polaroid debby jansen.jpg

POLAROID Debby Jansen

Deze keer een polaroid van Debby Jansen in een kort interviewPolaroid

polaroid debby jansen.jpg

Polaroid

Naam: Debby Jansen
Woonplaats: Almelo
Professie: Professioneel begeleider gehandicaptenzorg
Discipline: Afwisselende Workouts
Debby Jansen werkt als begeleider in de gehandicaptenzorg en is meerdere dagen per week te vinden bij Scorpio Gym. Na een zware werkdag vindt ze het fijn om een uitlaatklep te vinden in de Workouts die worden geboden. Daardoor voelt ze zich conditioneel beter en krachtiger, wat ook goed is voor het intens zware werk dat ze doet. Ze kwam met haar voetbalteam ooit in aanraking met een Box Bag Workout en was toen meteen verknocht. Ze liet het voetbalteam achter zich en stortte zich in de Box Bag Workout, het Kickboksen en de Bootcamp. De oefeningen met de battleropes is bij haar favoriet. Het is zwaar, maar daarna extra lekker om thuis voldaan op de bank neer te ploffen. Het bijzondere aan Scorpio Gym is dat men erg sociaal met elkaar omgaat, want 'ook al kom je in je eentje, je voelt je toch nooit alleen'.


Polaroid

polaroid tim meenderink.jpg

Polaroid

Naam: Tim Meenderink
Woonplaats: Almelo
Professie: Supermarket Professional
Discipline: Box Bag Workout


Tim Meenderink heeft een fulltime job en traint daarnaast al een tijdje bij Scorpio Gym. Om zijn conditie te verbeteren heeft hij de Box Bag Workout uitgekozen als favoriete discipline. Tim wilde tevens een flink aantal calorieën verbranden om van de 106 kilogram af te komen, waarmee hij de training is gestart. Op dit moment is er al 13 kilogram af. De sfeer in de groep vindt hij geweldig positief en gemoedelijk. De begeleiding is indrukwekkend met aandacht voor de individuele sporter. Tim blijft deze training nog lang met plezier volgen, want 'er is niets zo veilig als vechten met een bokszak'.


BOX-N-KICK cursus

De cursus voor Fitness en Personal Trainers

Dinsdag 13 maart 2019 - BOX-N-KICK cursus: De eerste BOX-N-KICK cursus voor Fitness en Personal Trainers heeft vandaag plaatsgevonden. Het is een cursus om klanten van Personal, Group en Small Group training een complete workout bieden met een professionele uitstraling. Waar kun je dat anders doen dan bij de professionals bij Scorpio Gym? Vandaag kwam een delegatie van Sportbedrijf Almelo om zich te bekwamen in de ‘geheimen’ van het kickboksen en hoe dat te doceren. Het was zeer leerzaam, constructief en amusant. Dat amusante waren oefeningen die ze zelf mochten uitvoeren met elkaar. Zo raken ze bekend met de oefeningen die ze straks hun leerlingen laten ondergaan. Aan het einde van de cursus ontving iedereen een certificaat van bekwaamheid.


King of the Ring

Enfusion Rookies in Veenendaal

Zaterdag 9 maart 2019 - King of the Ring. Veenendaal: Onder de subtitel Enfusion Rookies werd in Veenendaal een mooi gala gehouden. Guevar Deekman en Abdullah Faqiri mochten hier aantreden. Guevar Deekman begon goed tegen Hayder van Gaal (Kickboxing Druten). Hij had goede combinaties, die hij goed afrondde, maar liet zijn tegenstander steeds terug in the game komen. Hierdoor verloor hij zijn partij. Abdullah Faqiri had wat moeite om in the game te blijven tegen Ersin Gokcen (Budaya Cuijk) en verloor. Hij was veel te terughoudend. Hij kan beter, dus we houden de moed erin.


BOX 3 Bokszaktrainingsdag

De derde editie was ook een groot succes

Zaterdag 2 maart 2019 - BOX 3: We hadden alweer de 3e editie van de gratis toegankelijke BOX Boxbag Open Xperience. Een bokszaktrainingsdag, waar iedereen uit Almelo en omstreken gratis aan mee kan doen. Niet dat heel Almelo aanwezig was, maar de liefhebbers waren er zeker. De ene had een broer meegenomen, de andere een vriendin. Zo hadden we een mooie mix van ervaren en onervaren deelnemers. Uiteraard lagen er ook deze keer weer gratis gezonde snacks op de balie. In mei doen we een poging de 4e editie te laten plaatsvinden. Komen jullie dan ook?


LEKKAH RAUSUH!

Hakoob Malkonian wint zijn eerste MMA-partij

Zondag 24 februari 2019 - Lekkah Rausuh!, Den Haag: Een eind rijden naar Den Haag voor de partij van Hakoob Malkonian met trainer Florian Eppink op de passagierszitplaats. Een wedstrijd neemt vaak een hele dag in beslag hoe ver je ook rijdt. Hakoob vocht hier zijn eerst MMA-partij en het was op speciale jeugdregels tot 18 jaar. Zijn tegenstander was Islam Edisultanov van het bekende Team Perfect uit België. De partij begon met een fel aanvallende Belg. Hakoob blokte zijn acties voortreffelijk en had een goede stabiele guard op de grond. In de tweede ronde spoog de tegenstander veelvuldig zijn bitje uit en frustreerde veelvuldige de reglementen, waardoor de scheidsrechter de partij voortijdig afbrak door de Belg te diskwalificeren voor obstructie van de reglementen. Jammer, want Hakoob had graag willen winnen met een submission. Hakoob werd als winnaar uitgeroepen.


HOUSE OF CHAMPIONS

Knokken in Westervoort

Zondag 10 februari 2019 - House of Champions, Westervoort: We vertrokken ‘s morgensvroeg met vier vechters voor wedstrijden naar Westervoort. Onderweg werden we gebeld om Abdullah Faqiri alsnog te laten vechten en daarmee traden we aan met totaal vijf vechters aan. Appie was dus allang niet meer goed voorbereid sinds hij hoorde dat zijn partij niet doorging en nu stond hij alsnog in de ring tegen een metershoge Said Hallak van Fightclub 0318. Op karakter wist Appie de partij uit te vechten, maar kwam tekort voor de winst in deze invalpartij. Sem van der Weide was een paar dagen voor de wedstrijd ziek geworden en vandaag bij aankomst nog niet helemaal lekker. Andere vechters zeggen om het minste en geringste af, maar Sem wilde gewoon knokken. Sem knokte zicht helemaal door zijn tegenstander, Jerainio Ramsoebhag van Team Roberto, heen. Drie ronden lange met hoog tempo druk zetten leverde hem de winst op. Etoes Pattiasina is ook zo’n karaktervechter. Dood of de gladiolen, maar wel tot het einde alles geven. Helaas velde hem aan het eind van de wedstrijd een linker highkick van zijn tegenstander Viresh Chedoe van Team Luyken. Guevar Deekman liet zicht vastzetten door Youssef Ouarge van Team Roberto, Bij Chelsea Niehaus gebeurde hetzelfde tegen Romee Slotboom (Gym Reflexx).


GLADIATORS 10

Chelsea Niehaus in ‘s-Heerenberg

Zondag 27 januari 2019 - GLADIATORS 10, ‘s-Heerenberg: Met vijf afmeldingen en één trotse vechter, Chelsea Niehaus, werd Scorpio Gym vertegenwoordigd in ‘s-Heerenberg, vlakbij de Duitse grens. Ze had een geduchte tegenstander in Ashley Schuurs van Gym Sawadee. De eerste ronde nam de tegenstandster het initiatief, maar in de tweede ronde begon Chelsea het over te nemen. In de derde en laatste ronde was Chelsea duidelijk in de overhand. De wedstrijd werd door de jury beoordeeld als een onbeslist. Chelsea gaat vooruit en we verwachten in haar volgende partijen geen weerstand meer. Toppertje!


Real Fighter Arena 26 Zweden

Titelgevecht met Guevar Deekman

Zaterdag 26 januari 2018 - Real Fighter Arena 26, Lund, Zweden: We hadden een titelgevecht geregeld met een jonge opkomende vechter uit Noorwegen, Jon Vetle Furuheim van Frontline Muay Thai uit Oslo. Guevar Deekman (Roemeon) wilde deze partij graag op zich nemen. Een uitdaging!

De wedstrijden vonden plaats in het gebouw van Real Fighter uit Lund. Opgezet als clubwedstrijden in de sportschool van onze sportvriend Toni Guinovic, die ons al meerdere malen in Zweden heeft uitgenodigd. We zagen hier enorm veel beginnende muay thai vechters die ervaring kwamen opdoen. Guevar vocht met volledige bescherming, waarbij stoten op het hoofd waren toegestaan. Het begin van de wedstrijd was goed. De aanvallen met stoten door het midden kwamen goed door en in het clinchwerk hield Guevar goed stand. Waar clinchen op de training al niet goed voor is. Een stotensalvo kon Guevar niet goed verwerken en verloor daardoor de partij. Jammer, maar weer een ervaring en avontuur rijker.


Team Holzken, Helmond

Weekend wedstrijden met jeugd en senioren.

Zaterdag 19 januari - Team Holzken, Helmond: Deze dag was ingepland voor de senioren (vanaf 16 jaar). Mitchell van Bronckhorst verloor van Kairullah Ahmadi ( Fightclub Bilzen), Guevar Deekman verloor van Mohammed Hazzar (Diamanti Gym) en Abudullah Faqiri won van Al Barkaoui Benjamin (Gus Black Panther). Het was toen al een vermoeiende dag. De volgende dag werd nog vermoeiender.

Zondag 20 januari - Team Holzkenm, Helmond: Scott Hilgerink vocht te open, waardoor de tegenstander Adam Rambouk (Guy Black Panther) meer kon scoren. Chelsea Niehaus verloor van een oudere, langere dame, Anne Deddind (Gym Bolem). Sem van der Weide vocht drie ronden lang tegen Mohamed Touzini (Itterzon) en Sem won.


GELUKKIG NIEUWJAAR

We blikken terug op 2018

Het Jaar 2018 begon geweldig voor onze gym met de uitverkiezing van Anique Hilgerink als Almelo's Sportvrouw van het Jaar. Het verkrijgen van deze titel is zeer uniek voor Anique, maar ook voor de gym en we vierden dit dus mee.
Annemarijn Hospers besloot begin dit jaar spontaan twee wedstrijden aan te nemen en won die prompt. Daarbij zat ook een WCTS titelgevecht mét kampioensgordel. Geweldig! Twee keer dit jaar mochten we met Omar Moreno een bezoek afleggen aan Chicago (VS) voor GLORY, de Champions League van het kickboksen. Als kleine club voor GLORY de wereld over is toch wel de kers op de taart, waar je vanaf het begin van droomt en uiteindelijk waarmaakt. Buitenland trekt, dus trokken we ook weer naar Zweden voor een partijtje knokken. De vierde keer in onze geschiedenis dat we dit Scandinavische land bezochten voor een wedstrijd. Het wordt langzamerhand ons tweede thuisland. Dit jaar zijn we weer uitgenodigd. Roy Erkelens en Rick Olijve vertegenwoordigden onze gym op de Lowfield Challenge op 't Lageveld in Vriezenveen. Hier liepen ze een obstacle race voor kinderen met een spierziekte. Uiteraard was het afzien, maar die strijd was lang niet zo heftig als de strijd die de zieke kinderen elke dag beleefden. Roy en Rick hadden dat begrepen. Jongens naar ons hart.
Onze eigen evenementen deden het geweldig. De The Friendly Games werd zeer druk bezocht door zowel deelnemers als bezoekers. Erg druk! De twee grote gala's in de IISPA Topsporthal, genaamd Champions en Dynamite, waren een enorm succes met veel media-aandacht in de regionale kranten. De vrijwilligers mogen we hierbij weer erg bedanken, want zonder hun inzet was dat allemaal niet mogelijk geweest. De Champions Sparring was een goede zet. Vechters van andere gyms konden op deze zondagsessies een vol uur meesparren in onze gym. Zo kregen onze eigen vechters ook variatie in tegenstanders en stijlen. Dit alles om het eigen niveau op te krikken en nieuwe vrienden te maken. Wij legden op ons beurt dan weer bezoekjes af aan Kops Gym, Vos Gym, Mike's Gym en The Colosseum. Sport verbroedert. Naast de populaire goedlopende dagelijkse Bokszaktrainingen in de ochtenden en avonden hebben we twee keer op een zaterdag de Box Bag Xperience gehouden, waarbij men gratis kon deelnemen aan een bokszaktraining. Een laagdrempelige activiteit voor iedereen, waarbij sommigen een ouder of ander familielid meenamen. Het bedrijf Bazqet sponsorde de sportieve snacks. Het was een succes en we gaan hiermee verder experimenteren. De Kids-groep werd begin december verrast met een bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Het werd een geweldig feest met kadootjes en boksende Pieten. Helaas moest de Sint weer terug naar Spanje, maar we hopen hem de volgende keer weer te zien. We zetten ons schoentje alvast klaar. We mochten ook vele vriendengroepen, bedrijfteams en andersoortige sportteams verwelkomen voor onze uitdagende kickboksworkshops. Tevens vonden deze workshops ook weer plaats op de middelbare scholen die het weer in hun jaarlijkse sportactiviteitentraject hadden opgenomen. Ook BIG GYM (geen concurrent) maakte van deze dienst meermaalen gebruik. Gunfactor of kwaliteit? Beide!
De jaarlijkse BBQ was ook weer legendarisch. Waar epic vlees en het Hollands Lied de boventoon voerden. Karaoke was niet aan ons besteed, want ieder zong zijn eigen lied met eigen mixes vanaf de mobiele telefoon. Volgende keer WiFi installeren of toch maar een professionele DJ inhuren?
Eindelijk liggen de nieuwe Agglorex vechtsportmatten erin om veilig en flink met elkaar te matten. Vooral de MMA-groep zal hieraan veel plezier beleven door de glijbare toplaag zonder het stroeve rijstprofiel. De oude matten hebben een tijdelijke functie gekregen op de plekken waar toekomstige vervanging zal plaatsvinden. De gelegenheidsrokers hebben buiten een eigen smoking area gekregen en de Master een eigen parkeerplek. We blijven bouwen aan de gym, langzaam en gestaag.
In dit social-mediatijdperk bleven we natuurlijk niet achter. We blogden wat af tot genoegen van onze medelezers van binnen en buiten de gym. Onze deelactiviteiten hadden eigen succesvolle Instagramaccounts en Facebookpagina's. In het overzicht van vergelijkbare sportscholen in Almelo staat onze Scorpio Gym Facebookpagina op nummer 1 en dat al sinds begin van het jaar. Dat gold ook voor de NPU MMA-groep en Ladies FITE Club. Bijzonder, omdat het deelactiviteiten zijn! Alleen de buitenactiviteiten van The Gym moesten een ander voor zich dulden in de ranking, maar dat was geen schande, omdat er geen dagelijkse activiteiten waren. Overzichten zijn ter inzage opvraagbaar.
Alsof al die bijzondere momenten en aandacht niet genoeg waren drongen we ook nog eens ons beeldmerk via schreeuwerige reclame-uitingen op aan de omgeving. TF afbouw maakte zich hierbij schuldig aan door het leveren van gele oogverblindende sportbidons. Dank aan Tobias Fuchs (van Paulien). We konden ook weer nieuwe wedstrijdshirts dragen, waarop overduidelijk stond vermeld welke gym we representeren, zonder dat dit werd omringd door een woud van gesponsorde logo's, waardoor je door de bomen het bos niet meer zou zien. We danken Vriezz Trading en Hilgerink Service en Onderhoud voor het leveren van onze mooie shirts en hun bescheiden logo's op de mouwen. De Vries & Hilgerink blijven bescheiden kerels. De mini-bokshandschoentjes werden een zeer geliefd artikel. Sinds de uitgifte sierden ze menige binnenspiegel van auto's en werd er onderweg veel getoeterd bij herkenning. Een referendum tot  toeterverbod ligt al bij de Almelose gemeente. We stemmen tegen, want ze zullen weten dat we bestaan!
Scorpio Gym wenst iedereen nog meer voorspoed in het nieuwe jaar!
Osu!

CollageMaker_20190101_124846016.jpg

Akdeniz Gym

Old school kickboksgala

Zaterdag 15 december 2018 - Akdeniz Gym, Deventer: Hier hebben vroeger vele kampioenen de eerste schreden van hun carrière gezet. Zo deden vandaag ook Chelsea Niehaus en Mitchell van Bronckhorst. We kwamen ook weer vele bekende sportscholen en trainers tegen. Altijd leuk.

Chelsea Niehaus wint van Charity Raaimaker (GM Gym) 3rd punten. Chelsea begon de wedstrijd wat terughoudend en liet zich in de touwen en hoek wegzetten. Na in de rust even op haar ingepraat ging ze de tweede ronde volgens afspraak in met mooie afstandstoten en harde lowkicks in combinatie.

Mitchell van Bronckhorst verloot van Shifano Enait (CAS) 3rd punten. Vechters uit de school van kickbokslegende Luciën Carbin, die hier in de hoek stond, zijn nooit makkelijk. Deze was echter wel een heel lastige. Shifano ging furieus van start. Mitchell hield zijn dekking gelukkig hoog, waardoor hij nimmer aangeslagen was. Hij kon op die manier alle ronden stand houden met nog enkele gevaarlijke uithalen naar de tegenstander toe.


Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek

Vandaag kwam Sint de kinderen verrassen

Maandag 3 december 2018, Almelo: Vandaag kwam de Goedheilig man de kids verblijden met zijn aanwezigheid. De Pieten maakten acrobatische toeren en grappen en grollen met de kids. Er was ook nog een bokswedstrijd tussen de pieten. De Roze Piet won.


BOX Boxbag Open Xperience

De tweede editie van de open Bokszaktraining was een succes!

Zaterdag 1 december 2018 - BOX II, Almelo: Na de eerste editie in september is deze tweede editie ook een succes geworden. GRATIS deelnemen aan de bokszaktraining verlaagt de drempel voor iedereen die het eigenlijk altijd wel wilde, maar toch de stap niet durfde te zetten. Er werden gratis sportieve snacks beschikbaar gesteld door Bazqet by Mr. B voor iedereen en er werden drie Bazqet snackpakketten verloot onder de deelnemers. De pakketten werde gewonnen door Norbert, Orhan en Anne. Het was een mooie dag.


Battle of Lund X, Lund, Zweden

Anique Hilgerink in een Muay Thai partij

Zaterdag 24 november 2010, Lund, Zweden: Anique Hilgerink in een muay thai partij tegen Pernilla Palm van de organiserende gym, Real Fighter, uit Lund. Het was een muay thai partij met knieën en ellebogen (met elleboogbeschermers) naar het hoofd over vijf rondes van twee minuten. Uiteraard hebben we ons daar specifiek op voorbereid, maar dat kostte ons weinig moeite als muay thai ook al in onze kickbokstrainingen verweven zat. Helaas bleek tijdens het gevecht dat de tegenstandster niet technisch vaardig genoeg was om er een mooie show van te maken. Ze kwam onbehouwen in en bleef hangen en wurgen totdat beiden op de grond vielen. De scheidsrechter deed er niets aan. Door dit wilde gedrag onstonden er vaak scrimmages die in de verste verten niet op muay thai leken, maar wel zorgde voor een diepe hoofdwond bij een Anique doordat Pernilla hard met het hoofd inkwam. De partij werd hierdoor voortijdig gestopt.


Workshop ‘De Tukkers’

Het meisjesteam D1 van handbalclub De Tukkers op trainingskamp

Woensdag 22 november 2018, Almelo: Het meisjesteam D1 van handbalclub De Tukkers uit Albergen kwamen voor een training. Conditie, kracht en techniek kwamen ruim aan bod. John de Vries gaf deze intensieve training. Nu kunnen de dames zich nog beter verweren in de handbalcompetitie.


DYNAMITE Kickboxing

Vechters scoorden met dynamiet

Zaterdag 3 november 2018, DYNAMITE Kickboxing, Almelo - Het team van Scorpio Gym heeft zaterdag 3 november goed gepresteerd op het eigen gala DYNAMITE. We hadden onze vaste vechters, nieuwkomers en comebackers. We zijn trots op ons team. 

Anique Hilgerink wint van Romy Does (Gym Haarlem) 5r punten. Anique Hilgerink wint in een B-klassepartij overtuigend in 5x2 rondes van Romy Does (Gym Haarlem). Zeer controlerend met harde lowkicks. 

Guevar Deekman wint van Demy van de Kemp (Flex Fight Club) 1R TKO. Guevar wint in de eerste ronde op TKO na twee keer acht tellen voor de tegenstander. Explosieve acties deden hun werk. 

Abdullah Faqiri wint van Julius Artist (Muay Thai Royale) 3r punten. Abdullah bezorde zijn tegenstander in de derde ronde acht tellen. Focus was hard! 

Iwan Nijenhuis vecht een onbeslist met Gerjan Wolff (Amieries Gym). 3rd

Romario Tahir vecht een onbeslist met Tycho Kiel (Team El Toro). 3rd

Chelsea Niehaus verliest van Puck Horst (Fight Team SC IJsselmuiden). 3rd punten

Sem van der Weide verliest van Nick Wolff (Tony's Gym). 3rd punten

Mitchell van Bronckhorst verliest van Teunis Dof (Budocentrum NOP). 3rd punten

Yasminn Kreijkes verliest van Eunice van der Meer (Silent Dragon). 3rd punten

Etoes Pattiasina verliest van Tsega Kraayenzang (Beast of the East). 3rd punten

Jaimy Nijhof verliest van Kiss Bence (Team El Toro) in een mma-partij. 3rd punten

We stonden ook in de krant. Tubantia 5 november 2018.

Tubantia 5-11-2018


The Lowfield Challenge 2018

Rick en Roy deden deze obstakelloop voor het goede doel

Zaterdag 27 oktober 2018 - The Lowfield Challenge 2018, Vriezenveen: Het doel van deze ‘obstacle run’ was om geld in te zamelen voor ‘Spieren voor Spieren’ voor kinderen met een spierziekte. Roy Erkelens en Rick Olijve verrichtten vandaag hun goede daad door mee te doen. Toppers!


The Ultimate BOX BAG Xperience

De eerste UBX was een succes!

Zaterdag 6 oktober 2018 - Scorpio Gym, Almelo: Afgelopen zaterdag vond de eerste UBX plaats. Een open bokszaktraining met gratis deelname voor iedereen. De snacks waren ook gratis. Enkelen hadden hun vriend of vriendin meegenemen. Een ander een ouder. Het was geweldig.


GLORY 58 CHICAGO USA

Omar Morena verliest in het 4-manstoernooi

14 september 2018 - SEARS CENTRE. HOFFMAN ESTATES, ILLINOIS, VS: GLORY 58 SuperFight Series met een toernooi in één nacht, waarbij vier Amerikaanse welterweights streden om de Ramons Dekkers Memorial Cup.
Welterweight Tournament Halve finale Bout A: Mike Lemaire vs. Omar Moreno
Weltergewichttoernooi Halve finale Bout B: Casey Greene vs. Troy Jones

In de eerste van het toernooi ontmoet Omar "Marsiano" Moreno (27-7-1, 9 KO) Mike "The French Rock" Lemaire (20-5, 8 KO, uit de Verenigde Staten). Zoals verwacht vocht Mike Lemaire met de druk naar voren, waar Omar even geen antwoord op had, totdat hij openingen zag om zijn lowkicks te kunnen plaatsen. Helaas ging hij daar in deze partij niet op neer, nog niet bleek later, maar Omar moest zelf in de tweede ronden wel acht tellen incasseren, die hij niet meer kon goedmaken. Na afloop, toen Omar al onder de douche stond kwam de organisatie vragen of Omar alsnog de finale wilde vechten, omdat de andere opties te geblesseerd waren om die plek over te nemen. De lowkicks van Omare op Lemaire hadden toch wel hun uitwerking, maar helaas was dat te laat. Omar kon zicht niet meer opladen voor de finaleplek, omdat hij teveel had gegeven in zijn partij om zich goed voorbereid tegen een superfrisse finalist te kunnen weren.

Omar Moreno wordt gesponsord door:
Fairtex
TrueStore.eu
Di-Lano Fashion
Premz - Teamsportfabriek

Bron: https://www.glorykickboxing.com/.../glory-58-chicago:114aabf8...


Energy Gym vs The Rest

Op Duits grondgebied

7 juli 2018 - Energy Gym vs The Rest, Wenden, Duitsland: Gelukkig hadden we gedeelde troost sinds Nederland en Duitsland niet meer meededen met het WK in Rusland. Nederland had zich niet eens gekwalificeerd. De organisator was van Russische origine, dus die had nog een goed vooruitzicht, omdat Rusland 's avonds pas speelde. Scorpio Gym had vijf vechters ingezet om de winstkansen te spreiden.

Abdullah Faqiri won in de tweede ronde op KO (levertrap) van Laser Tagcu (You Can Gym), Jesper Vermaas kreeg de 'papieren' winst toebedeeld, omdat zijn tegenstander Jean Pascal (Fightfactory Hagen) niet zonder bescherming durfde, Guevar Deekman vocht een onbeslist tegen Sami Arbaoui (Fightclub Jülich), Jordy van Oorschot verloor van Roman Mabunskij (Fightclub Jülich) en Etoes Pattiasina verloor van Jitser Bronseleir (Black Panthers België). Het was een lange rit heen door de bergen en een terug idem dito.


Scorpio's BBQ 2018

Onze jaarlijkse BBQ was weer HOT

30 juni 2018 - We hadden weer onze jaarlijkse BBQ. Deze keer mede-georganiseerd door het echtpaar Deniz en Miranda Ozden. Het werd weer een dolle boel. Drank, drinks, food, candies & music.


10th Glorious Heroes ENFUSION The Diamond Edition

Anique Hilgerink voor de 2e keer present

23 juni 2018 - Glorious Heroes Enfusion, Groningen: De jonge 17-jarige Anique Hilgerink stond voor de tweede keer op het grote Enfusion gala in Groningen. Toch wel een eer dat je daarvoor wordt uitgenodigd.

Anique Hilgerink verliest van Deirdre Jaarsma 3rd punten. In de eerste ronde startte Anique wat stroef, Alhoewel, de lowkicks troffen doel. In de derde ronde ging er een tandje bij, maar was niet genoeg voor de overwinning. Er zit in ieder geval progressie in haar spel om toekomstige partijen positief tegemoet te zien. 


WCTS

Trio in titelstrijd

02 juni 2018 - WCTS, Berkel en Rodenrijs: Nadat we de vorige keer met Annemarijn Hospers zo succesvol waren geweest in ons eerste optreden bij deze organisatie, hadden we nu drie vechters ingezet. Dilara Hamamioglu moest het opnemen tegen een Belgische tegenstandster en Yasminn Kreijkes en Abdullah Faqiri tegen Fransen.

Yasmin Kreijkes wint van Sarah Delrue (Team Aspeel, Frankrijk) 5rd punten. Yasminn zette vanaf het begin af aan druk op de tegenstandster. Kon haar acties vaak niet goed afronden door de wilde stijl van haar tegenstandster. Werd een spannende partij met toch meer doorzettingsvermogen en daardoor meer scores van Yasminn. Yasminn wintt deze welterweight strijd en een mooie gordel.

Dilara Hamamioglu wint van Lauren Speelman (Hawks, België) 5rd punten. Dilara zette wederom de turbo aan. De tegenstandster was weliswaar erg goed, maar kon de hoge druk van Dilara na twee ronden niet meer weerstaan. In de laatste twee rondes kon je merken dat Dilara al veel heeft gegeven in de rondes voorafgaand. Ze moest nog even flink doorbijten, maar het resultaat was er naar. Een mooie gordel rijker en the queen of bantamweigth.

Abdullah Faqiri verliest van Daniel Litau (MT Vendinois/KBA. Frankrijk) 3rd punten. Abdullah kwam voor een titelgevecht tegen de Franse Teiva Deruelle van MT Vendinois tot 75kg. Ze hebben samen nog een staredown gedaan, maar plotseling hadden ze late op de avond Abdullah tegen een ander vechter van dezelfde sportschool gezet. Die was wel aardig wat zwaarder. Was de oorspronkelijke tegenstander bang geworden, naar huis gegaan of te licht bevonden? In de eerste ronde probeerde de tegenstander Appie te overbluffen met snoeiharde lowkicks tot die op een blok terecht kwamen. In de tweede ronde ging het gelijk op en in de derde ronde nam Appie de partij over totdat plots de bel 30 seconden voor het einde van de ronde afging (?!). Beide hoeken waren verbaasd en onze hoek nog het meest, omdat Appie juist bezig was zijn puntenachterstand in te halen. De tegenstander kreeg officieel de winst toegekend.

Dilara Hamamioglu

Dilara Hamamioglu

Yasminn Kreijkes

Yasminn Kreijkes


Global Fighters in Den Haag

Dilara Hamamioglu wint onvertuigend

12 mei 2018 - Global Fights, Den Haag: Voor de tweede keer binnen 12 uur naar Den Haag. Vrijdagavond naar de weging en de volgende dag voor de wedstrijd richting de mooie stad achter de duinen. 

Dilara Hamamioglu wint van Ferely van Barlingen (Kassem Gym) 3rd punten. Dilara begon goed met het onder druk zetten van de tegenstandster met veel soot-trapcombinaties. In de derde ronde was het tempo en de druk iets lager, maar nog genoeg om de winst binnen te halen. 

Guevar Deekman verliest van Abdennour el Yaakoubi (Fightmasters) 3rd punten: Guevar was onder de indruk van de tegenstander en de tegenstander onder de indruk van Guevar. Blijkbaar was Guevar meer onder dein druk van hem dan andersom. 

Jordy van Oorschot verliest van Mo El Outmani 3rd punten: Lowkicks zouden in deze partij voor een ommekeer kunnen zorgen in het voordeel van Jordy. Helaas maakte Jordy daar geen gebruik van.


A1 World Combat Cup Superseries

Anique verliest rematch

5 mei 2018 - A1 WCC, Hasselt, België: Twee Nederlandse dames treffen elkaar in een sportwedstrijd op Belgisch grondgebied. Een relatief verre reis pe automobiel naar een buitenlandse bestemming.

Anique Hilgerink verliest van Veronique Hagenaar (Gotmmers Gym) 3rd punten. Dit was de tweede keer dat de dames tegen elkaar vochten. De vorige keer was dat op Enfusion in Groningen, waar Anique op punten verloor. Deze keer wamn Anique kwam niet goed los. Te stram. Teveel spanning? Jammer. 


Scorpio Gym in de krant Tubantia

Interview met trainer Stephen Cooke

21 april 2018 - Interview met de krant Tubantia over het succes van Scorpio Gym bij GLORY, het hoogste podium in het kickboksen.


Lomulder Rising

Rijzende sterren van Scorpio Gym

14 april 2018 - Lomulder Rising, Coevorden: Het ene team naar Enschede en het andere naar Coevorden. Bij de meervoudige kickbokskampioen Jan Lomulder in huis. De matchmaking werd dusdanig aangepast dat Dilara Hamamioglu plotseling wel een partij had, Jordy van Oorschot twee keer een andere tegenstander kreeg en uiteindelijk met lege handen achterbleef en Abdullah Faqiri tegen een hogere klasser was gematched, maar later tegen iemand die twee keer zo oud was.

Abdullah Faqiri wint van Brand Jonker (CAH Sports) - Appie, 16 jaar, was twee keer zo jong als zijn tegenstander van 32 jaar. Appie moest het dus hebben van zijn jeugdige energie. Appie knalde er vanaf het begin keihard bovenop . De tegenstander wist het dan ook even niet meer. In de tweede ronde bezorgde Appie hem zijn eerste acht tellen. In de derde ronde gooide Appie het slot erop, nadat hij zijn tegenstander wederom acht tellen bezorgde en die niet meer te bovenkwam. Een verdiende TKO overwinning voor Appie.

Dilara Hamamioglu wint van Santiago Ritzer (Bolem Gym) - Dilara had gelukkig haar wedstrijdoutfit meegenomen voor een je-weet-maar-nooit wedstrijd. Haar oorspronkelijke tegenstander had twee dagen geleden afgezegd. Deze tegenstander was op het oog flink vijf kilo zwaarder. Dilara moest dus veel kracht verplaatsen en snelle acties maken. Dat lukte. Winst!

Chelsea Niehaus vecht onbeslist tegen Ilsa Hulsman (Buffel Gym): De eerste ronde moest Chelsea er echt wel inkomen, maar daarna ging het voorspoedig. Een onbeslist was een terechte uitslag.

Rowan van de Weijer verliest van Abdylah Kahn (MT Hoogeveen): Rowan is niet bang en vecht altijd met druk vooruit, Het ontbreekt hem nog een beetje aan techniek, maar dat kan hij op de training bijwerken, 


Lumberjack Soldiers #1

Clubwedstrijden bij Peter Aerts

14 april 2018 - Lumberjack Soldiers #1: Dat part #1 belooft dus een deel #2 in de toekomst. Altijd leuk clubgala's in de buurt om de kinderen te laten wennen in de ring, voordat ze voor het echie gaan. Okinawa Gym van K-1 legende Peter Aerts was deze keer de place to be. Hier bleek dat Scorpio Gym de vechters de meeste techniek in huis hadden en niet zomaar wat aanrommelden. 

Luciano Consolino wint alweer. Na zijn eerste clubwedstrijd op onze Friendly Games wint hij nu zijn tweede clubwedstrijd. Deze keer was  de tegenstander.

Sharlin Nijhuis wint ook haar tweede clubwedstrijd. Sharlin wint van Romaila de Groot (Team Aerts).

Reüel Rondel verliest helaas van Jayjay Poell (TeamAerts) - De tegenstander was een kop groter, maar toch gaf Reüel constant de meeste druk. De tegenstander haalde alleen maar voordeel uit zijn lengte.

Julia Madiksan verliest de rematch tegen Megan Westerink (Tony's Gym). Megan is 2 jaar ouder, maar Julia vond dat niet erg en vocht weer als een leeuwin.

Romario Tahir verliest nip op punten, terwijl een onbeslist meer in de lijn der verwachtingen was.

Jura Azbezikov moest de wedstrijd noodgedwongen stoppen tegen Jayden Peezenkamp (Team Aerts) wegens een ongelukkige botsing, waardoor hij zijn knie blesseerde.

Scott Hilgerink staakte de wedstrijd ook voortijdig tegen Joshua Koffie (Team Aerts), omdat door zijn onbeholpen tegenstander tot twee keer toe hard in zijn kruis werd geknied en de scheidsrechter niet ingreep om de kinderen ten beschermen.


Youth Fighting League Part II

Dilara Hamamioglu prolongeerde haar kampioenstitel

7 april 2018 - Youth Fighting League part II, Almere: Het was het tweede achtereenvolgende jaar dat de YFL Championships plaatsvonden. Altijd leuk om de jeugd in een toernooi te zien groeien, maar het is altijd een lange dag van wachten op de volgende pouleronde. Chelsea Niehaus, Jeflin Nijhuis en Dilara Hamamioglu waren deze dag onze troeven.

Dilara Hamioglu behoudt de YFL Championships titel - Na afgelopen jaar deze titel gewonnen te hebben, geeft het altijd druk om het te evenaren. Het verwachtingspatroon is dan hoog. Dilara was in een zware poule ingedeeld. In de eerste partij tegen Xamaica vd Klei (Hit Team) ging de eerste ronde wat moeizaam, maar daarna schoot de turbo los en won ze. Dewi Klijn (The Colosseum) werd in de halve finale ook verslagen. In de finale was Nadia Rany (Hit Team) een kop grotere tegenstandster. Dus op afstand de trappen blokken en overnemen met lowkicks. Dat werkte wonderwel. Dilara prolongeerde hiermee haar YFL titel.

Jeflin Nijhuis werd in de finale verslagen - Jeflin was deze dag onze wonderboy. De week ervoor een beetje ziek geweest en toch gewoon het toernooi aangaan. In de halve finale trof hij Niels van de Heide (Harimau FC). Jeflin vocht met grote druk vooruit en daar had de tegenstander veel moeite mee. Jeflin werd een paar keer ongeoorloofd op het hoofd geraakt en daar kreeg de tegenstander een openbare straf voor, In de tweede ronde kreeg Jeflin 2 volle stoten op zijn gezicht en werd de tegenstander gediskwalificeerd. Terecht. In de finale gebruikte Jeflin dezelfde tactiek en strijdlust tegen Jef Lust (Mike's Gym). Hij kwam maar net punten tekort om het ongelooflijke te presteren. Goede prestatie.

Chelsea Niehaus jeugdig talent - Chelsea had zich ingeschreven in de poule -40 kg en -44 kg. In de eerste poule verloor ze van Keylin Koops (Team Verhaar) en in de tweede poule van Chafika (Majid Gym). Chelsea baalde er natuurlijk zelf ontzettend van, want ze had veel verwacht van deze dag. Ze heeft talent, dus het komt in de toekomst zeker goed.


Dynamic meditatie

Out-of-je-boks in de gym

Zondagochtend 25 maart 2018 gaf Iris van Deutekom out-of-je-boks Osho Dynamic meditatie bij ons in de gym. 


CHAMPIONS Dutch Style Kickboxing

Vechten in eigen huis

24 maart 2018 - CHAMPIONS, Almelo: Vechten in eigen stad is altijd extra mooi. Helemaal als je eigen sportclub dit organiseert. Je doet extra best tijdens je training om voor eigen publiek een mooi resultaat neer te zetten. De verwachtingen zijn dan hoog.

De uitslagen:Sem van der Weide wint van Emre Simsek (Gym USA Sport) 
Dilara Hamamioglu wint van Channa (Asghari Gym)
Jesper Vermaas verliest van Ilyas Chattat (Chok Dee Deventer)
Jordy Van Oorschot wint van Ricardo Ruscher (SC IJsselmuiden)
Karim Otto onbeslist tegen Jannes Stam (Chok Dee Deventer)
Olivier Gillis verliest van Lesley Sapulette (Team Aerts)
Guevar Deekman verliest van Fouad Bounda (BOTE)
Abdullah Faqiri verliest van Brian Molenaar (Tony's Gym)
Purdey Voortman verliest van Theresia Michels (Chok Dee Deventer) 
Etoes Pattiasina verliest van Tsega Kraayenzang (BOTE)
Hercules Stroop verliest van Jay Banfield (BOTE)
Max Manoehoetoe verliest van Harry Seigers (BBFA)

 

ONLY THE STRONGEST

Jeugdtoppers scoren in Ter Apel

17 maart 2018 - Only The Strongest, Ter Apel: Met drie van onze jeugdvechters vertrokken we op een vroege zaterdagochtend naar Ter Apel. Een uurtje rijden meg wegomleiding bij de De Witte Paal. Het was erg koud die dag. Mashánda Jonathans, Chelsea Niehaus en Jeflin Nijhuis waren goed voorbereid. De vaders ook.

Chelsea Niehaus wint van Maureen Strijker (Sportfit Dedemsvaart) 3r punten - Chelsea begon de eerste ronde te rustig, maar pakte het later in de partij goed op met directe stoten naar het lichaam, terwijl haar tegenstandster hoeken gaf die op de schouder van Chelsea belandden en... iets te vaak op haar hoofd, wat tegen de regels is. Gelukkig won Chelsea op eigen kracht de partij.

Jeflin Nijhuis wint van Maikel Laurens (Team Knaap) 3r punten - Jeflin pakte goed uit met flinke stoten naar het lichaam, maar zijn trappekn waren te ongecontroleerd om de tegenstander bang te maken. Jeflin wint door zijn voortvarende aanpak.

Mashánda Jonathans verliest van Karin Velthuijsen (Sportfit Dedemsvaart) 3r punten - Mashánda had een sterke tegenstandster. Alhoewel Mashánda haar best deed veel te scoren, scoorde haar tegenstandster meer. Jammer, maar wel een goed partij van Máshanda.


Annemarijn Hospers WCTS Champion

Ze kwam niet alleen om deel te nemen

10 maart 2018 - WCTS Titel Fight, Rotterdam: Twee weken geleden werd Annemarijn Hospers gevraagd deel te nemen aan een titelgevecht voor de WCTS in de Flyweight klasse. Die partij greep ze met beide vuisten aan, niet om alleen deel te nemen, maar om zeker voor de winst te gaan. Na een korte kwaliteitstraining was Annemarijn zo goed al voorbereid. In Rotterdam aangekomen moesten we wel even zoeken in welk gebouw het plaatsvondt, alhoewel we het huisnummer wel hadden. Er waren geen tekenen van een evenement in de vorm van posters of uithangbord. Er waren veel deelnemers uit Franstalig België (origine Marocaine) en volgens mij maar drie Nederlandse teams. De opzet was zeker wel professioneel met verplichte outfit van de organisatie, weging en fotoshoot.

Annemarijn Hospers wint van Nour Zemmiti (Kurosaki België) 5rd punten -  De tegenstandster van Annemarijn begon met trappen en Annemarijn met stoten. Langzamerhand ontweek de tegenstandster telkenmale het gevecht door langs de touwen weg te glippen. Annemarijn probeerde haar dan ook flink de weg af te snijden en kwam goed door met zuivere stoten. Het werd dus vijf ronden lang jagen op de tegenstander die telkens probeerde te ontvluchten. Het was op K-1 rules, dus degene die vooruitvecht en het gevecht wilde maken krijgt dan vaak het voordeel van de jury. Dat was na vijf ronden dan ook het geval. Annemarijn Hospers werd gekroond tot Undisputed WCTS Flyweight Champion!


The Friendly Games III was Great!

KIDS waren super

24 februari 2018 - The Friendly Games III, Almelo: In onze eigen gym hadden we weer sparringsessies tussen enkele clubs uit de regio. Daar waren natuurlijk wijzelf, Scorpio Gym, daarnaast Team El Toro Glanerbrug, Tony's Gym Almelo, Private Victory Borne, Team Aerts Enschede, Team Altena Enschede, Fit Industry Rijssen en Team Shield Ahaus.

De uitslagen: Dustin van Montfoort Wint - Reüel Rondel Wint - Luciano Consolino Wint - Chelsey Smits Wint - Mayisha Jonathans Verliest - Jura Azizbekov Verliest - Sama Aarab Verliest - Sharlin Nijhuis Wint  - Alain Avedisian Onbeslist - Julia Madiksan Verliest - Tygo ten Thije Onbeslist  - Nabillah Faqiri Wint - Daimen Wagelaar Onbeslist - Jayden Oosten Wint - Romario Tahir Verliest - Shania Nijhuis Verliest - Beran Metin Onbeslist - Damian van de Weijer Onbeslist  - Jeflin Nijhuis Verliest  


Anique Hilgerink Trots in Almelo's Weekblad

Anique in Almelo's Weekblad.jpg

Dilara Hamamioglu Europees Kampioen K1

Chelsea Niehuis en Abdullah Faqiri vice-Europees kampioenen

18 februari 2018 - K1 European Championship, Mülheim, Duitsland: Het team van Scorpio Gym vertrok met Chelsea Niehaus, Jeflin Nijhuis, Dilara Hamamioglu en Abdullah Faqiri naar het EK in Duitsland. Er zaten zeker kanshebbers tussen. Jeflin Nijhuis werd in de voorronde al helaas snel uitgeschakeld. Het was een lange dag.

Dilara Hamamioglu K1 European Champion - Dilara wordt steeds beter in haar partijen. De afgelopen winstpartij in Helmond gaf haar nog meer zelfvertrouwen in een goede afloop op dit toernooi. In de finale was Dilara duidelijk de bovenliggende partij, alhoewel de tegenstandster in de laatste ronde nog wat tegengas kon geven. Dilara had duidelijk meer gescoord en werd dan ook terecht als Europees Kampioene gekroond.

Chelsea Niehaus en Abdullah Faqiri verliezen in de finale - Chelsea Niehaus was dit jaar al goed begonnen met haar eerste overwinning en nu pakt ze gelijk er achteraan ook nog de tweede plaats op het Europees kampioenschap. Abdullah vocht een goede voorronde met enkele vroegtijdige beslissingen. Dat bood jammer genoeg geen garantie voor de finale, waarin Appie tegen een flinke knie op zijn ribben liep, waardoor hij de partij niet kon uitvechten. Jammer dat de winst zo dichtbij lag. Jeflin werd helaas al in de voorronde uitgeschakeld.


Omar Moreno wint op GLORY 50 Chicago

Een spectaculaire partij tegen Casey Green met een extra ronde

16 februari 2018 - GLORY 50, Chicago, USA: Omar Moreno vocht hier zijn tweede partij voor GLORY. In zijn geboortestad Chicago zaten vele familieleden op eerste rij om hem fanatiek aan te moedigen. Omar wilde natuurlijk zijn beste beentje voorzetten om een geweldige show te geven in het bijzijn van zijn grootouders en de rest van zijn familie.

Omar Moreno wint van Casey Greene 3rd + extra ronde punten - In de eerste ronde was Omar nogal open aan het vechten. Dekking te nonchalant, waardoor hij dan ook neerging op een rechtse directe van Casey Greene. Daarvan moest hij wel even bijkomen, maar gelukkig stond hij na de verplichte acht tellen weer rechtop tegen Greene. Het einde van de eerste ronde werd gelukkig gehaald. In de tweede ronde liep het gelijk op en Omar herstelde zich beetje bij beetje van de klap in de eerste ronde. In de derde ronde was Omar overtuigend beter en toonde hij zijn klasse door Green aan te slaan en acht tellen te geven. Na de hervatting zorgde een duwtrap in het gezicht van Greene voor de tweede acht tellen in deze ronden. Hierdoor werd de stand gelijk getrokken en moest er een extra ronde aan te pas komen om tot een faire jurybeslissing te komen. In de vierde ronde was Omar duidelijk meer in zijn element en Greene kwam daarin aardig wat tekort. Een duidelijk overwinning voor Omar Moreno.


Damesduo wint bij Team Holzken

Chelsea Niehaus en Dilara Hamamioglu wonnen hun partijen

4 februari 2018 - Team Holzken, Helmond: Het damesduo ging vol goede moed, maar toch wel een beetje zenuwachtig richting Helmond in de sportschool van GLORY topper, reality soapster en profbokser Nieky Holzken. Eerste werd er een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van een familielid.

Dilara Hamamioglu wint van Joy van de Heuvel 3rd punten - Zoals afgesproken zou Dilara vanaf de start veel druk zetten op de tegenstandster en haar op afstand houden om niet in de clinch te raken. Dat deed ze ontzettend goed. Hoewel de tegenstandster ook goed was kon Dilara toch de druk en het tempo hoog houden. Dat zorgde voor de winst.

Chelsea Niehaus wint van Athanasia Kwarten (The Colosseum) 1rd TKO (lowkicks) - De eerste solo-partij van Chelsea eindigde al na vijftien (!) seconden. Haar tegenstandster overdonderde Chelsea in de start, maar na vijf seconden nam Chelsea de partij over met harde stoten en veel harde lowkicks. Dat deed de tegenstander de das om en moest de wedstrijd abrupt staken. Mooie overwinning van Chelsea.


Power Woman Annemarijn Hospers wint

Een echte bokser in de ring

27 januari 2018 - Power Women, Amsterdam: Een Ladies Only gala in het Zonnehuis in Amsterdam. Vrijwel altijd verzekerd van een partij. Vergezeld van de kersverse Sportvrouw van het Jaar, Anique Hilgerink, en interim cameravrouw Teunette Zeeman togen we naar Amsterdam.

Annemarijn Hospers wint van Morgan Klaiber (Eagle Gym) 3rd punten. Annemarijn is een felle bokser en maakte dan ook veelvuldig gebruik van die capaciteiten. Stoten recht door het midden en afronden. Aanvang van de eerste ronde was wat onwennig, maar naarmate de wedstrijd vorderde namen de stoten van Annemarijn de overhand en joeg ze haar tegenstander door de ring. In de derde en laatste ronde kon haar tegenstander helemaal geen weerstand meer bieden en kreeg daarbovenop ook nog acht tellen aan haar broek. Annemarijn had de druk hoog gezet. Een geweldige overwinning van Annemarijn. Top!


ANIQUE HILGERINK SPORTVROUW VAN HET JAAR

Scorpio Gym trots op haar wereldkampioen

Anique Hilgerink werd vrijdagavond 26 januari tijdens de Almelose Sportverkiezing 2017 in de Topsporthal IISPA verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Haar overige genomineerden waren Reshmie Oogink (taekwondo) en Semo Ozkan (athletique fysiek).

Anique Hilgerink  is ontzettend blij verrast te zijn verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2017.

Anique Hilgerink is ontzettend blij verrast te zijn verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2017.


SCORPIO GYM 2018

Nieuwjaarsgroepsfoto's Kids, Starters & Fighters


GLORY 49 ROTTERDAM

Omar Morena wint oorlog met Anying Wang

9 december 2017 - GLORY 49, Rotterdam: Omar Moreno maakte zijn debuut in  GLORY. Op donderdag streken we, Omar en trainer Stephen Cooke, al neer in het Steigenberger Hotel in Amsterdam, waar de interviews, photoshoot, weging en persconferentie plaatsvonden. Op zaterdag vertrokken we dan naar Ahoy Rotterdam om ons te tonen op het grootste kickboksevenement van het jaar, waar de hoofdpartij tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik op het programma stond. De hoekmannen Malik Kysho en Randy Koetsier sloten ook aan in Rotterdam.

Omar Moreno wint van Anying Wang (China) 3rd punten - Omar begon de eerste ronde veel te behoudend, waarin we bij hem toch een beetje blokkerende spanning voelden. De Chinese Wang was daarentegen wat meer actiever, maar zijn acties hadden, gelukkig, geen verwoestende impact, Halverwege de tweede ronde kwam Omar wat meer in zijn spel en kon hij af en toe goed doorkomen. In de derde en laatste ronde liet hij een salvo lowkicks los, die de tegenstander verlamde en vertraagde. Dit zorgde voor een duidelijke overwinning, waarin de jury Omar drie ronden het voordeel gaven. The GLORY was ours!


Akdeniz Gym, Deventer

Anique en Rowan streden met eer

9 december 2017 - Akdeniz Gym, Deventer: Met een team bestaande uit papa Winfried, Gerrit Beumer en Chanel van der Wal werden Rowan van de Weijer en Anique Hilgerink begeleid in hun wedstrijden in Deventer.

Rowan van de Weijer verliest van Yassir Adda (Eagle Gym) 3rd punten - Rowan van de Weijer heeft ervoor gekozen om naast het voetbal een carrière in het kickboksen te volgen. In deze partij was hij zeer aanvallend en zette veel druk op zijn tegenstander. Helaas scoorde hij te weinig om met de winst naar huis te gaan. In ieder geval liet hij wel zien over goede vechtlust te beschikken.

Anique Hilgerink verliest van Jeanette Eijerkamps 3rd punten - Anique had een hele vervelende voorbereiding in de dagen voorafgaand aan de partij. Eerst een flinke griep te pakken en een dag voor de wedstrijd een scooterongeval. Geweldig dat zij dan toch die wedstrijd aangaat. Gewoon knokken en niet zeuren. Ze deed het ook nog voorbeeldig. Beter zelfs dan de voorgaande wedstrijden. Tegenstander klemde veel af na elke actie, waardoor Anique haar acties ook niet goed kon afmaken. Jammer dat de uitslag niet in haar voordeel was, maar ze heeft in ieder geval vooruitgang geboekt.


Reflexx Gym, Arnhem

Sacha en Jeflin in hevige strijd

3 december 2017 - Reflexx Gym, Arnhem: Twee jeugdvechters, Sacha van Oorschot en Jeflin Nijhuis, waren weer een dagje van huis. In Arnhem vochten ze een hevige strijd tegen hun opponenten.

Sacha van Oorschot wint van Yaira Nova (Reflexx) 3rd punten - Sacha startte de eerste ronde wat te afwadchten. Het was er weer even inkomen. Naarmate de partij vorderde greep Sacha haar kansen met veel lowkicks, waar de tegenstandster veel last van had. Sacha wint overtuigend. Jeflin Nijhuis verliest van Lionel Berendsen (Reflexx) 3rd punten -  Beiden hebben goed technisch gevochten in wedstrijden met een hoog tempo, waarbij Jeflin iets minder snel was dan zijn tegenstander. Jeflin verliest op punten.


ENFUSION - Glorious Heroes, Groningen

Anique Hilgerink op ENFUSION

18 november 2017 - ENFUSION, Groningen: ENFUSION is een geweldige professionele organisatie. Als je de zaal binnenkomt zie je hoe alles alles tot in de puntjes is geregeld. Een militaire precisie. We werden bij binnenkomst door twee dames van de organisatie begeleid naar de kleedkamers. We zaten in de kleedkamer samen met meervoudig K-1 kampioen Semmy Schilt. Vlak voor de partij van Anique Hilgerink ontvingen wij de handschoenen. 10 oz is een mooi gewicht. De aankondiging door de ring announcer Tom Wesselink was groots:"...representing The Netherlands...!"

Anique Hilgerink verliest van Veronique Hagenaars (Gottmer Gym) 3rd punten - Anique vocht vanuit de blauwe hoek. De eerste ronde scoorde Anique veel te weinig, dus we hoopten de tweede ronde op meer. Er kwam iets meer, maar was niet genoeg. Dus de derde en laatste ronde was het alles of niets. Uiteindelijk bleek het niet genoeg. Helaas verliest Anique op punten de wedstrijd.


WARRIORS Dutch Style Kickboxing

Ons eigen gala was weer TOP!

7 november 2017 - WARRIORS Dutch Style Kickboxing: Ons eigen gala. Wedstrijden in de buurt van de regionale kickboksers.. Lekker lopend of op de fiets naar je buurjongen of buurmeisje kijken. Een entourage, die je nergens anders vindt voor slechts €15 entree in de voorverkoop. Het enthousiasme van de vechters en het publiek is hier ook altijd geweldig. 

Gerrit Beumer wint van Lesley Sapulette (Team Aerts) 3rd punten - Geweldige partij van Gerrit, die na zijn gebroken been weer fanatiek in training was gegaan. Gerrit zat al direct lekker in de wedstrijd en vocht zeer gecontroleerd actief. Zijn tegenstander zette er niet veel tegenover of kon dat door toedoen van Gerrit niet. Een veel actievere Gerrit won terecht de wedstrijd.

Etoes Pattiasina onbeslist tegen Hussein Mohammed (Team Aerts) - Weer onbeslist in deze rematch. De vechters brachten een spectaculair gevecht, waarvan het publiek genoot. Ze streden beiden tot het volle uiterste. Tegenstander had inmiddels halverwege een bloedneus opgelopen, maar streed door. Etoes probeerde het af te maken, maar de stoten misten hun doel. Weer een rematch zou too much zijn.

Jeroen Vossebelt verliest van Alexandros Giotitgas (Energy Gym) 2rd TKO - Na een knockdown in de tweede ronde nam de scheidsrechter Jeroen in bescherming. ‎Jeroen zat niet echt in de wedstrijd. Combineerde niet door met zijn stoten en zijn trappen kwamen er ook niet uit. Helaas een vroegtijdig einde om te laten zien wat hij in de training allemaal had geoefend.

Hercules S Stroop wint van Reza Muhammad (Energy Gym) 3rd punten - Hercules is onze 'bokser' in de gym. In deze wedstrijd moest hij van de hoek veel scoren met lowkicks, terwijl dat niet zijn ding was. Toch bachten lowkicks hem de winst.‎ Heel bijzonder dit. 

Olivier JM Gillis wint van Daniel Niewirt (Energy Gym) 1rd OPG. Olivier gooide er in hoog tempo stoot en trapcombinaties uit, waarop de tegenstander geen antwoord had.‎ De tegenstander dook te lang ineen en de hoek gooide de handdoek. Kort maar krachtig.

Guevar Deekman onbeslist tegen John Pekkeriet (Gideon's Gym) - We dachten toch echt dat Guevar had gewonnen, nadat zijn tegenstander teveel stoten en trappen als ongeleide projectielen afvuurde op Guevar, terwijl Guevar toch mooie combinaties maakte en hem in ieder geval de laatste ronde echt duidelijk daarmee de hoek in joeg. 

Rebecca Fernández verliest van Romy Kranendijk (KB Henneken) 1rd Opgave. ‎Het ging niet geweldig.. Was het de spanning die er toch insloop na het zien van een hele lange tegenstandster? Wie zal het zeggen?

Kyra Krikhaar wint van Rosaly Fatbinan (The Colosseum) 3rd punten -  Goede combinaties zorgden voor de winst.‎ De lowkicks waren niet aanwezig, maar de rechtse directes zaten er goed op. Het goed drie ronden doorpakken van Kyra brachten haar de terechte winst. 

Abdullah Faqiri verliest van Erick Luft (Energy Gym) 3rd punten - Abdullah kwam moeilijk in zijn spel.‎Zijn Duitse tegenstander speelde het spel goed. Kwam goed in en stapte op tijd weg. Deutsch Style Kickboxing vs Dutch... Jammer.

Dilara Hamamioglu verliest van Dyanne Kleine (Mejiro Gym Drenthe) 3rd punten.- Een rematch, waain de tegenstandster weer veel hing en trok gepaard gaande met 'judoworpen'. Hoe kon je nou in 1 minuut hier tegen kicboksen. Niet dus.. Gauw vergeten deze wedstrijd.


SCORPIO GYM IS WITH GLORY

Omar Moreno tekent profcontract bij GLORY

Deze maand heeft Omar Moreno van Scorpio Gym een profcontract getekend bij GLORY, de grootste en meest aansprekende kickboksorganisatie ter wereld. Rico Verhoeven is hier het boegbeeld van. Omar komt uit in de welterweightklasse (-77 kg). Hij heeft een contract voor 18 maanden, waarin hij een vast aantal wedstrijden moet vechten....all over the world! Zijn eerste partij zal waarschijnlijk in december 2017 plaatsvinden. Scorpio Gym is nu een wereldspeler geworden tussen alle andere grote gyms. It's Time for GLORY!

83393735e25e0d25a6848e2bae272ca7.png

It's Rumble Time

Vechten in het hoge noorden

Zaterdag 28 oktober 2017, Scheemda (Groningen). Vol goede moed trokken we naar het hoge noorden met Scott Hilgerink, Chelsie Niehaus en Rowan van de Weijer. Na de inschrijving en weging hoorden we dat de partij van Chelsea toch niet door kon gaan, omdat de tegenstandster meer woog dan het toegestane gewicht. Dat was weer een domper voor Chelsea die maar moeilijkk partijen kan krijgen.

Damian van de Weijer verliest van Murat Gunen (FAA) 3rd punten. Damian gaf vol gas vanaf de start. Bestookte de tegenstander met veel lowkicks, waarbij de tegenstander er flinke duwtrappen tegenover stelde. Met een minimum puntenverschil verloor Rowan.

Scott Hilgerink verliest van Dyon an Baarsen (MTF Assen) 1rd RSC. Scott leek er veel plezier in te hebben. Eindelijk weer vechten. Dansend de ring in. Zijn tegenstander kwam fel uit de hoek met veel lowkicks. Scott werd overdonderd en vergat zowaar te blokken, De de scheidsrechter besloot uit voorzichtigheid de wedstrijd te staken.


Workshop Hockeydames

Hockeydames van 4 MHC Almelo op workshop kickboksen

24 oktober 2017 - De hockeydames van 4 MHC Almelo namen in deze herfstvakantie een workshop kickboksen. Het is dan even omschakelen van een hockeystick naar een paar bokshandschoenen, maar hard slaan is hun niet vreemd. Na een korte warming-up begonnen ze met wat onconventionele trarining, kracht- en intervaltraining. Vervolgens kregen de bokszakken het hard te verduren.


WFMC WORLD CHAMPIONSHIPS, Hagen, Duitsland

Anique Hilgerink de nieuwe Wereldkampioen

Zaterdag 21 oktober 2017 - Op deze zaterdag werden de leeftijdscategoriën 15 jaar en ouder aan het werk gezet.

Anique Hilgerink zat ingedeeld in de categorie tot 75 kg en ontmoette in de finale Noëlle van Schoten (Team Kraus). De eerste ronde kwam ze kwamen de combinaties er moeizaam uit en dan vocht ze ook nog eens in haar achteruit. Gelukkig ging ze toch meer scoren en nam ze in de tweede ronde de leiding met veel harde lowkicks. De nieuwe WFMC Wereldkampioen, Anique Hilgerink!

Abdullah Faqiri ontmoette ene Dzaro Mujuc in de categorie tot 75 kg.. De eerste seconden begonnen voortvarend, maar dat kantelde in onze ogen te snel in het voordeel van de tegenstander. Appie kwam er haast niet meer uit ook al hadden we nog gehoopt op een wederopstanding in de tweede ronde. Jammer, maar helaas.

Zondag 22 oktober 2017 - Op deze dag vochten de leeftijdscategoriën tot 14 jaar.

Dilara Hamamioglu trof in de categorie tot 55 kg in de halve finale de Luxemburgse Melissa Marques Texeira. Dilara vocht gelukkig weer als vanouds en besliste deze partij al na 45 seconden in de eerste ronde door TKO op lowkicks. In de finale trof ze haar aartsrivaal van dit moment, Christy Bo. Het werd een knallende finale, waarbij de jury uiteindelijk geen winnaar kon aanwijzen en ze beiden een extra ronde moesten vechten. Hierin was Christy helaas de betere. Een zilveren plak op de WK is een goede prestatie!


AKDENIZ GYM, Deventer

Knokken in de buurt

7 oktober 2017 - Akdeniz Gym, Deventer: Helaas verloren Sacha van Oorschot en Molido Bloem hun partijen. De tegenstander van Scott Hilgerink was te zwaar en de partij ging dus niet door.


Battle Events, Arnhem

Dilara en Etoes battlen in Arnhem

Zaterdag 29 september 2017 - Ter elfder ure‎ konden Dilara Hamamioglu en Etoes Pattiasina vechten op het mooie Battle Events in Arnhem. Dilara in het voorprogramma voor de jeugd en Etoes in de avond. We waren dan ook erg vroeg om te wegen. Gelukkig stonden beiden vroeg geprogrammeerd en werd het geen erg lange zit.

Dilara Hamamioglu wint van Chella Strijkert ( Kassem Gym) 3rd punten. Na eerst van de organisatie de handschoenen uitgeleverd krijgen, maar even later wegens 'vergissing' weer werden teruggenomen ontvingen we uiteindelijk toch de rode handschoenen weer terug. Chaos alom. Dilara had een enorm langere tegenstandster en dat is altijd vervelend vechten. Invechten naar het lichaam en uithalen met lowkicks is dan de enige optie. Dat deed Dilara perfect. De uitslag was dan ook terecht. Dilara won na drie ronden op punten.

Etoes Pattiasina verliest van Aidin Yaman ( Reflexx) 3rd punten. In de eerste ronde vergat Etoes af en toe zijn dekking hoog te houden en kreeg het dan ook erg lastig. De tweede ronde probeerde Etoes zich te herpakken, maar het bleef moeilijk. Aan het einde van deze ronde kwam hij wat beter in zijn spel. De derde ronde kwam Etoes helemaal terug, maar helaas was het niet genoeg voor de overall win.


Trots...op Almelo

Trainer Stephen Cooke in Almelo's Weekblad

Week 39 september 2017: Ik werd benaderd door Almelo Promotie om wat vragen te beantwoorden voor de rubriek Trots...op Almelo in Almelo's Weekblad. "En of ik dat dezelfde dag nog wel wilde terugmailen'....! Nou, dan effe uit de losse pols de vragen binnen een kwartiertje beantwoordt en teruggestuurd. Hieronder het resultaat.

Trainer Stephen Cooke beantwoordde enkele vragen in Almelo's Weekblad


Battle of Germany 2017

Kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen

Zaterdag 9 september 2017, Remscheid, Duitsland. De eerste wedstrijden na de vakantie om ons ritme weer op te pakken. Tevens de mogelijkheid om te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen volgende maand in het eveneens Duitse Hagen.

Jordy van Oorschot verloor zijn partij van David Opper (KB Henneken). Jordy startte de wedstrijd zoals wij als team altijd voor ogen hadden gehad, Fel uit de startblokken en de tegenstander bestoken met stoot-trapcombinaties. In de tweede ronde liet Jordy wat kansen liggen en de jury besloot de winst aan de tegenstander te geven. Er zat meer in.

Dilara Hamamioglu verloor de finale van Kristy Pluis (KB Roden). Dilara had al een half jaar niet gevochten en dat is best lang voor zo'n gedreven dame als zij. Stoot-trapcombinaties in hoog tempo is echt haar ding, maar dat kwam er vandaag niet goed uit.. Desondanks deed ze niet onder voor haar tegenstandster. Jammer dat de jury dat niet zag.

Abullah Faqiri won de finale in zijn poule van zijn Poolse tegenstander Kevin Kleiss (TKD HD) op KO. Dat was nogal verrassend, omdat we plotseling werden opgeroepen en dus geen tijd hadden voor een warming-up. Appie bleef gelukkig gefocused. Scherp in de ring raakte Appie zijn tegenstander met een hard geplaatste knie op de lever. De tegenstander ging direct naar het canvas. Stoptijd 36 seconden.

Door hun prestaties kwalificeerden Dilara Hamamioglu en Abdullah Faqiri zich voor de Wereldkampioenschappen die plaatsvinden van 20-22 oktober in het Duitse Hagen!


Friday Night SkateCamp part II

De tweede Friday Night SkateCamp was ook een succes

Vrijdag 1 september 2017 - Met een leuk groepje reden we weer de route Gravenallee net als in juni. Helaas was er weer een deelneemster met kapotte wielen. Die werden proviserisch, maar vakkundig door een ander gerepareerd. Toen de schemer inviel deden we onze nieuwe armlichten om. 


YAMATO GYM IN WEESP

ANIque hilgerink stond stevig

9 juli 2017 Yamato Gym Clubwedstrijden, Weesp

Anique verliest van Marieke Calis (Yamato Gym) 5rd punten. In vijf ronden moesten de dames uitmaken wie de beste was. Het was een mooie zondagavond in Weesp met maar acht partijen op het programma. De partijen waren ook op aanvangstijd geprogrammeerd. Anique haar partij startte 20.20 uur. Vanaf de eerste ronde ging Anique niet achteruit. Marieke scoorde haar punten wel door in en uit te vechten. Anique nam iets te weinig over om te scoren. Haar momenten in de hoek, waarin ze Marieke vastzette, kwam ze wel goed door met series stoten. Dat bleek net niet genoeg voor de overwinning. 


UBEDA FIGHTING TALENTS

guevar deekman in zijn n=klasse debuut

Zondag 2 juli Ubeda Fighting Talents, Nijmegen - Zondagochtend vroeg naar Nijmegen voor de eerste N-klassepartij, dus zonder scheenbeschermers en hoofdkap. Guevar begon te voorzichting tegen David van Bladel (Round One G|ym). Ook David zette daardoor niet echt veel aan, alhoewel hij een paar keer goed doorkeam. Op een gegeven moment werd Guevar in zijn kruis geschopt en kreeg daarvoor acht herstel tellen, Even daarna sloeg Guavar door na een stopteken van de scheidsrechter. Hiervoor kreeg hij een strafpunt. Uiteindelijk te weinig punten gescoord om te winnen.


FRIDAY NIGHT SKATECAMP

vRIJDAG 23 JUni ORGANISEERTD THE GYM EEN FRIDAY NIGHT SKATE. dIT IS IN NEDERLAND AL 15 JAAR NIET MEER VOORGEKOMEN.

Velen hadden de skates weer ondergebonden voor een recreatieve toertocht door het natuurgebied rond de Gravenallee in Almelo. Het was een uniek gebeuren sinds het ongeveer 15 jaar geleden een rage was. De deelnemers waren zo enthousiast dat er in september weer een friday night skate wordt gehouden.


The Friendly Games

Zaterdag 17 JUni vonden voor het tweede achtereenvolgend jaar  The Friendly Games plaats. Hier konden kids of oudere jongeren proeven wat het is om in de ring te staan.

Er waren de volgende deelnemende sportscholen: Scorpio Gym, Team El Toro, Tony's Gym en Team Shield.


Scorpio Warriors Football Club

Scorpio Warriors winnen de Sportiviteitsprijs

10 juni 2017 Hendrie Kruzen Bokaal 2017, AVC La Première, Almelo: We hadden een fantasieteam samengesteld met kickboksers van onze gym, die ook konden voetballen. Aldus togen wij op een zonnige zaterdag naar LAP. Gerrit Beumer was keeper en op het veld stonden Stephen Cooke, Steven Starke, Jochem en Richard Hakkers, Fatih en zoon Emre Yildirim, Guevar Deekman, Jordi Sousa en Abdullah Faqiri. Helaas troffen we geen doel. De tegenstanders wel. Tot onze verrassing mochten we uit handen van Hendrie Kruzen himself de sportivititeitsprijs in ontvangst nemen. Wat zijn we trots daarop! Volgend jaar weer, maar dan met een dreamteam ipv fantasiteam.


RINGS Amstelveen

Anique Hilgerink maakt pro-debuut in de RINGS League

Anique verliest van Sharon Mannaart 3r punten

27 mei 2017 RINGS, Amstelveen: Anique Hilgerink deed hier mee aan het damestoernooi tot 70 kg, de RINGS League. Haar tegenstandster was Sharon Mannaart, dochter van Mejiro Gym eigenaar André Mannaart. Hij was tevens trainer van de hoofdtrainer van Scorpio Gym, Stephen Cooke. Zou nu de leerling de leraar verslaan? Anique draaide helaas niet helemaal soepel om alles uit de kast te kunnen halen, maar stond wel haar mannetje. Sharon moest wel telkens tot op haar tandvlees gaan om Anique in bedwang te houden. Anique blokte vrijwel alle aanvallen. 


World Fighting Leage - MMA

Jaimy Nijhoff was present

Jaimy Nijhoff verliest van Saman Koliaea (RYU Martial Arts) 3r punten

27 mei 2017 World Fighting League - MMA: Dit evenement was grootschalig aangepakt. Spike TV zond het uit. Jaimy had kort ervoor besloten om mee te doen. Helaas verloor hij 1 van de 3 ronden op punten.


Scorpio's BBQ 2017

Het was weer een dolle boel

20 mei 2017 BBQ: Deze keer werd de BBQ aangeboden door D*Partijgoederen. Al het vlees was halal. Er was frisdrank, bier, muziek, dans en heel veel lekker vlees bereid door topkoks.


Noorwegen - Zutphen

Iwan Nijenhuis vocht in Noorwegen en Fatih Yildirim in Zutphen

Iwan Nijenhuis verliest van Jon Vetle Furuheim (Nak Muay Frontline)

13 mei 2017 Strommen Fight Zone 6, Strommen, Noorwegen: Iwan Nijenhuis maakte indruk tegen de Noorse jeugdkampioen Jon Vetle.Furuheim (Meer dan 100 partijen gedraaid). Na een zeer goed begin met keiharde trappen over en weer zet Iwan Jon in zijn achteruit. Helaas moest Iwan opgeven door een ribblessure. We kunnen trots zijn en worden uitgenodigd voor een rematch. Het niveau van deze partij was hoog. Zeker in vergelijking tot de andere partijen. Mensen kwammen naar ons toe om te zeggen hoe goed hij is. Trainer van Frontline vraagt om een jaar herstel en dan een rematch. Een van de weinigen die echt tegenstand bood, blijkbaar. 

 

Fatih Yildirim verliest van Harm Schild (BOTE)

13 mei 2017 A Night 2 Remember, Zutphen: Fatih Yildirim verliest van Harm Schild (Beast Of The East) 1rd tko lowkicks.


ENGLAND vs HOLLAND

Holland Got's Talent

6 mei 2017 England vs Holland, Middlesbrough, Engeland

Fight 2: Jochem Hakkers verliest van Jos Johnson R1 RSC .
Jochem zat goed in de wedstrijd, maar tegenstander gaf een paar stootsalvo's, dat de referee reden vond om acht tellen te geven aan Jochem. Jochem vond dat hij wel verder kon, maar de scheids besliste anders. Jammer. 

Fight 6: Emiel Exel verliest van Liam Nightingale 3rd punten.
Emiel startte de eerste ronde voortreffelijk. De tweede ronde ging gelijk op. In de derde ronde speelde wat conditie parten, maar wij gokten op een kleine winst of op z'n minst een onbeslist. Helaas. 
In ieder geval is Emiel weer goed terug in wedstrijdritme.

Fight 11: Malik Kysho verliest van Justin Burlington 3rd punten. 
Malik had zeker een zwaardere tegenstander die een dag voor de partij nog -80kg woog. Na zo'n weight-cutting weegt zo'n persoon vaak zwaarder. Malik had daar uiteraard wel moeite mee ook vanwege het feit dat de tegenstander maar naar voren bleef komen, ondanks de volle treffers van Malik. Helaas een verloren partij.

Fight 13: Rhydel Vogelenzang verliest van Luke Westwood 3rd + extra ronde op punten.
Deze uitslag was zeer discutabel, nadat de Engelsman al in de eerste ronde neerging en acht tellen kreeg. De Engelsman probeerde na die countdown met veel bravoure en vele acties de achterstand nog in te halen, maar die hadden in onze ogen geen harde impact in tegenstelling tot wat Rhydel daar tegenover stelde. Dus na drie ronden dachten wij de WKA-titel binnen te hebben, maar in al hun oneindige wijsheid of was het hun poging de uitslag te manipuleren, bepaalde de juryleden dat een extra ronde de beslissing moest brengen. Worden we hier bedonderd? De vierde werd ons inziens ook door Rhydel gedomineerd met vele acties met grote impact, maar toch besloten ze de titel aan zijn Engelse thuisvechter te geven. De scheids en meesten uit het publiek vonden dat Rhydel de winst had moeten krijgen.

Fight 14:Etoes Pattiasina vecht een No-Contest tegen Andrew Liddell 1rd NC
Etoes zat goed in de ronde, waarin hij zijn tegenstander al meerdere malen flink te pakken had met counters en aanvallen. Op een gegeven moment draaide Etoes weg met en counterde waarmee hij zijn tegenstander uit balans bracht. Deze viel op zijn linkerarm, die uit de kom ging. Men besloot tot de uitslag No-Contest, omdat... tja waarom eigenlijk. Mogen wij hier als Team Holland echt niet met prijzen naar huis gaan? 

Met de uitslagen van de partijen van Emiel Rhydel Vogelenzang en Etoes hadden we echt het gevoel dat we niet mochten winnen. Br...Exit!


Clash of the Titans

Scorpio's Titanen

9 april 2017 - Clash of the Titans bij FAA in Almelo. Lekker dichtbij. Men had twee keer een vechter van Team Aerts tegen ons gematched. Gelukkig hadden wij het thuisvoordeel...dachten we. Niet in de wedstrijd van Dilara Hamamioglu tegen Manon Leeuwinga (Team Aerts). Dilara kreeg puntenaftrek wegens verboden handelingen (stoten) naar het hoofd. Toch scoorde ze naar onze mening genoeg voor de overwinning. Helaas besloot de jury deze partij beiden als winnaar aan te wijzen. UItslag: onbeslist. Abdullah Faqiri knalde drie ronden lang voluit op zijn tegenstander Marchiano Aerts (Team Aerts). Hier was overduidelijk wie de winnaar zou zijn. Abdullah wint.


FPA Clubkampioenschappen

Jeugd op stoom

2 april 2017 - FPA Clubkampioenschappen, Amersfoort: Mashánda Jonathans wint van Jazz van Bremen (Mike's Gym) 3rd punten - Dilara Hamamioglu wint van Nadia van de Akker (Team de Macker) 3rd punten en Jordy Van Oorschot verliest van Devin Meese (Tjakai) 3rd punten. Weer trots op iedereen. Toppers! #SGMT


Gladiator VII

Jeugddames

26 maart 2017 - Gladiator VII, 's-Heerenberg : Mashánda Jonathans wint vam Mitella Toba (House of Boxing) 1rd OPG - Molida Bloem verliest van Reyyan Dutkun (Team Luyken) 3rd punten #SGMT #verjaardagskipGerrit