kwamen voor een training. Conditie, kracht en techniek kwamen ruim aan bod. John de Vries gaf deze intensieve training. Nu kunnen de dames zich nog beter verweren in de handbalcompetitie.


DYNAMITE Kickboxing

Vechters scoorden met dynamiet

Zaterdag 3 november 2018, DYNAMITE Kickboxing, Almelo - Het team van Scorpio Gym heeft zaterdag 3 november goed gepresteerd op het eigen gala DYNAMITE. We hadden onze vaste vechters, nieuwkomers en comebackers. We zijn trots op ons team. 

Anique Hilgerink wint van Romy Does (Gym Haarlem) 5r punten. Anique Hilgerink wint in een B-klassepartij overtuigend in 5x2 rondes van Romy Does (Gym Haarlem). Zeer controlerend met harde lowkicks. 

Guevar Deekman wint van Demy van de Kemp (Flex Fight Club) 1R TKO. Guevar wint in de eerste ronde op TKO na twee keer acht tellen voor de tegenstander. Explosieve acties deden hun werk. 

Abdullah Faqiri wint van Julius Artist (Muay Thai Royale) 3r punten. Abdullah bezorde zijn tegenstander in de derde ronde acht tellen. Focus was hard! 

Iwan Nijenhuis vecht een onbeslist met Gerjan Wolff (Amieries Gym). 3rd

Romario Tahir vecht een onbeslist met Tycho Kiel (Team El Toro). 3rd

Chelsea Niehaus verliest van Puck Horst (Fight Team SC IJsselmuiden). 3rd punten

Sem van der Weide verliest van Nick Wolff (Tony's Gym). 3rd punten

Mitchell van Bronckhorst verliest van Teunis Dof (Budocentrum NOP). 3rd punten

Yasminn Kreijkes verliest van Eunice van der Meer (Silent Dragon). 3rd punten

Etoes Pattiasina verliest van Tsega Kraayenzang (Beast of the East). 3rd punten

Jaimy Nijhof verliest van Kiss Bence (Team El Toro) in een mma-partij. 3rd punten

We stonden ook in de krant. Tubantia 5 november 2018.

Tubantia 5-11-2018


The Lowfield Challenge 2018

Rick en Roy deden deze obstakelloop voor het goede doel

Zaterdag 27 oktober 2018 - The Lowfield Challenge 2018, Vriezenveen: Het doel van deze ‘obstacle run’ was om geld in te zamelen voor ‘Spieren voor Spieren’ voor kinderen met een spierziekte. Roy Erkelens en Rick Olijve verrichtten vandaag hun goede daad door mee te doen. Toppers!


The Ultimate BOX BAG Xperience

De eerste UBX was een succes!

Zaterdag 6 oktober 2018 - Scorpio Gym, Almelo: Afgelopen zaterdag vond de eerste UBX plaats. Een open bokszaktraining met gratis deelname voor iedereen. De snacks waren ook gratis. Enkelen hadden hun vriend of vriendin meegenemen. Een ander een ouder. Het was geweldig.


GLORY 58 CHICAGO USA

Omar Morena verliest in het 4-manstoernooi

14 september 2018 - SEARS CENTRE. HOFFMAN ESTATES, ILLINOIS, VS: GLORY 58 SuperFight Series met een toernooi in één nacht, waarbij vier Amerikaanse welterweights streden om de Ramons Dekkers Memorial Cup.
Welterweight Tournament Halve finale Bout A: Mike Lemaire vs. Omar Moreno
Weltergewichttoernooi Halve finale Bout B: Casey Greene vs. Troy Jones

In de eerste van het toernooi ontmoet Omar "Marsiano" Moreno (27-7-1, 9 KO) Mike "The French Rock" Lemaire (20-5, 8 KO, uit de Verenigde Staten). Zoals verwacht vocht Mike Lemaire met de druk naar voren, waar Omar even geen antwoord op had, totdat hij openingen zag om zijn lowkicks te kunnen plaatsen. Helaas ging hij daar in deze partij niet op neer, nog niet bleek later, maar Omar moest zelf in de tweede ronden wel acht tellen incasseren, die hij niet meer kon goedmaken. Na afloop, toen Omar al onder de douche stond kwam de organisatie vragen of Omar alsnog de finale wilde vechten, omdat de andere opties te geblesseerd waren om die plek over te nemen. De lowkicks van Omare op Lemaire hadden toch wel hun uitwerking, maar helaas was dat te laat. Omar kon zicht niet meer opladen voor de finaleplek, omdat hij teveel had gegeven in zijn partij om zich goed voorbereid tegen een superfrisse finalist te kunnen weren.

Omar Moreno wordt gesponsord door:
Fairtex
TrueStore.eu
Di-Lano Fashion
Premz - Teamsportfabriek

Bron: https://www.glorykickboxing.com/.../glory-58-chicago:114aabf8...


Energy Gym vs The Rest

Op Duits grondgebied

7 juli 2018 - Energy Gym vs The Rest, Wenden, Duitsland: Gelukkig hadden we gedeelde troost sinds Nederland en Duitsland niet meer meededen met het WK in Rusland. Nederland had zich niet eens gekwalificeerd. De organisator was van Russische origine, dus die had nog een goed vooruitzicht, omdat Rusland 's avonds pas speelde. Scorpio Gym had vijf vechters ingezet om de winstkansen te spreiden.

Abdullah Faqiri won in de tweede ronde op KO (levertrap) van Laser Tagcu (You Can Gym), Jesper Vermaas kreeg de 'papieren' winst toebedeeld, omdat zijn tegenstander Jean Pascal (Fightfactory Hagen) niet zonder bescherming durfde, Guevar Deekman vocht een onbeslist tegen Sami Arbaoui (Fightclub Jülich), Jordy van Oorschot verloor van Roman Mabunskij (Fightclub Jülich) en Etoes Pattiasina verloor van Jitser Bronseleir (Black Panthers België). Het was een lange rit heen door de bergen en een terug idem dito.


Scorpio's BBQ 2018

Onze jaarlijkse BBQ was weer HOT

30 juni 2018 - We hadden weer onze jaarlijkse BBQ. Deze keer mede-georganiseerd door het echtpaar Deniz en Miranda Ozden. Het werd weer een dolle boel. Drank, drinks, food, candies & music.


10th Glorious Heroes ENFUSION The Diamond Edition

Anique Hilgerink voor de 2e keer present

23 juni 2018 - Glorious Heroes Enfusion, Groningen: De jonge 17-jarige Anique Hilgerink stond voor de tweede keer op het grote Enfusion gala in Groningen. Toch wel een eer dat je daarvoor wordt uitgenodigd.

Anique Hilgerink verliest van Deirdre Jaarsma 3rd punten. In de eerste ronde startte Anique wat stroef, Alhoewel, de lowkicks troffen doel. In de derde ronde ging er een tandje bij, maar was niet genoeg voor de overwinning. Er zit in ieder geval progressie in haar spel om toekomstige partijen positief tegemoet te zien. 


WCTS

Trio in titelstrijd

02 juni 2018 - WCTS, Berkel en Rodenrijs: Nadat we de vorige keer met Annemarijn Hospers zo succesvol waren geweest in ons eerste optreden bij deze organisatie, hadden we nu drie vechters ingezet. Dilara Hamamioglu moest het opnemen tegen een Belgische tegenstandster en Yasminn Kreijkes en Abdullah Faqiri tegen Fransen.

Yasmin Kreijkes wint van Sarah Delrue (Team Aspeel, Frankrijk) 5rd punten. Yasminn zette vanaf het begin af aan druk op de tegenstandster. Kon haar acties vaak niet goed afronden door de wilde stijl van haar tegenstandster. Werd een spannende partij met toch meer doorzettingsvermogen en daardoor meer scores van Yasminn. Yasminn wintt deze welterweight strijd en een mooie gordel.

Dilara Hamamioglu wint van Lauren Speelman (Hawks, België) 5rd punten. Dilara zette wederom de turbo aan. De tegenstandster was weliswaar erg goed, maar kon de hoge druk van Dilara na twee ronden niet meer weerstaan. In de laatste twee rondes kon je merken dat Dilara al veel heeft gegeven in de rondes voorafgaand. Ze moest nog even flink doorbijten, maar het resultaat was er naar. Een mooie gordel rijker en the queen of bantamweigth.

Abdullah Faqiri verliest van Daniel Litau (MT Vendinois/KBA. Frankrijk) 3rd punten. Abdullah kwam voor een titelgevecht tegen de Franse Teiva Deruelle van MT Vendinois tot 75kg. Ze hebben samen nog een staredown gedaan, maar plotseling hadden ze late op de avond Abdullah tegen een ander vechter van dezelfde sportschool gezet. Die was wel aardig wat zwaarder. Was de oorspronkelijke tegenstander bang geworden, naar huis gegaan of te licht bevonden? In de eerste ronde probeerde de tegenstander Appie te overbluffen met snoeiharde lowkicks tot die op een blok terecht kwamen. In de tweede ronde ging het gelijk op en in de derde ronde nam Appie de partij over totdat plots de bel 30 seconden voor het einde van de ronde afging (?!). Beide hoeken waren verbaasd en onze hoek nog het meest, omdat Appie juist bezig was zijn puntenachterstand in te halen. De tegenstander kreeg officieel de winst toegekend.

Dilara Hamamioglu

Dilara Hamamioglu

Yasminn Kreijkes

Yasminn Kreijkes


Global Fighters in Den Haag

Dilara Hamamioglu wint onvertuigend

12 mei 2018 - Global Fights, Den Haag: Voor de tweede keer binnen 12 uur naar Den Haag. Vrijdagavond naar de weging en de volgende dag voor de wedstrijd richting de mooie stad achter de duinen. 

Dilara Hamamioglu wint van Ferely van Barlingen (Kassem Gym) 3rd punten. Dilara begon goed met het onder druk zetten van de tegenstandster met veel soot-trapcombinaties. In de derde ronde was het tempo en de druk iets lager, maar nog genoeg om de winst binnen te halen. 

Guevar Deekman verliest van Abdennour el Yaakoubi (Fightmasters) 3rd punten: Guevar was onder de indruk van de tegenstander en de tegenstander onder de indruk van Guevar. Blijkbaar was Guevar meer onder dein druk van hem dan andersom. 

Jordy van Oorschot verliest van Mo El Outmani 3rd punten: Lowkicks zouden in deze partij voor een ommekeer kunnen zorgen in het voordeel van Jordy. Helaas maakte Jordy daar geen gebruik van.


A1 World Combat Cup Superseries

Anique verliest rematch

5 mei 2018 - A1 WCC, Hasselt, België: Twee Nederlandse dames treffen elkaar in een sportwedstrijd op Belgisch grondgebied. Een relatief verre reis pe automobiel naar een buitenlandse bestemming.

Anique Hilgerink verliest van Veronique Hagenaar (Gotmmers Gym) 3rd punten. Dit was de tweede keer dat de dames tegen elkaar vochten. De vorige keer was dat op Enfusion in Groningen, waar Anique op punten verloor. Deze keer wamn Anique kwam niet goed los. Te stram. Teveel spanning? Jammer. 


Scorpio Gym in de krant Tubantia

Interview met trainer Stephen Cooke

21 april 2018 - Interview met de krant Tubantia over het succes van Scorpio Gym bij GLORY, het hoogste podium in het kickboksen.


Lomulder Rising

Rijzende sterren van Scorpio Gym

14 april 2018 - Lomulder Rising, Coevorden: Het ene team naar Enschede en het andere naar Coevorden. Bij de meervoudige kickbokskampioen Jan Lomulder in huis. De matchmaking werd dusdanig aangepast dat Dilara Hamamioglu plotseling wel een partij had, Jordy van Oorschot twee keer een andere tegenstander kreeg en uiteindelijk met lege handen achterbleef en Abdullah Faqiri tegen een hogere klasser was gematched, maar later tegen iemand die twee keer zo oud was.

Abdullah Faqiri wint van Brand Jonker (CAH Sports) - Appie, 16 jaar, was twee keer zo jong als zijn tegenstander van 32 jaar. Appie moest het dus hebben van zijn jeugdige energie. Appie knalde er vanaf het begin keihard bovenop . De tegenstander wist het dan ook even niet meer. In de tweede ronde bezorgde Appie hem zijn eerste acht tellen. In de derde ronde gooide Appie het slot erop, nadat hij zijn tegenstander wederom acht tellen bezorgde en die niet meer te bovenkwam. Een verdiende TKO overwinning voor Appie.

Dilara Hamamioglu wint van Santiago Ritzer (Bolem Gym) - Dilara had gelukkig haar wedstrijdoutfit meegenomen voor een je-weet-maar-nooit wedstrijd. Haar oorspronkelijke tegenstander had twee dagen geleden afgezegd. Deze tegenstander was op het oog flink vijf kilo zwaarder. Dilara moest dus veel kracht verplaatsen en snelle acties maken. Dat lukte. Winst!

Chelsea Niehaus vecht onbeslist tegen Ilsa Hulsman (Buffel Gym): De eerste ronde moest Chelsea er echt wel inkomen, maar daarna ging het voorspoedig. Een onbeslist was een terechte uitslag.

Rowan van de Weijer verliest van Abdylah Kahn (MT Hoogeveen): Rowan is niet bang en vecht altijd met druk vooruit, Het ontbreekt hem nog een beetje aan techniek, maar dat kan hij op de training bijwerken, 


Lumberjack Soldiers #1

Clubwedstrijden bij Peter Aerts

14 april 2018 - Lumberjack Soldiers #1: Dat part #1 belooft dus een deel #2 in de toekomst. Altijd leuk clubgala's in de buurt om de kinderen te laten wennen in de ring, voordat ze voor het echie gaan. Okinawa Gym van K-1 legende Peter Aerts was deze keer de place to be. Hier bleek dat Scorpio Gym de vechters de meeste techniek in huis hadden en niet zomaar wat aanrommelden. 

Luciano Consolino wint alweer. Na zijn eerste clubwedstrijd op onze Friendly Games wint hij nu zijn tweede clubwedstrijd. Deze keer was  de tegenstander.

Sharlin Nijhuis wint ook haar tweede clubwedstrijd. Sharlin wint van Romaila de Groot (Team Aerts).

Reüel Rondel verliest helaas van Jayjay Poell (TeamAerts) - De tegenstander was een kop groter, maar toch gaf Reüel constant de meeste druk. De tegenstander haalde alleen maar voordeel uit zijn lengte.

Julia Madiksan verliest de rematch tegen Megan Westerink (Tony's Gym). Megan is 2 jaar ouder, maar Julia vond dat niet erg en vocht weer als een leeuwin.

Romario Tahir verliest nip op punten, terwijl een onbeslist meer in de lijn der verwachtingen was.

Jura Azbezikov moest de wedstrijd noodgedwongen stoppen tegen Jayden Peezenkamp (Team Aerts) wegens een ongelukkige botsing, waardoor hij zijn knie blesseerde.

Scott Hilgerink staakte de wedstrijd ook voortijdig tegen Joshua Koffie (Team Aerts), omdat door zijn onbeholpen tegenstander tot twee keer toe hard in zijn kruis werd geknied en de scheidsrechter niet ingreep om de kinderen ten beschermen.


Youth Fighting League Part II

Dilara Hamamioglu prolongeerde haar kampioenstitel

7 april 2018 - Youth Fighting League part II, Almere: Het was het tweede achtereenvolgende jaar dat de YFL Championships plaatsvonden. Altijd leuk om de jeugd in een toernooi te zien groeien, maar het is altijd een lange dag van wachten op de volgende pouleronde. Chelsea Niehaus, Jeflin Nijhuis en Dilara Hamamioglu waren deze dag onze troeven.

Dilara Hamioglu behoudt de YFL Championships titel - Na afgelopen jaar deze titel gewonnen te hebben, geeft het altijd druk om het te evenaren. Het verwachtingspatroon is dan hoog. Dilara was in een zware poule ingedeeld. In de eerste partij tegen Xamaica vd Klei (Hit Team) ging de eerste ronde wat moeizaam, maar daarna schoot de turbo los en won ze. Dewi Klijn (The Colosseum) werd in de halve finale ook verslagen. In de finale was Nadia Rany (Hit Team) een kop grotere tegenstandster. Dus op afstand de trappen blokken en overnemen met lowkicks. Dat werkte wonderwel. Dilara prolongeerde hiermee haar YFL titel.

Jeflin Nijhuis werd in de finale verslagen - Jeflin was deze dag onze wonderboy. De week ervoor een beetje ziek geweest en toch gewoon het toernooi aangaan. In de halve finale trof hij Niels van de Heide (Harimau FC). Jeflin vocht met grote druk vooruit en daar had de tegenstander veel moeite mee. Jeflin werd een paar keer ongeoorloofd op het hoofd geraakt en daar kreeg de tegenstander een openbare straf voor, In de tweede ronde kreeg Jeflin 2 volle stoten op zijn gezicht en werd de tegenstander gediskwalificeerd. Terecht. In de finale gebruikte Jeflin dezelfde tactiek en strijdlust tegen Jef Lust (Mike's Gym). Hij kwam maar net punten tekort om het ongelooflijke te presteren. Goede prestatie.

Chelsea Niehaus jeugdig talent - Chelsea had zich ingeschreven in de poule -40 kg en -44 kg. In de eerste poule verloor ze van Keylin Koops (Team Verhaar) en in de tweede poule van Chafika (Majid Gym). Chelsea baalde er natuurlijk zelf ontzettend van, want ze had veel verwacht van deze dag. Ze heeft talent, dus het komt in de toekomst zeker goed.


Dynamic meditatie

Out-of-je-boks in de gym

Zondagochtend 25 maart 2018 gaf Iris van Deutekom out-of-je-boks Osho Dynamic meditatie bij ons in de gym. 


CHAMPIONS Dutch Style Kickboxing

Vechten in eigen huis

24 maart 2018 - CHAMPIONS, Almelo: Vechten in eigen stad is altijd extra mooi. Helemaal als je eigen sportclub dit organiseert. Je doet extra best tijdens je training om voor eigen publiek een mooi resultaat neer te zetten. De verwachtingen zijn dan hoog.

De uitslagen:Sem van der Weide wint van Emre Simsek (Gym USA Sport) 
Dilara Hamamioglu wint van Channa (Asghari Gym)
Jesper Vermaas verliest van Ilyas Chattat (Chok Dee Deventer)
Jordy Van Oorschot wint van Ricardo Ruscher (SC IJsselmuiden)
Karim Otto onbeslist tegen Jannes Stam (Chok Dee Deventer)
Olivier Gillis verliest van Lesley Sapulette (Team Aerts)
Guevar Deekman verliest van Fouad Bounda (BOTE)
Abdullah Faqiri verliest van Brian Molenaar (Tony's Gym)
Purdey Voortman verliest van Theresia Michels (Chok Dee Deventer) 
Etoes Pattiasina verliest van Tsega Kraayenzang (BOTE)
Hercules Stroop verliest van Jay Banfield (BOTE)
Max Manoehoetoe verliest van Harry Seigers (BBFA)

 

ONLY THE STRONGEST

Jeugdtoppers scoren in Ter Apel

17 maart 2018 - Only The Strongest, Ter Apel: Met drie van onze jeugdvechters vertrokken we op een vroege zaterdagochtend naar Ter Apel. Een uurtje rijden meg wegomleiding bij de De Witte Paal. Het was erg koud die dag. Mashánda Jonathans, Chelsea Niehaus en Jeflin Nijhuis waren goed voorbereid. De vaders ook.

Chelsea Niehaus wint van Maureen Strijker (Sportfit Dedemsvaart) 3r punten - Chelsea begon de eerste ronde te rustig, maar pakte het later in de partij goed op met directe stoten naar het lichaam, terwijl haar tegenstandster hoeken gaf die op de schouder van Chelsea belandden en... iets te vaak op haar hoofd, wat tegen de regels is. Gelukkig won Chelsea op eigen kracht de partij.

Jeflin Nijhuis wint van Maikel Laurens (Team Knaap) 3r punten - Jeflin pakte goed uit met flinke stoten naar het lichaam, maar zijn trappekn waren te ongecontroleerd om de tegenstander bang te maken. Jeflin wint door zijn voortvarende aanpak.

Mashánda Jonathans verliest van Karin Velthuijsen (Sportfit Dedemsvaart) 3r punten - Mashánda had een sterke tegenstandster. Alhoewel Mashánda haar best deed veel te scoren, scoorde haar tegenstandster meer. Jammer, maar wel een goed partij van Máshanda.


Annemarijn Hospers WCTS Champion

Ze kwam niet alleen om deel te nemen

10 maart 2018 - WCTS Titel Fight, Rotterdam: Twee weken geleden werd Annemarijn Hospers gevraagd deel te nemen aan een titelgevecht voor de WCTS in de Flyweight klasse. Die partij greep ze met beide vuisten aan, niet om alleen deel te nemen, maar om zeker voor de winst te gaan. Na een korte kwaliteitstraining was Annemarijn zo goed al voorbereid. In Rotterdam aangekomen moesten we wel even zoeken in welk gebouw het plaatsvondt, alhoewel we het huisnummer wel hadden. Er waren geen tekenen van een evenement in de vorm van posters of uithangbord. Er waren veel deelnemers uit Franstalig België (origine Marocaine) en volgens mij maar drie Nederlandse teams. De opzet was zeker wel professioneel met verplichte outfit van de organisatie, weging en fotoshoot.

Annemarijn Hospers wint van Nour Zemmiti (Kurosaki België) 5rd punten -  De tegenstandster van Annemarijn begon met trappen en Annemarijn met stoten. Langzamerhand ontweek de tegenstandster telkenmale het gevecht door langs de touwen weg te glippen. Annemarijn probeerde haar dan ook flink de weg af te snijden en kwam goed door met zuivere stoten. Het werd dus vijf ronden lang jagen op de tegenstander die telkens probeerde te ontvluchten. Het was op K-1 rules, dus degene die vooruitvecht en het gevecht wilde maken krijgt dan vaak het voordeel van de jury. Dat was na vijf ronden dan ook het geval. Annemarijn Hospers werd gekroond tot Undisputed WCTS Flyweight Champion!


The Friendly Games III was Great!

KIDS waren super

24 februari 2018 - The Friendly Games III, Almelo: In onze eigen gym hadden we weer sparringsessies tussen enkele clubs uit de regio. Daar waren natuurlijk wijzelf, Scorpio Gym, daarnaast Team El Toro Glanerbrug, Tony's Gym Almelo, Private Victory Borne, Team Aerts Enschede, Team Altena Enschede, Fit Industry Rijssen en Team Shield Ahaus.

De uitslagen: Dustin van Montfoort Wint - Reüel Rondel Wint - Luciano Consolino Wint - Chelsey Smits Wint - Mayisha Jonathans Verliest - Jura Azizbekov Verliest - Sama Aarab Verliest - Sharlin Nijhuis Wint  - Alain Avedisian Onbeslist - Julia Madiksan Verliest - Tygo ten Thije Onbeslist  - Nabillah Faqiri Wint - Daimen Wagelaar Onbeslist - Jayden Oosten Wint - Romario Tahir Verliest - Shania Nijhuis Verliest - Beran Metin Onbeslist - Damian van de Weijer Onbeslist  - Jeflin Nijhuis Verliest  


Anique Hilgerink Trots in Almelo's Weekblad

Anique in Almelo's Weekblad.jpg

Dilara Hamamioglu Europees Kampioen K1

Chelsea Niehuis en Abdullah Faqiri vice-Europees kampioenen

18 februari 2018 - K1 European Championship, Mülheim, Duitsland: Het team van Scorpio Gym vertrok met Chelsea Niehaus, Jeflin Nijhuis, Dilara Hamamioglu en Abdullah Faqiri naar het EK in Duitsland. Er zaten zeker kanshebbers tussen. Jeflin Nijhuis werd in de voorronde al helaas snel uitgeschakeld. Het was een lange dag.

Dilara Hamamioglu K1 European Champion - Dilara wordt steeds beter in haar partijen. De afgelopen winstpartij in Helmond gaf haar nog meer zelfvertrouwen in een goede afloop op dit toernooi. In de finale was Dilara duidelijk de bovenliggende partij, alhoewel de tegenstandster in de laatste ronde nog wat tegengas kon geven. Dilara had duidelijk meer gescoord en werd dan ook terecht als Europees Kampioene gekroond.

Chelsea Niehaus en Abdullah Faqiri verliezen in de finale - Chelsea Niehaus was dit jaar al goed begonnen met haar eerste overwinning en nu pakt ze gelijk er achteraan ook nog de tweede plaats op het Europees kampioenschap. Abdullah vocht een goede voorronde met enkele vroegtijdige beslissingen. Dat bood jammer genoeg geen garantie voor de finale, waarin Appie tegen een flinke knie op zijn ribben liep, waardoor hij de partij niet kon uitvechten. Jammer dat de winst zo dichtbij lag. Jeflin werd helaas al in de voorronde uitgeschakeld.


Omar Moreno wint op GLORY 50 Chicago

Een spectaculaire partij tegen Casey Green met een extra ronde

16 februari 2018 - GLORY 50, Chicago, USA: Omar Moreno vocht hier zijn tweede partij voor GLORY. In zijn geboortestad Chicago zaten vele familieleden op eerste rij om hem fanatiek aan te moedigen. Omar wilde natuurlijk zijn beste beentje voorzetten om een geweldige show te geven in het bijzijn van zijn grootouders en de rest van zijn familie.

Omar Moreno wint van Casey Greene 3rd + extra ronde punten - In de eerste ronde was Omar nogal open aan het vechten. Dekking te nonchalant, waardoor hij dan ook neerging op een rechtse directe van Casey Greene. Daarvan moest hij wel even bijkomen, maar gelukkig stond hij na de verplichte acht tellen weer rechtop tegen Greene. Het einde van de eerste ronde werd gelukkig gehaald. In de tweede ronde liep het gelijk op en Omar herstelde zich beetje bij beetje van de klap in de eerste ronde. In de derde ronde was Omar overtuigend beter en toonde hij zijn klasse door Green aan te slaan en acht tellen te geven. Na de hervatting zorgde een duwtrap in het gezicht van Greene voor de tweede acht tellen in deze ronden. Hierdoor werd de stand gelijk getrokken en moest er een extra ronde aan te pas komen om tot een faire jurybeslissing te komen. In de vierde ronde was Omar duidelijk meer in zijn element en Greene kwam daarin aardig wat tekort. Een duidelijk overwinning voor Omar Moreno.


Damesduo wint bij Team Holzken

Chelsea Niehaus en Dilara Hamamioglu wonnen hun partijen

4 februari 2018 - Team Holzken, Helmond: Het damesduo ging vol goede moed, maar toch wel een beetje zenuwachtig richting Helmond in de sportschool van GLORY topper, reality soapster en profbokser Nieky Holzken. Eerste werd er een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van een familielid.

Dilara Hamamioglu wint van Joy van de Heuvel 3rd punten - Zoals afgesproken zou Dilara vanaf de start veel druk zetten op de tegenstandster en haar op afstand houden om niet in de clinch te raken. Dat deed ze ontzettend goed. Hoewel de tegenstandster ook goed was kon Dilara toch de druk en het tempo hoog houden. Dat zorgde voor de winst.

Chelsea Niehaus wint van Athanasia Kwarten (The Colosseum) 1rd TKO (lowkicks) - De eerste solo-partij van Chelsea eindigde al na vijftien (!) seconden. Haar tegenstandster overdonderde Chelsea in de start, maar na vijf seconden nam Chelsea de partij over met harde stoten en veel harde lowkicks. Dat deed de tegenstander de das om en moest de wedstrijd abrupt staken. Mooie overwinning van Chelsea.


Power Woman Annemarijn Hospers wint

Een echte bokser in de ring

27 januari 2018 - Power Women, Amsterdam: Een Ladies Only gala in het Zonnehuis in Amsterdam. Vrijwel altijd verzekerd van een partij. Vergezeld van de kersverse Sportvrouw van het Jaar, Anique Hilgerink, en interim cameravrouw Teunette Zeeman togen we naar Amsterdam.

Annemarijn Hospers wint van Morgan Klaiber (Eagle Gym) 3rd punten. Annemarijn is een felle bokser en maakte dan ook veelvuldig gebruik van die capaciteiten. Stoten recht door het midden en afronden. Aanvang van de eerste ronde was wat onwennig, maar naarmate de wedstrijd vorderde namen de stoten van Annemarijn de overhand en joeg ze haar tegenstander door de ring. In de derde en laatste ronde kon haar tegenstander helemaal geen weerstand meer bieden en kreeg daarbovenop ook nog acht tellen aan haar broek. Annemarijn had de druk hoog gezet. Een geweldige overwinning van Annemarijn. Top!


ANIQUE HILGERINK SPORTVROUW VAN HET JAAR

Scorpio Gym trots op haar wereldkampioen

Anique Hilgerink werd vrijdagavond 26 januari tijdens de Almelose Sportverkiezing 2017 in de Topsporthal IISPA verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Haar overige genomineerden waren Reshmie Oogink (taekwondo) en Semo Ozkan (athletique fysiek).

Anique Hilgerink  is ontzettend blij verrast te zijn verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2017.

Anique Hilgerink is ontzettend blij verrast te zijn verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2017.


SCORPIO GYM 2018

Nieuwjaarsgroepsfoto's Kids, Starters & Fighters


GLORY 49 ROTTERDAM

Omar Morena wint oorlog met Anying Wang

9 december 2017 - GLORY 49, Rotterdam: Omar Moreno maakte zijn debuut in  GLORY. Op donderdag streken we, Omar en trainer Stephen Cooke, al neer in het Steigenberger Hotel in Amsterdam, waar de interviews, photoshoot, weging en persconferentie plaatsvonden. Op zaterdag vertrokken we dan naar Ahoy Rotterdam om ons te tonen op het grootste kickboksevenement van het jaar, waar de hoofdpartij tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik op het programma stond. De hoekmannen Malik Kysho en Randy Koetsier sloten ook aan in Rotterdam.

Omar Moreno wint van Anying Wang (China) 3rd punten - Omar begon de eerste ronde veel te behoudend, waarin we bij hem toch een beetje blokkerende spanning voelden. De Chinese Wang was daarentegen wat meer actiever, maar zijn acties hadden, gelukkig, geen verwoestende impact, Halverwege de tweede ronde kwam Omar wat meer in zijn spel en kon hij af en toe goed doorkomen. In de derde en laatste ronde liet hij een salvo lowkicks los, die de tegenstander verlamde en vertraagde. Dit zorgde voor een duidelijke overwinning, waarin de jury Omar drie ronden het voordeel gaven. The GLORY was ours!


Akdeniz Gym, Deventer

Anique en Rowan streden met eer

9 december 2017 - Akdeniz Gym, Deventer: Met een team bestaande uit papa Winfried, Gerrit Beumer en Chanel van der Wal werden Rowan van de Weijer en Anique Hilgerink begeleid in hun wedstrijden in Deventer.

Rowan van de Weijer verliest van Yassir Adda (Eagle Gym) 3rd punten - Rowan van de Weijer heeft ervoor gekozen om naast het voetbal een carrière in het kickboksen te volgen. In deze partij was hij zeer aanvallend en zette veel druk op zijn tegenstander. Helaas scoorde hij te weinig om met de winst naar huis te gaan. In ieder geval liet hij wel zien over goede vechtlust te beschikken.

Anique Hilgerink verliest van Jeanette Eijerkamps 3rd punten - Anique had een hele vervelende voorbereiding in de dagen voorafgaand aan de partij. Eerst een flinke griep te pakken en een dag voor de wedstrijd een scooterongeval. Geweldig dat zij dan toch die wedstrijd aangaat. Gewoon knokken en niet zeuren. Ze deed het ook nog voorbeeldig. Beter zelfs dan de voorgaande wedstrijden. Tegenstander klemde veel af na elke actie, waardoor Anique haar acties ook niet goed kon afmaken. Jammer dat de uitslag niet in haar voordeel was, maar ze heeft in ieder geval vooruitgang geboekt.