BBQ

Zaterdag 20 mei wordt er een BBQ gehouden bij de gym. Deze wordt aangeboden door D*Partijgoederen uit almelo!


Noorwegen - Zutphen

Iwan Nijenhuis vocht in Noorwegen en Fatih Yildirim in Zutphen

Iwan Nijenhuis verliest van Jon Vetle Furuheim (Nak Muay Frontline)

Iwan Nijenhuis maakte indruk tegen de Noorse jeugdkampioen Jon Vetle.Furuheim (Meer dan 100 partijen gedraaid). Na een zeer goed begin met keiharde trappen over en weer zet Iwan Jon in zijn achteruit. Helaas moest Iwan opgeven door een ribblessure. We kunnen trots zijn en worden uitgenodigd voor een rematch. Het niveau van deze partij was hoog. Zeker in vergelijking tot de andere partijen. Mensen kwammen naar ons toe om te zeggen hoe goed hij is. Trainer van Frontline vraagt om een jaar herstel en dan een rematch. Een van de weinigen die echt tegenstand bood, blijkbaar. 

 

Fatih Yildirim verliest van Harm Schild (BOTE)

A Night 2 Remember, Zutphen: Fatih Yildirim verliest van Harm Schild (Beast Of The East) 1rd tko lowkicks.


ENGLAND vs HOLLAND

Holland Got's Talent

Fight 2: Jochem Hakkers verliest van Jos Johnson R1 RSC .
Jochem zat goed in de wedstrijd, maar tegenstander gaf een paar stootsalvo's, dat de referee reden vond om acht tellen te geven aan Jochem. Jochem vond dat hij wel verder kon, maar de scheids besliste anders. Jammer. 

Fight 6: Emiel Exel verliest van Liam Nightingale 3rd punten.
Emiel startte de eerste ronde voortreffelijk. De tweede ronde ging gelijk op. In de derde ronde speelde wat conditie parten, maar wij gokten op een kleine winst of op z'n minst een onbeslist. Helaas. 
In ieder geval is Emiel weer goed terug in wedstrijdritme.

Fight 11: Malik Kysho verliest van Justin Burlington 3rd punten. 
Malik had zeker een zwaardere tegenstander die een dag voor de partij nog -80kg woog. Na zo'n weight-cutting weegt zo'n persoon vaak zwaarder. Malik had daar uiteraard wel moeite mee ook vanwege het feit dat de tegenstander maar naar voren bleef komen, ondanks de volle treffers van Malik. Helaas een verloren partij.

Fight 13: Rhydel Vogelenzang verliest van Luke Westwood 3rd + extra ronde op punten.
Deze uitslag was zeer discutabel, nadat de Engelsman al in de eerste ronde neerging en acht tellen kreeg. De Engelsman probeerde na die countdown met veel bravoure en vele acties de achterstand nog in te halen, maar die hadden in onze ogen geen harde impact in tegenstelling tot wat Rhydel daar tegenover stelde. Dus na drie ronden dachten wij de WKA-titel binnen te hebben, maar in al hun oneindige wijsheid of was het hun poging de uitslag te manipuleren, bepaalde de juryleden dat een extra ronde de beslissing moest brengen. Worden we hier bedonderd? De vierde werd ons inziens ook door Rhydel gedomineerd met vele acties met grote impact, maar toch besloten ze de titel aan zijn Engelse thuisvechter te geven. De scheids en meesten uit het publiek vonden dat Rhydel de winst had moeten krijgen.

Fight 14:Etoes Pattiasina vecht een No-Contest tegen Andrew Liddell 1rd NC
Etoes zat goed in de ronde, waarin hij zijn tegenstander al meerdere malen flink te pakken had met counters en aanvallen. Op een gegeven moment draaide Etoes weg met en counterde waarmee hij zijn tegenstander uit balans bracht. Deze viel op zijn linkerarm, die uit de kom ging. Men besloot tot de uitslag No-Contest, omdat... tja waarom eigenlijk. Mogen wij hier als Team Holland echt niet met prijzen naar huis gaan? 

Met de uitslagen van de partijen van Emiel Rhydel Vogelenzang en Etoes hadden we echt het gevoel dat we niet mochten winnen. Br...Exit!


Clash of the Titans

Scorpio's Titanen

9 april 2017 - Clash of the Titans bij FAA in Almelo. Lekker dichtbij. Men had twee keer een vechter van Team Aerts tegen ons gematched. Gelukkig hadden wij het thuisvoordeel...dachten we. Niet in de wedstrijd van Dilara Hamamioglu tegen Manon Leeuwinga (Team Aerts). Dilara kreeg puntenaftrek wegens verboden handelingen (stoten) naar het hoofd. Toch scoorde ze naar onze mening genoeg voor de overwinning. Helaas besloot de jury deze partij beiden als winnaar aan te wijzen. UItslag: onbeslist. Abdullah Faqiri knalde drie ronden lang voluit op zijn tegenstander Marchiano Aerts (Team Aerts). Hier was overduidelijk wie de winnaar zou zijn. Abdullah wint.


FPA Clubkampioenschappen

Jeugd op stoom

2 april 2017 - FPA Clubkampioenschappen, Amersfoort: Mashánda Jonathans wint van Jazz van Bremen (Mike's Gym) 3rd punten - Dilara Hamamioglu wint van Nadia van de Akker (Team de Macker) 3rd punten en Jordy Van Oorschot verliest van Devin Meese (Tjakai) 3rd punten. Weer trots op iedereen. Toppers! #SGMT


Gladiator VII

Jeugddames

26 maart 2017 - Gladiator VII, 's-Heerenberg : Mashánda Jonathans wint vam Mitella Toba (House of Boxing) 1rd OPG - Molida Bloem verliest van Reyyan Dutkun (Team Luyken) 3rd punten #SGMT #verjaardagskipGerrit


EMPTY YOUR MIND

 ONS EIGEN GALA OP 18 MAART 2017

Wij zijn vervuld met trots dat onze vechters en met name onze beginnende vechters zaterdag 18 maart op ons eigen gala Empty Your Mind goede partijen hebben neergezet.
Anique Hilgerink won van haar plaatsgenote en moet zich nu 'The Queen of the City' voelen. Purdey Voortman verloor nipt, maar mag met trots terugblikken. Przemek Rejniak won overtuigend en toonde zijn onverzettelijkheid. Etoes Pattiasina verloor van een zeer goede tegenstander. Geen schande. Stefan van der Zwaag nam zijn partij pas enkele dagen van tevoren aan en vocht onbeslist. Top! Rebecca Fernández won haar partij en we weten zeker dat ze daar nog lang van zal nagenieten. Inge Rachel Roemeon vocht de partij van haar leven, maar verloor met opgeheven hoofd. Abdullah Faqiri verloor helaas met wat lucht tekort. Guevar Deekman vocht een goede partij, maar morste een paar puntjes. Jordy Van Oorschot vocht (eindelijk) uitstekend, maar werd helaas niet beloond. #SGMT


Rhydel Vogelenzang op Mallorca

Fight & Dreams, Mallorca 4 maart 2017

Rhydel Vogelenzang De Jong van Wijnen vocht hier een partij tegen de lokale favoriet Issam Chadid. Rhydel had wat extra spanning, dat vaak voorkomt bij een uitwedstrijd op vreemde bodem. De tegenstander maakte goed gebruik van zijn lengtevoordeel en bestookte Rhydel veelvuldig met stoten en trappen. Rhydel zette daar een enkele butterfly-kick en meerdere gesprongen knieën tegenover. Issam had het overwicht in deze partij en won dan ook terecht.
We bedanken Mejiro Gym Fighters Promo Worldwide, TrueStore.eu en promotor Rafa Gamez voor deze fantastische ervaring. Gracias!


Youth Fighting League en Boksgala

Zaterdag 25 februari - Youth Fighting League, Almere.

Champions uit Almelo! Het was weer een ervaring voor zowel de sporters als supporters. Een toernooi dat een hele dag zou duren. Daimian Smits werd naar onze mening onterecht uitgeschakeld in de eerste pouleronde en dat gold ook voor Mashánda Jonathans. Chelsea Niehaus, Jeflin Nijhuis en Abdullah Faqiri waren weer een ervaring rijker na hun ontmoetingen met sterke tegenstanders. Dilara Hamamioglu werd YFL Champion door haar tegenstandster in de eerste finaleronde al uit te schakelen op TKO. Anique Hilgerink werd ook YFL Champion en deed daar de hele partij over, omdat haar tegenstandster maar niet wilde opgeven. Het was voor velen weer een mooie ervaring en bezoeking.

Zondag 26 februari - Boksgala, Rijswijk.

Een goed georganiseerd gala in Sportcentrum Nicolaas en voor Boxing Almelo het allereerste officiële optreden voor de Nederlandse Boksbond. Tijdens de weging kreeg Brian Voorn te horen dat zijn baardstoppels toch te lang waren en hij anders niet mocht vechten. Norbert Törteli hebben we op pad gestuurd voor een scheermes. Brian had in zijn eerste bokspartij al een derde nieuwe tegenstander op 81kg van wie hij helaas verloor. Wel een goed debuut. Norbert had een tegenstander die na de eerste ronde alleen maar van hem wegliep en het gevecht niet meer wilde aangaan. Hierdoor kon Norbert geen puntenvoorsprong creëren. Het was een mooi debuut voor onze club. Het technisch niveau op dit gala was trouwens zeer hoog. Top! #boxingalmelo
De uitslagen:
http://boksen.nl/uitslagen-van-veteranen-boksen-in-rijswijk/


Max Manoehoetoe wint rematch Under The Tower

18 februari 2017 - Battle Under The Tower (Frans Santing Memorial), Steenwijk

Max Manoehoetoe wint van Abderhaman Pieloor 2rd submission (2:27)

Max vocht in een rematch tegen Abderhaman, die Max hij eerder op 24 september vorig jaar won van dezelfde persoon die toen nog de voornaam Dhenry droeg. Dhenry werd toen verslagen met een triangle choke. Vandaag verliep vrijwel de gehele eerste ronde staand met op het eind wat grondwerk. In de tweede ronde ging men na een slippertje van Max wat eerder naar de grond. Max zat goed in zijn guard en zette dezelfde triangle choke aan. Abderhaman weigerde eerst af te tikken, maar moest uiteindelijk wel toegeven. Max wint op submission.


URBAN BOOTCAMP

VANAF DINSDAG 14 FEBRUARI STARTEN WE MET een reeks Trials, introductietrainingen, van de URBAN BOOTCAMPS IN HET CENTRUM VAN ALMELO. BUITENTRAINING IN DE BINNENSTAD VAN ALMELO, WAARBIJ GEBRUIK WORDT GEMAAKT VAN HET STADSMEUBILAIR OM DE OEFENINGEN UIT TE VOEREN.

De Urban Bootcamp is dan elke dinsdag- en vrijdagochtend 10.00 uur + woensdag- en vrijdagavond 20.00 uur.

Bij aanmelding voor een maandabonnement voor april van €30 is deelname aan de Trials tot eind februari gratis. Losse deelname is slechts €5.


Abdullah Faqiri is Europees Kampioen K1

12 februari 2017 - K1 European Championships, Mülheim, Duitsland

Abullah Faqiri wint van Omar Lahiba

Abdullah maakte korte metten met zijn kleinere tegenstander die telkens als een stormram op hem afkwam. In de tweede ronde troffen de knieën van Abdullah tot tweemaal toe hun doel, dat in twee keer acht tellen resulteerde en hem de overwinning bracht.

Dilara Hamamioglu wint van Katoo Kootens en Banem Kiran verliest Bliss Rutten
Dilara had in haar eerste partij direct de sterkste tegenstandster uit de poule, Katoo Kootens uit België. Een extra ronde moest de beslissing maken en dat deed Dilara. Danig vermoeid door zo'n zware start van het toernooi ging ze haar tweede partij in tegen Banem Kiran. Die won ze gelukkig binnen de reguliere tijd. In de finale ontmoette ze Bliss Rutten, die in de eerste pouleronde was vrijgeloot en dus veel frisser aan de finale begon. Ondanks dat Dilara in deze finale tot op het einde alles eruit perste won Bliss Rutten.

Jordy van Oorschot verliest van Rowan Korver
Jordy kon niet in zijn spel komen en kwam ook de dekking niet uit om voldoende verweer te geven en verliest.

Daimian Smits verliest Ismael Mokhtar
Daimian werd al heel vroeg vastgezet en verliest de partij.

Mashánda Jonathans verliest Elena Speelmans
Mashánda begon voortvarend haar partij en het zag er naar uit dat ze die succesvol zou eindigen. Helaas gooide een duwtrap in haar buik roet in het eten en moest ze de strijd staken.

Chelsea Niehaus verliest van Samar Hamdi
Chelsea voch hier haar eerste partij ooit en deed dat voorbeelding. Door al de spanning kwam het er niet helemaal uit en verliest op punten.

Iwan Nijenhuis wint van Abdullar Molak en Abdell-Sammed Bohlou verliest van Elias Boulhrouz
Iwan verraste ons met geweldig harde lowkicks, die zijn eerste tegenstander stevig onderuit haalden. Ook in de tweede partij was dat het geval. In de derde partij werd een onverwachte draaitrap van zijn tegenstander hem fataal en  moest hij de partij staken.

Guevar Deekman verliest zijn partij ondanks zijn aanvallende stijl.

Jeflin Nijhuis moest de meerdere aan zijn tegenstander laten en verliest.

WARRIORS TODAY, STADSKANAAL

Rhydel Vogelenzang opende het nieuwe wedstrijdjaar

4 februari 2016 - Warriors Today, Stadskanaal. Hier kwamen wij voor twee partijen. Helaas ging de partij van Etoes Pattiasina niet door, omdat het team van de tegenstander onzorgvuldig is geweest met het afstemmen met de promotor. Hun vechter vonden zij met 16 jaar te jong om tegen de oudere Etoes te vechten. Zodoende kon Etoes de ring weer verlaten.

Rhydel Vogelenzang verliest van Rocky van de Bunt (Fighting Gert)

Rhydel zat goed dicht om de knieën van Rocky te weerstaan. Ze kwamen er niet doorheen. Iets meer richten op de lever zou hem voordeel kunnen opleveren, maar Rocky was toch de gangmaker. Rhydel counterde wel met goed combo's en gesprongen knieën die doel troffen. Helaas niet genoeg om de overwinning te pakken.


NIEUWJAARSTRAINING 2017

We openenden het nieuwe jaar weer met onze traditionele nieuwjaarstraining. Hup...saké...en zo...!


The Champ Strikes Again

Anique Hilgerink won in Nijmegen haar partij tegen Sanne Smits in de rematch van het NK.

Fightersheart met Anique Hilgerink

17 december 2016 - Fightersheart, Nijmegen. Anique Hilgerink stond vandaag tegen Sanne Smits in een C-klassepartij na afgelopen maand pas haar eerste N-klassepartij gevochten te hebben. Tevens was dit een rematch van de NK-finale, waarbij Anique als twijfelachtige verliezer werd aangewezen. Vandaag kon Anique laten zien wie het meeste recht heeft om de kampioen te zijn.

Anique Hilgerink wint van Sanne 'The Dutch Power' Smits (Budaya Cuijk) 3rd punten

Sanne kwam de eerste ronde explosief uit de hoek. Anique reageerde iets te bedeesd, maar kwam al snel in haar spel. Anique zette Sanne vaak in haar achteruit, maar vergat af en toe door te pakken. Met name toen een rechter hoek Sanne even uit haar evenwicht bracht. Iets meer combinaties hadden ook wel gemogen. Ook bij winst mag je kritisch blijven op je pupil, maar uiteindelijk overheerste toch het overwinningsgevoel. Anique bezorgde met deze winst de gym een leuk kerstcadeau en is tevens een mooie afsluiting van het jaar! PARTY ON TILL 2017!!!


Almere vs Antwerpen

De vechters van Scorpio Gym hadden zich dit weekend opgesplitst in Team Dilara voor Almere en Team Max voor Antwerpen in België. 

10 december 2016: Almere vs De Rest deel 6, Almere. Het ene team van onze club ging naar Almere en het andere team naar Antwerpen in België. Team Dilara met Winfried en Anique Hilgerink ondersteunden Dilara Hamamioglu bij haar gevecht.

MockIt_11122016183253.jpg

Dilara Hamamioglu wint van Julia Stobbe ( Garuda Gym) 2rd punten

Deze jeugdpartij voor de IRO ging over twee ronden van 1,5 minuten. Een keer wat anders dan 3x1 minuut. Dilara ging goed van start met stoten en lowkicks. Tegenstander ging in de clinch hangen en werpen... Dilara hield goed stand. Ook in de tweede ronde bleef Dilara de combinatie stoten-lowkicks goed uitvoeren, dat haar dan ook de terechte puntenoverwinning bracht. Toppertje weer!


10 december 2017 - Round 3 in Brecht bij antwerpen in België.
Auto geleend en vrijdag op weg naar de weging. Onderweg nog de Wegenwacht moeten bellen, omdat we zonder benzine langs de A1 bij Apeldoorn stonden. Na ongeveer 20 minuten kwam de hulp en konden we onze reis weer voortzetten. Bij hotel Ibis geen eigen parkeergelegenheid dan alleen de centrumparkeergarage voor €18 per 24 uur! Chico had een aparte kamer, Max en Stephen Cooke bij elkaar.

's Avonds naar de weging in de sporthal. Max was op gewicht en konden we lekker de avond ingaan. Bij restaurant El Torro deden we ons tegoed aan de grill. De volgende dag was er markt voor ons op het plein van het hotel. Een sjieke markt met sjieke mensen die bij een kraampje op de hoek een wijntje dronken. Verder volop een groot assortiment puur zuivere producten, zoals noten en olijven.

Max Manoehoetoe verliest van Ayton de Paepe ( Perfect Team) 1rd GnP

's Avonds het gevecht. Na de vroege medische controle gingen we weer terug naar ons hotel om te rusten. Terug in de sporthal werd Max ingetaped en warmgedraaid. Hij mocht zijn eigen handschoenen gebruiken, omdat de organisatie dat was vergeten mee te nemen. We stonden al backstage klaar om de partij in te gaan, totdat het evenement werd onderbroken om op het grote beeldscherm live te gaan voor de partij Badr Hari vs Rico Verhoeven. Onze voorbereiding werd op deze wijze ook onderbroken. Kon Max zich straks opnieuw focussen? Hij zat al vol spanning voor deze partij. De partij begon wat rommelig en de scheidsrechter moest ingrijpen toen Max in zijn dekking op de grond bleef liggen en geen activiteit meer liet zien. Later vertelde Max dat hij zijn zenuwen niet meer de baas was en blokkeerde. Ook niet zo verwonderlijk als je op zo'n imposant evenement staat en ook nog in het buitenland. Tevens zou de onderbreking voor de live-uitzending ook van invloed zijn geweest op de focus voor de partij.
Zondags keerden we huiswaarts na een enerverend lang weekend.


Fight weekend Nederland - Engeland

Een lang weekend met wedstrijden in Deventer, waar Guevar Deekman zijn debuut maakte en een mooi avontuur in het Engelse Middlesbrough met Etoes Pattiasina, Hercules Stroop en Jochem Hakkers.

2016 - Jingle Bell Brawl II, Middlesbrough, England

Op uitnodiging van Contender Promotions hebben we ons in dit avontuur gestort. Etoes Pattiasina,  Hercules Stroop en Jochem Hakkers waren de vechters, Gerrit Beumer en Stephen Cooke waren de coaches. 

Bij aankomst op het vliegveld in Newcastle ging het even mis toen ons busje ons was 'vergeten' mee te nemen. Het Ierse team was wel mee. Later kwam een ander busje ons alsnog ophalen en bracht ons naar het casino waar de weging en persconferentie plaats vond. Jochem was aanzienlijk te zwaar en had dus nog een dag om wat pondjes kwijt te raken. Het werden zware uren voor hem, omdat de rest die dag wel de bloemetjes kon buiten zetten in de kroegen van Middlesbrough. Met heet bad en rennen met zweetpak heeft Jochem alsnog groen licht gekregen voor zijn partij. Het hotel was goed geregeld met op de ene kamer Etoes, Gerrit en Stephen. Op de andere kamer Hercules en Jochem. Het evenemt vond in de evenementenhal van de plaatselijke universiteit plaats. Het was een mooie belevenis.

Hercules Stroop verliest van Lee Williams (Northern Kings, ENG) 3rd punten

Hercules begon goed met uiteraard zijn stoten. Salvo's op het hoofd en lichaam van zijn tegenstander. In de volgende rondes deden zijn lowkicks op het linkerbeen van zijn tegenstander zichtbaar goed werk. Vermoeidheid ging parten spelen en zijn tegenstander knokte zich goed terug naar een nipte puntenoverwinning.

Jochem Hakkers verliest van Michael mcTavy ( Kuei Ling, ENG) 3rd punten

Jochem ging de wedstrijd verzwakt in door zijn afvalrace. Hij knokte geweldig. Publiek was enthousiast. In de derde ronde was hij helemaal leeg, maar heeft tot de laatste seconde doorgezet. Top!


Etoes Pattiasina verliest van Andrew Liddell ( CFA, ENG) 2rd RSC

Etoes moest al snel acht tellen slinken, nadat zijn tegenstander zijn trap opving en counterde met een rechtse directe. Etoes probeerde zich op een geweldige manier terug te knokken, waarbij hij zijn tegenstander danig in de problemen bracht. Helaas moets hij in de tweede ronde twee keer acht tellen nemen, waarna het de scheidsrechter niet verstandig leek om de wedstrijd voort te zetten. Heel verstandig, maar wel jammer van deze mooie hoofdpartij.


3 december2016 -Akdeniz Gym, Deventer. Guevar Deekman maakte hier zijn debuut. Coach Louis Besselink was mee.

Guevar Deekman verliest van Jeremy Elyjagjmouri (Angelo Gym) 3rd punten

In de eerste ronde zette Guevar goed druk op zijn tegenstander met stoten en trappen. In de rondes erna werd het ongecontroleed en liep het afronden met lowkicks minder. Hoewel Guevar toch de meeste druk bleef zetten werd zijn tegenstander toch als winnaar aangewezen.


Clubkampioenen in Amersfoort

FPA in Amersfoort organiseerde hun Club Championship, waarbij we met vier jeugdvechters aan deelnemen. Het was succesvol.

De jeugd heeft de toekomst!

27 november 2017 - Bij FPA in Amersfoort hielden ze leuke clubkampioenschappen voornamelijk voor jeugdige vechters. We hadden meer opegeven dan dat er deelnamen, maar dat is soms niet anders. Drie van de vier wonnen hun partijen. Een goede dag voor ons team.

Jeflin Nijhuis wint van Ayresson Jesus (Team Pang) 2rd Opgave
Jeflin (10 jaar) is geen druktemaker in de ring, maar draait vrolijk zijn rondjes. Het mag best iets pittiger zeiden we tegen hem. In de eerste ronde moest zijn tegenstander al flink ademhalen na een knie op zijn buik door Jeflin. In de rust had hij dan ook een emmertje nodig om bij te komen. In de tweede ronde trof Jeflin hem weer goed in zijn buik, waardoor zijn tegenstander definitief werd uitgeschakeld. Jeflin wint al in de tweede ronde.

Scott Hilgerink wint van Jason van Ginkel (Team Pang) 2rd RSC
Scott (11 jaar) had er zin in. Hij begon toch iets te ingetogen de eerste ronde met te weinig gebruik van zijn stoten. Duwtrappen en achterwaartse draaitrap waren wel goed. Scott maakte goede treffers op het lichaam, waardoor zijn tegenstander flink van moest herstellen en af en toe het bitje van zijn tegenstander uit zijn mond viel. De wedstrijd werd dan even stopgezet. In de tweede ronde moest de tegenstander na een dreun in zijn buik weer flink herstellen, maar kwam niet meer goed en snel bij en de scheidsrechter beëindigde daarmee de wedstrijd. Scott wint door interventie van de scheidsrechter.

Mashánda Jonathans wint van Dzjeda Husic (Team Altena) 3rd punten
Een lief schattig meisje, genaamd Mashánda (10 jaar), betrad de ring en huppelde vrolijk naar haar hoek om zich klaar te maken voor een sportprestatie dat kickboksen heette. Na de bel voor de eerste ronde zette ze flink druk op haar tegenstandster met veel stoot-trapcombinaties. In de tweede ronde viel ze iets terug, maar ons inziens scoorde ze nog genoeg om haar voorsprong te behouden. In de derde ronde bleef ze druk houden met hoogtempo combinaties. Perfect gevochten en een mooie winstpartij erbij. Het werd haar nog eventjes emotioneel na de bekeruitreiking.

Jordy van Oorschot verliest van Mootje Mouzavi (FPA) 3rd punten
We hadden Jordy (14 jaar) ingepeperd om fel te beginnen en niet teveel af te wachten. Toch liep het wat stroef met Jordy. Zijn tegenstander maakte stoot- en trapcombinaties, waarop Jordy had moeten antwoorden met overnames. Dat gebeurde helaas niet. Jordy verliest, terwijl hij meer in zijn mars had dan wat hij liet zien.

Al met al was het een goede dag voor ons team met leuke beginnende jeugdvechters met toekomst.


Fightweekend Wenden vs Valkenswaard

Weer twee dagen op pad en altijd vol goede moed. Zaterdag naar Energy Fight Night in het Duitse Wenden en zondag naar Scouting Talents in Valkenswaard.

12-11-2016 Energy Fight Night, Wenden Duitsland. Oorspronkelijk zouden we met twee vechters verschijnen, maar helaas moest Rhydel Vogelenzang afzeggen wegens serieuze privéomstandigheden. Zareh wilde wel invallen voor Yeantley Silie, die met een blessure kampte.

Zareh Taveetyan verliest van Ibrahim Abdul Malak (No Limit Fight Academy)

Zareh is een wonderlijke man. Een week na zijn debuut in Almelo had Zareh alweer zin voor een partij in Duitsland. We kwamen daar veel bekenden Duitse sportscholen tegen. Zareh voelde zich vooraf lekker, maar in de ring liep hij een beetje vast. Stoten en trappen kwamen er niet goed uit. Alhoewel, de lowkicks waren beter dan zijn stoten. Hij kon helaas niet genoeg druk zetten om de tegenstander van zich af te houden. Zareh moest deze keer de overwinning aan zijn tegenstander laten.


13-11-2016 Scouting Talents, Valkenswaard

Hier zou de scouting van talenten plaatsvinden voor het grote Enfusion gala in februari volgend jaar. Atilla ging de uitdaging aan in de hoop te worden uitgekozen. Hij was er wel zeven maanden uit geweest wegens zijn schedelblessure, dus mist aanzienlijk wedstrijdritme voor zo'n belangrijke partij. We vertrouwden sowieso op zijn technische en tactische kwaliteiten en ervaring.

Atilla Karakayali verliest van Jasin Stangoni (Mansouri Gym) 3rd punten

Atilla was al gewaarschuwd voor de harde hoeken van zijn tegenstander, maar toch moest Atilla er al een paar wegslikken vanaf het begin van de eerste ronde. Het was ook nog even wennen na zo lange tijd niet te hebben gevochten. Gelukkig kon hij nog op zijn ervaring vertrouwen en de wedstrijd beetje bij beetje proberen te controleren. In de derde ronde nam Atilla goed over met flinke snoeiharde linkse trappen op het lichaam van de tegenstander. Deze ronde was zeker voor Atilla, maar bleek niet genoeg voor de winst. We hopen dat de scouting toch nog een mogelijkheid ziet om Atilla op het grote Enfusion te plaatsen, want de kwaliteiten die hij liet zien zouden niet misstaan op zo'n groot gala.


The Greatest of ALLmelo

Scorpio Gym The Greatest in ALLmelo

Op ons eigen gala hebben wij goed gescoord met vijf winstpartijen, waarvan vier in het hoofdprogramma. Vooral de debutanten deden ons goed verrassen. Ons MMA-team kon deze keer helaas niet de winst naar zich toetrekken. Deze dag voelden we ons allen The Greatest!

J-klasse – Ruben Nijland (Scorpio Gym) vs. Eray Solmaz (Team Altena) Onbeslist
Ruben Nijland, onze enige jeugdvechter begon de eerste ronde uitstekend. Goede stoot-trapcombinaties. De rondepunten waren in zijn voordeel. In de tweede ronde zakte hij iets af, waardoor zijn tegenstander zich in de derde en laatste ronde kon terugvechten. De punten werden hierdoor aan het einde gelijk verdeeld. Wel een goed debuut van Ruben.

MMA – Sjoerd Knobben (Team NPU Almelo) vs. Alex Waning (Team Schreiber) WOP 2rd
Deze partij werd een sensatiepartij voor het publiek. Uitdagingen over en weer. Sjoerd Knobben vocht zeer open, waardoor hij meermalen flinke knallen op zijn hoofd kreeg te verwerken. In de eerste ronde werd hij op de grond gedomineerd door zijn tegenstander, die hem met ground-and-pound probeerde uit te schakelen. Sjoerd, daarentegen, is een taaie rakker, die de tweede ronde gewoon weer aan de bak ging. Helaas was de tegenstand te groot en moest hij de puntenoverwinning aan de tegenstander laten. Taai!

N-klasse – Hercules Stroop (Scorpio Gym) WTKO 1rd vs. Abdellatif Bohida (Team Schreiber)
Hercules Stroop is altijd goed voor sensatie. Deze keer was het weer sensatie, maar anders dan verwacht. In de eerste ronde kwam zijn tegenstander goed door met stoot-trapcominaties, waarbij lowkicks gevaarlijk doorkwamen. Hercules bleef geduldig totdat hij met een rechterhoek uithaalde en zijn tegenstander naar het canvas sloeg; twee voeten en knie op de grond. Normaal goed genoeg voor acht tellen en de wedstrijd vroeg beëindiging. Echter, Hercules haalde nog eens flink uit terwijl de tegenstander al op de grond zat. De hoek van de tegenpartij werd furieus. Logisch. Hercules haalde nog eens diep adem om tot rust te komen en zijn excuses aan te bieden. Vervolgens kreeg hij terecht een openbare waarschuwing en bijbehorende puntenaftrek. Nadat de wedstrijd weer was begonnen met de nodige excuses, haalde Hercules weer uit met een rechterhoek, waardoor de tegenstander weer neigde te moeten gaan zitten, maar nu dreigde Hercules weer door te gaan. De scheidsrechter moest stevig ingrijpen om hem tot bedaren te brengen. Hercules schrok daar zelf ook van. Twee keer acht tellen in dezelfde ronde is automatische einde partij. De tegenpartij was nu helemaal woest over, wegens de onregelmatigheden in de ring. Hercules werd door de jury officieel aangewezen als winnaar. Een partij waar nog heel veel over wordt nageparaat.

N-klasse – Fatih Yildirim (Scorpio Gym) vs. Michael Karna (Inner Strength Gym) WOP 3rd
Fatih Yildirim wilde op zijn 'oude' dag (30+) nog een keer een kickbokspartijtje proberen. Het ging niet van een leien dakje. Hij zat vol spanning in zijn lijf. Het ging nogal stroef. Een langere tegenstander is ook geen voordeel. Hij probeerde de wedstrijd zoveel mogelijk schadevrij uit te vechten, door de tegenstander flink op afstand te houden. Dat lukte aardig, maar hij kon daardoor helaas niet de aanvallen maken om schade aan te richten. Einde partij was winst voor de tegenstander.

MMA – Alin Yako Hanaa (Team NPU Almelo) vs. Lajos Nikolic (Team El Toro) WRSC 1rd
Alin Yako Hanaa ging optimaal gemotiveerd en gefocussed de ring in. Daar mankeerde niks aan. Af en toe wat ongecontroleerd deden beide vechters hun kunstje. Het ging best goed, totdat Yako aan het einde van de eerste ronde een shoot wilde maken en de tegenstander in een reflex reageerde met een harde knie op zijn gezicht. Alin ging even out en de scheidsrechter beëinidgde het gevecht. Jammer!

N-klasse – Mike Buist (Scorpio Gym) WOP vs. Julian van Kuilenburg (Team Altena)
Mike Buist maakte een goed debuut. De eerste ronde moest hij echt wel aan de tegenstander laten, waarbij Mike niet wist hoe hij de stoten van zijn tegenstander moest parreren. Het was natuurlijk ook spannend zo'n eerste partij voor eigen publiek. De tweede ronde hadden we de strategie aangepast door met veel lowkicks verder te gaan. Mike deed dat succesvol. In de derde ronde was het alleen maar volle harde lowkicks die niet werden geblokt door de tegenstander. Mike sleepte hierdoor de nipte overwinning uit het vuur. Top!

N-klasse – Anique Hilgerink (Scorpio Gym) WOP vs. Chera Aslan (Team Roberto)
Anique Hilgerink maakt ook haar debuut, Vanuit de jeugdklasse nu haar eerste N-klasse partij, dus zonder hoofd- en scheenbescherming. Anique ging vanaf de bel helemaal los. In de eerste ronden kreeg haar tegenstander harde stoten te verduren, waarbij menige tegenstander al na enige tijd had opgegeven. Deze opponent moest wel even acht tellen nemen, maar vervolgde de partij weer vol goede moed. Echt weerstand bieden kon zij niet, want Anique bestookte haar weer met verwoestende stoten en trappen. Het beest was los. Winst voor Anique.

N-klasse – Zareh Taveetyan (Scorpio Gym) WOP 3rd vs. Lucas Labobar (BOTE Almelo)
Zareh Taveetyan maakte ook zijn debuut tegen een meer ervaren tegenstander. Zareh was wel opperste geconcentreerd. Hij had er al de hele tijd zin in. De twee proteïne cakes voor de wedstrijd deden hun ding. Zareh vocht zich naar de overwinning op de wijze, zoals hij ook had getraind. Zelfs tijdens de partij bedacht hij zelf nog strategische opties die hij ook uitvoerde. Een strateeg en fylosoof. Socrates! Puike winst voor Zareh!

B-klasse – Malik Kysho (Scorpio Gym) WOP vs. Romano Duin (Simson Gym)
Malik Kysho in de hoodpartij. Een taaie tegenstander hadden wij vooraf al ingeschat. De meest gevaarlijke. Als je denkt dat je ze te pakken hebt, komen ze hard terug. Oppassen dus. Malik moest in het begin nog even wennen aan het ritme en viel af en toe achter zijn stoten aan. Gelukkig werd dat niet afgestraft. De harde rechtse directes kwamen goed door, maar de tegenstander bleef terugkomen. In de vierde ronde zakte Malik even weg, maar aan het einde van die ronde zag je een stijgende lijn. Die stijgende lijn zorgde in de vijfde en laatste ronde voor een flinke eindsput, waardoor hem de overwinning niet meer kon ontglippen. Het was een zware bevalling, maar loon naar werken. Malik wint!

Afterparty, crew and support


Wokshop Boxing bij Power Sports & Health

Workshops boxing verzorgd bij Power Sports & Health in Hengelo

1 november 2016 -Twee weken lang op dinsdag zijn er workshops boxing verzorgd bij Power Sports & Health in Hengelo. Het is een club die zich veel met outdoor wrokouts/bootcamps bezighoudt. Bij slecht weer hebben ze een PowerBox als alternatief. Deze PowerBox wordt gewoonlijk gebruikt voor personal en small-group training. Deze keer werd hier een boksclinic gehouden door Scorpio Gym (trots...). Het was een zeer enthousiaste groep, die aandachtig luisterde en alle informatie opslokte. Tevens hadden ze ook veel lol met de oefeningen en met elkaar. Dat moet ook.Het plezier moet er af stralen. De warmin-up oefeningen in het begin waren erg pittig, zoals men dat van Scorpio Gym gewend is. De bokstechnieken werd met veel variatie gegeven. Natuurlijk kun je niet in twee lessen het boksen onder de knie krijgen, maar je kunt wel zoveel mogelijk facetten van het boksen te laten ontdekken. 


Anique strikes again!

Anique Hilgerink wint laatste jeugdpartij

9 oktober 2016 - Face to Face 10, Apeldoorn. Op een zonnige zondagmiddag reden we met Anique en crewleden Winfried, Dilara en Stephen naar Apeldoorn, waar Bora Gym een galaatje organiseerde. Het vond plaats in het pand van ABCC, de bekende boksclub, die al vele Nederlandse toppers en Olympische boksers heeft afgeleverd. In de kleedkamer vond een trainer van een andere club het nodig om Anique tips te geven hoe de tegenstandster aan te pakken. Ach ja, ons team was uiteraard niet goed voorbereid en onervaren, want we doen het ook nog maar pas 14 jaar. Goed bedoeld, maar je hebt er niets aan. Dit zou Anique's laatste jeugdwedstrijd worden, want ze wordt deze maand al 16 jaar en dan gaat ze wat het kickboksen betreft de senioren in, zonder scheenbeschermers en hoofdkap.

Anique Hilgerink wint van Beau Bloemberg (Ubeda Sports) 3rd punten

Daar gingen we dan. De langere tegenstandster begon direct met druk zetten en druk doen. Anique moest nog even haar afstand zoeken. Enkele linker directes troffen doel, maar jammer dat Anique dan niet doorzette met rechterhoeken. De tegenstandster was daar open voor. Lowkicks gingen ook wel lekker, want die werden niet geblokt. Anique deed veel enkele stoten, terwijl de combinatie toch wel mogelijk was. Uitslag, winst voor Anique. Hoera!


De eerste stappen op The Friendly Games

Scorpio Gym's beginnerssucces

8 oktober 2016 - In onze eigen gym een galaatje met sparringspartijen op initiatief van Chico Martinez (Team El Toro). Bedoeld als opstapje voor de beginnende kickbokser. Het was drukte van belang van partnergyms, Team El Toro Glanerbrug, Tony's Gym Almelo, Private Victory Borne, Fit Industry Rijssen en Sportcentrum Marianne Oldenzaal en hun supporters. Scorpio Gym's jeugdige beginnende vechters lieten zich van hun beste kant zien.

 

Jeflin Nijhuis wint van Quinten de Bruin (Team El Toro) 2rd punten

Jeflin begon blauw bepantserd tegen een kopkleinere tegenstander met stoot-trapcombinaties. Hij had veel overwicht en won de partij.


Chelsea Niehaus wint van Mara Boedoe (Team El Toro) 1rd TKO

Chelsea vocht hoe ze had getraind. Snelle stoten gevolgd door snelle lowkicks. Razend. Na een paar harde rechtse lowkicks moest haar tegenstander in deze eerste ronde al opgeven. Chelsea wint op TKO.


Mashánda Jonathans (Scorpio Gym) - Jasmin Brouwer (Team El Toro) Onbeslist

Mashánda deed echt geweldig veel hard werk dat onterecht niet werd beloond met de winst. Voor ons (en vele omstanders) heeft ze gewoon gewonnen.

Scott Hilgerink verliest van Leon de Graaf (Tony's Gym) 2rd punten

Scott is een echte doorzetter. Even een paar dagen ziek geweest en dan toch een partijtje knokken. Helaas verloren.

Sacha van Oorschot wint van Maaike Beekman (Private Victory) 2rd punten

Sacha, Jordy's zusje, gaat haar grote broer achterna. Twee ronden knallende lowkicks tegen een kop grotere tegenstandster. Winst.

 

Guevar Deekman - Gianni Steenblik (Private Victory) Onbeslist

Vol spanning dook Guevar de eerste ronde in en het lukte hem niet snel in zijn ritme te komen. In de tweede ronde kreeg hij het toch te pakken en scoorde hij met veel lowkicks. Een onbeslist was verdiend.


Steven Amer verliest van Samih Steen (Tony's Gym) 2rd punten

Steven was wat langzamer met scoren dan zijn tegenstander. Jammer van het verlies.


Jordi Sousa verliest van Roy Meylof (Tony's Gym) 2rd punten

Jordi kwam vanmiddag de gym in met zijn spullen voor een invalpartijtje. En waarachtig, hij kon. Weliswaar tegen een ruim 10-jaar oudere tegenstander, maar gelukkig werd de veiligheid in acht genomen en de regels aangepast. In de eerste ronde probeerde Jordi het lichaam te bewerken met stoten, maar vergat daarbij af te ronden met lowkicks. In de tweede ronde kwam hij wel door met snoeiharde lowkicks, maar dat was niet genoeg om de winst te pakken, helaas.

Al met al een topprestatie van onze beginnende vechters, dat een mooie toekomst voor onze gym in het vooruitzicht stelt.

We bedanken alle vrijwilligers voor de hulp vandaag!


Daimian Smits vecht zich terug

Daimian vocht een goede partij in Deventer

1 oktober 2016  - We hadden weer een aantal jeugdvechters aangemeld voor wedstrijden bij Akdeniz Gym in Deventer, maar op het laatst bleef alleen Daimian nog over. Daimian is al anderhalf jaar uit de running geweest, dus we hoopten dat hij het weer goed kon oppakken. Overeind blijven en voorbeeldig vechten bleef ons uitgangspunt vandaag. Winnen zou mooi meegenomen zijn.

Daimian Smits verliest van Samir Marsou (MT Dortmund)

Toch een voorzichtig begin van Daimian in de eerste ronde. In de tweede ronde ging het ook moeizaam, maar kwam hij toch met de verwachte combinaties in zijn spel. In de derde ronde zagen we eindelijk de echte Daimian, waar we op hoopten. Druk zetten op de tegenstander met goede stoot- en trapcombinaties in Scorpio Gym stijl. Daimian is al een beetje back on track. Wij zijn blij!


Dilara is Nederlands Kampioen Muay Thai

Op de WMF NK Muay Thai hadden we vier troeven staan

25 september 2016 - Vol enthousiasme gingen we met vier junioren naar de NK Muay thai in Nijmegen. Vroeg in de ochtend om half acht stonden we al voor de sporthal voor de weging. Het zou een lange dag worden.

Iwan Nijenhuis strandde in de halve finale

Iwan Nijenhuis won in de kwartfinale van Leyt (Matizz Gym), maar moest in de halve finale tegen Amin (Suboxer) opgeven door een flinke knie op zijn al geblesseerde rib. Na het toernooi bleek na een bezoekje aan het ziekenhuis dat er een scheurtje in de ribboog zat. We wensen Iwan beterschap!


Jordy van Oorschot strandde in de halve finale

Jordy van Oorschot gediskwalificeerd tegen Yarnick (Mejiro Gym Drenthe), wegens een onopzettelijke knie in het kruis van zijn tegenstander, die moest opgeven. Als zijn tegenstander de volgende partij in de halve finale niet meer kon voortzetten, dan mocht Jordy zijn plaats alsnog innemen.  En dat gebeurde ook tegen Yannis (Starter Gym), maar helaas verloor Jordy deze partij.

Dilara Hamamioglu werd Nederlands Kampioen Muay Thai

Dilara Hamamioglu werd Nederlands Kampioen Muay thai door winst op  Dyanne Kleine ‎ (Mejiro Gym Drenthe)
Het was een zware pot. De tegenstandster deed telkens ongeoorloofde judoworpen, terwijl Dilara echt wilde clinchen.
Gelukkig ging de winst uiteindelijk naar Dilara.


Anique Hilgerink verliest nipt de finale

Anique wint zilver in een spannende finale tegen Sanne Smits (Budaya). Helaas had de partij niet het gewenste tempo om de sterke punten van Anique naar voren te laten komen. Na lang beraad besloot de hoofdscheidsrechter dat Anique niet de eerste plaats had verdiend. Jammer.


MMA winst in Den Haag

Max en Jamie winnen in Den Haag

24 september 2016 - Onze eerste wedstrijddag van het nieuwe competitieseizoen vond plaats bij Fightclub Den Haag en we sloegen meteen goed toe. Onze MMA partijen werden door het publiek en organisatie ontzettend gewaardeerd (complimenten door de speakers), omdat we zowel staand als op de grond spectaculair werk lieten zien, maar ook doeltreffend!

#1 Max Manoehoetoe wint van Denhry Pieloor ( Tatsujin Dojo Deventer) op submission 1rd 1 : 50 ( triangle choke)

Max begon staand goed met lange stoten en trappen om uit de shoot van de tegenstander te blijven. Toen hij alsnog in de shoot terecht kwam en de tegenstander op full mount wilde doorzetten trok Max hem met zijn benen in een triangle choke waar hij niet meer uitkwam en moest afkloppen. Winst Max in de eerste ronde na 1:50 minuten.

#2 Jaime Nijhoff wint van Zakaria Ben Sellam ( Team Duncan) 2rd 1;30 submission (guillotine choke)

Jaimy viel al snel in de shoot van de tegenstander, die vanuit de mount GnP toepaste, maar Jaimy verweerde zich uitstekend en kantelde op gegeven moment naar de mount. Vervolgens probeerde hij het staand af te maken met slams (!) en GnP. In de tweede ronde werd Jaimy weer geshoot, maar deze keer nam hij het over met een guillotine choke, die hij stevig doortrok tot te tegenstander afklopte. Jaimy wint op submission.


Malik Kysho in promovideo Sportbedrijf Almelo

SPORTBEDRIJF ALMELO MAAKTE PROMOVIDEO VOOR OVERIJSSELSE SPORTONTMOETING

Nadischa Korte van Sportbedrijf Almelo kwam in onze gym langs om een videoshoot te maken voor de Overijsselse sportontmoeting. Onze Almelo's Sportman van het Jaar 2015, Malik Kysho, figureerde daarin met real life action tijdens de kickbokstraining. Achteraf moest hij nog enkele promotionele teksten in de camera zeggen. We zijn benieuwd naar het eindresultaat. Wordt vervolgd...


ANDREA en GABRIELLE winnaars NO FEAR actie

ANDREA EN GABRIELLE ZIJN DE WINNAARS GEWORDEN VAN EEN NO FEAR LONGBOARD PACKAGE.

Zij hadden de meeste Likes op Facebook gescoord met de inzending van hun foto met een bidon van Scorpio Gym. 

HIeronder staan alle deelnemende foto's


Scorpio Gym BeachCamp 2016

Zon Zee Strand Training

20 augustus 2016 - Op deze onverwachte erg zonnige zaterdag togen we naar Bloemendaal Strand met de vijf strandliefhebbers Jochem Hakkers, Maria Leussink, Annemarijn Hospers, Jolien Matitaputty en de trainer.
De overige belangstellenden hadden waarschijnlijk slechter weer verwacht of ze dachten dat zo'n BeachCamp niet de moeite waard was. Het was ook niet alleen om de training te doen, maar ook om de teamspirit. Een gemiste kans!
Het zonnetje scheen fel, maar de aanlandige wind maakte het tijdens de oefeningen milder. De zee bruisde redelijk wilde golven naar de branding. Het zeezicht was tropisch.
We begonnen met 30 minuten strandloop van Bloemendaal naar Zandvoort en terug. Vervolgens intervaloefeningen met band, bal en partner. We eindigden met Muay Thai sparren.
Na een cooling down in de zee (Jochem hapte zand) en een lekkere koude douche namen we een foodtrip naar Amsterdam centrum. Wokkie, pizza, Febootje en falafel gingen er wel in. Nog een Starbucksje als desert en weer in de auto richting home, maar.... weg omgeleid via Utrecht voor een half uur extra reistijd en brandstofverspilling. Tja.
De BeachCamp was iedereen goed bevallen. Men vond het meer dan geweldig! Het weer zat natuurlijk ook heel erg mee!

Summary Block
This is example content. Double-click here and select a page to feature its content. Learn more

Daverend succes Heavy Bag Workout summer editions

Grote opkomst bij de zomerse bokszaktrainingen

12 augustus 2016 - De Heavy Bag Workout summer editions zorgden afgelopen drie weken voor grote belangstelling onder de leden en ook niet-leden. Elke training was er veel animo en waren de bokszakken goed bezet, ondanks dat er velen op vakantie waren. Er werd ernstig gezwoegd en gezweet door de deelnemers.

Hoewel de summer editions voorbij zijn, gaan we natuurlijk wel gewoon door met de reguliere bokszaktraining edities. 


Scorpio Gym 'De Gekste' in The Mixx 3

The Mixx Fights 3, Eindhoven

16 juli 2016 - Eindhoven 'De Gekste'! Aan het einde van het seizoen deden we nog even een galaatje in Brabant. Bij sportschool The Mixx van Team Kina hadden we twee kickboks- en twee MMA-partijen staan. Lage ring in het midden was goed te doen. Hercules Stroop was zijn beetje thuis kwijt en dus had de trainer hem een nieuw bitje gegeven. Plotseling was Hercules enige tijd voor de wedstrijd ook dit nieuwe bitje kwijt. Hoe is dat nou mogelijk?


 

 

Hercules S Don Stroop vs Mikey Werleman (FC van Dams) 3rd Onbeslist
Met zijn nieuwere bitje begon Hercules aan de wedstrijd. Zijn hoekstoten kwamen goed door, maar vergat dat verder door te zetten. Ook de lowkicks waren goed raak. Hij dook iets teveel in de tegenstander, waardoor de afstand te klein was om goed te kunnen uithalen en af te ronden. Partij ging gelijk op en na de onbesliste uitslag waren ze weer Antilliaanse vrienden.

Brian Voorn vs Delano Goedhart (Silent Dragon) 3rd Onbeslist
Goede lage rechtse directes van Brian op het lichaam van de tegenstander, die hem diverse verwensingen naar het hoofd slingerde. In de tweede ronde troffen de linkse hoeken goed doel, maar die vergat hij verder af te ronden. Een onbeslist eruit gesleept.

Sjoerd Knobben verliest van Semih Yurur (Gracie Barra/Team Kina) 1rd submission
Sjoerd wilde geen warming-up op de pads, want voelde zich al klaar... dus begonnen we maar gewoon aan de wedstrijd. Na heel even een staand begin werd Sjoerd op de grond gedwongen en bedwongen en kwam daar niet meer onder weg. Toen hij zijn rug toekeerde werd een verwurging aangezet en moest hij afkloppen. Sjoerd verliest.

Jaimy Nijhoff verliest van Jelle Kelderman (Tatsujin Dojo Nijmegen) 2rd punten
Jaimy begon ook staand goed. Vervolgens ging het gevecht verder op de grond. In de tweede ronde sloeg Jamie zijn tegenstander goed neer, wijfelde en ging vervolgens gewoon doodleuk op hem liggen in plaats van dat hij het afmaakte met ground and pound. Uitendelijk verliest Jamie op punten terwijl hij het eerder simpel had kunnen afmaken.


Slag bij Zutphen winst Scorpio Gym

Zutphen vs Nederland, Zutphen

9 juli 2016 - Op een half uur afstand, dus lekker dicht bij huis trokken we vol goede moed met vijf junioren richting Zutphen. Vorige wedstrijden in Zutphen liepen op teleurstellingen uit, omdat vechters of sportscholen plots niet konden of wilden vechten. Ook deze keer was het weer raak en hadden Jordy van Oorschot en Iwan Nijenhuis geen partij. De overige drie vechters moesten de eer van onze gym dan maar hoog houden. Met Winfried en Anique in the corner hadden we een goed uitgerust team.


Dilara Hamamioglu wint van Bliss Rutten (Henneken) 3rd punten
Dilara had een pittige tegenstander. Gelukkig heeft Dilara een vechtstijl waarmee ze na drie ronden toch aan het langste eind zou kunnen trekken. Zou kunnen. Het kostte wat moeite, maar na wat tactische instructies, die ze netjes opvolgde (luisteren naar je hoek is ook belangrijk) gaven haar zuivere stoten en meerdere scores met lowkicks de doorslag. Winst voor Dilara!
 

Jamilla Reints verliest van Aicha Krolis (Fightmasters) 3rd punten
Jamilla in haar allereerste kickbokspartij. Spannend! De tegenstandster was een jaar ouder, misschien dat ze daardoor iets in het nadeel zou zijn, maar Jamilla ging wel tot het gaatje. Spirit! Stoot-trapcombinaties, zoals het spelletje hoort te worden gespeeld had Jamilla echt onder de knie. Geweldige eerste partij, maar smaakte naar meer. Winst ging naar de tegenstandster.

Jim Wesselink wint van Maik vd Kammen (Roosmalen Gym) 3rd punten
Ook Jim maakte zijn opwachting in zijn allereerste partij. De tegenstander kwam uit voor de sportschool van GLORY wereldkampioen Robin van Roosmalen. Dat geeft toch een extra dimensie aan zo'n partij. Weer mooi om te zien, de spirit van zo'n jongeling als Jim. Ook hier weer het juiste stoot-trapwerk bijgestuurd met wat tactische instructies uit de hoek, waardoor de derde ronde weer lekkerder verliep in ons voordeel. Winst voor Jim!

'Spirit' was deze dag wel het toverwoord voor onze gym. Daarmee hadden we al de helft van de wedstrijd in onze zak. Toppers!


Fighters in Armadillo Merino shirts

Vriezz Trading sponsort onze vechters met Armadillo Merino shirts

Vriezz Trading heeft onze vechters in fantastische Armadillo Merino® 'Condor' shirts gestoken. - Clothing that does not melt or drip if it burns, does not smell, is comfortable, keeps you warm when it is cold and helps to cool you when it is hot. Clothing that is made for demanding users in the most extreme environments. -  Hierdoor kunnen onze sporters zich nog optimaler voorbereiden voor een wedstrijd. Wij bedanken Vriezz Trading enorm voor dit mooie gebaar.

Gesponsord door Vriezz Trading


Zonnige partijen op Open Air gala Duitsland

Open Air House Gala, Dorsten, Duitsland

2-juli-2016 - Het werd een Duitsland-Nederland interland in het Duitse Dorsten. Een uurtje rijden. We waren er zo over de Deutsche Autobahn. De ring stond bij de sportschool Workers Hall op het voorplein in de open lucht. Als het nou maar niet ging regenen..., maar dat deed het af en toe wel. Gelukkig vielen onze partijen in het zonnetje.


Jordy Van Oorschot verliest van Alex Materi (Tiger Gym) 3rd punten

Jordy heeft een goede techniek en scoort daar goed mee. Hield het simpel met stoot-lowkick combinatie. De tegenstander drong aan met uitgebreidere combinaties. Hij scoorde daar een lichtere puntenvoorsprong mee. Jordy verliest.

Iwan Nijenhuis wint van Daniel Konradi (Workers Hall) 3rd punten

Iwan wacht niet. Begint fel te jagen. Scoort veel, maar had het simpeler kunnen afmaken door wat gecontroleerde te blijven. Iwan wint.


Yeantley Silie wint van Andreas Peterson (Athletic Sports) 2rd KO

Yeantley in een partij met scheenbeschermers, op verzoek van de tegenpartij. Ach, dan maar met de knie op zijn lichaam om toch schade te kunnen aanbrengen. Hierop ging de tegenstander neer in de tweede ronde. Na de verplichte acht tellen loerde Yeantley weer op dezelfde plek en schakelde daarmee de tegenstander voorgoed uit. Yeantley wint op KO.


Shahrzad Khodadadeh verliest van het Nicole Schäfer (Workers Hall)

Weer een zwaardere tegenstandster voor Shahrzad. Hoewel de partij op het maximum gewicht was afgesproken zijn de tegenstandsters ná de weging gebruikelijk veel zwaarder zijn. Nu doet de tegenpartij daar haar voordeel mee, maar Shahrzad scoorde drie ronden lang met rechterlowkicks. Dit vertraagde de tegenstandster, die wel mee acties leek te maken, maar veel daarvan op de dekking belandde. Toch besloot de jury Shahrzad als nipte verliezer aan te wijzen.
 


Truestore zet sponsorverbintenis voort!

TrueStore Eu heeft zich komend seizoen weer als sponsor aan Scorpio Gym verbonden om onze wedstrijdvechters te voorzien van optimaal trainingsmateriaal (Fairtex). We bedanken TrueStore.eu voor het vertrouwen in ons, waarmee we nu alweer het derde (!) seizoen in gaan. Top! www.truestore.eu


Ultimate fighter Etoes wint

ULTIMATE, Hardenberg

18 juni 2016 - Hardenberg lag om de hoek. Dus we misten direct de afslag naar het evenement, want op zulke korte ritten zijn we niet ingesteld. Gelukkig wachtte onze vertrouwde Paula Bokhove ons daar op. Veiligheid voor alles. We mochten eenmaal binnen niet meer naar buiten. Vreemd. Mooi verzorgd gala met showlights en (paal)danseressen. Backstage waren die dames ook heel nadrukkelijk aanwezig. 

Etoes Pattiasina wint van Wouter van Zitteren (Nakama Gym)

De strategie was om direct druk te zetten op de tegenstander en dat deed Etoes. Zijn opponent werd dan ook in zijn achteruit gedwongen. De tegenstander was weliswaar langer, maar toch wist Etoes hem goed hard te raken met zijn stoten. In de derde ronde werden de harde lowkicks van Etoes hem bijna ook nog fataal. Linkerbeen van de tegenstander werd paarser. KO op lowkicks zou de ultimate overwinning zijn, maar met de uiteindelijke puntenoverwinning waren we als team heel tevreden.

Backstage


WIN een NO FEAR Longboardpakket! 

Wij verloten i.s.m. NO FEAR twee longboardpakketten met daarin een No Fear longboard, tray met 24 blikjes No Fear energiedrank, cap, bidon, etc. Wat moet je daar voor doen?

Maak met je Scorpio Gym bidon een leuke, grappige, spannende of ludieke foto op een leuke, grappige, spannende of ludieke plek op aarde tijdens je vakantie, werk, studie, sport of andere activiteit en stuur het vervolgens in via een bericht via onze Facebookpagina.

De beste 10 foto's worden geplaatst en gedeeld op onze Facebookpagina en daarvan winnen de twee foto's met de meeste likes een No Fear Longboard pakket.

Succes en No Fear!

*Deze actie sluit 31 augustus

KO BATTLES

Battle Events, Amersfoort

4 juni 2016  - Na Arnhem twee maanden geleden is dit ons tweede Battle Events. Op tijd voor de weging en voorbereid voor alles. In de kleedkamer liepen vechters voor en na hun wedstrijd in en uit. Een chequecard met eender Winnaar of Deelnemer erop. Op de achtergrond van die chequecard was een foto geplaatst met.... Malik Kysho erop. Waarachtig! Een foto van een partij van vorig jaar, die Malik toen ook won. Was dit al een voorbode voor de uitslag?

B-Malik Kysho wint van Bas Meelhuijssen (FPA) 2rd TKO

Malik kwam scherp de kleedkamer uit en zo begon de wedstrijd ook. Zijn tegenstander bleek daar niet goed mee overweg te kunnen en dook de ene keer onder de acties door en de ander keer kwam die terug met vreemde counters die doel misten.
Toch oppassen geblazen, want voor je het weet loop je tegen zo'n counter op. Malik scoorde wel met harde stoten en knieën. In de tweede ronde werd een combinatie met knie de tegenstander fataal, wat resulteerde in een diepe hoofdwond. Ook al half aangeslagen besloot de scheidsrechter het duel voor hem af te blazen. Malik pakte deze overwinning. Lekker om 'back-on-track' te zijn.

Mejiro Gym, Wormer

5 juni 2016 - Na lange tijd weer een rit naar Wormer, het adres waar we voorheen met vele dames de Girls Fight Only wedstrijden bezochten en veel successen behaalden. Toen nog georganiseerd door Team Schreiber. Die zijn inmiddels verhuisd. In het huidige pand zit nu Mejiro Gym, een filiaal van het Amsterdamse.

N-Orhan Cakici wint van Leon Pieterse (KB Geldermalsen) 3rd KO

Orhan's eerste wedstrijd. Altijd spannend hoe zo'n eerste partij verloopt. Gewoon gaan en tussentijds bijstellen. Beide vechters lieten duidelijk zien, dat ze nog niet erg bedreven waren in vloeiende combinaties. Ze vochten meer op intuïtie dan op verstand. De tegenstander van Orhan had vervelende kicks. Uiteindelijk in de derde ronde counterde Orhan goed met een harde stoot op het gelaat van zijn tegenstander. Knock Down! De scheidsrechter nam niet eens de moeite om hem uit te tellen. Altijd leuk zo'n winst in je eerste partij.

N-Yeantley Silie verliest van Hairo Gomez (Team van de Berg) 3rd punten

De tegenstander begon de partij voortvarend met harde stootcombinaties. Gelukkig zit de dekking van Yeantley altijd goed dicht, dus liep hij weinig schade op. Het leek wel of de tegenstander niet moe werd van zo'n salvo stoten. Yeantley kwam overigens goed door met zijn trappen. Het kniëen zou in zijn voordeel uitvallen, maar dat deed hij deze keer te weinig. Helaas een verlies op punten.


RING Battles

Het zou weer een superweekend worden met vechters op RINGS in Amstelveen en K1 AERTS BATTLE in Enschede. Vechten doen we al sinds mensenheugenis overal in het land. Soms een eindje rijden het avontuur opzoeken en de andere keer lekker dichtbij.

K1 AERTS BATTLE, Enschede

29 mei 2016 Lekker dichtbij deze keer. Op steenworp afstand van de Duitse grens. K1 Aerts Dojo in Enschede. In de eigen dojo van Peter Aerts werden deze keer de wedstrijden afgewikkeld.

J-Dilara Hamamiogly wint van Lina Abali (Team Aerts) 3rd punten

Zoals afgesproken vocht Dilara zoals ze heeft getraind. In hoog tempo directe stoten door het midden op het lichaam van de tegenstandster en afronden met lowkicks. De tegenstandster kreeg nog een punt aftrek voor stoten op het hoofd, dat uiteraard niet is toegestaan bij de jeugd. She did it! Winst na drie ronden voor Dilara.

RINGS, Amstelveen

28 mei 2016 De gala's van RINGS zijn altijd supergoed georganiseerd, tot in de puntjes verzorgd. Ze hebben een reputatie hoog te houden. Hier zou dus de rematch plaatsvinden tussen Rhydel Vogelenzang en Thomas Eckhart van Family Gym. De vorige keer mondde de partij uit in een ombeslist (jurybeslissing), terwijl het grote deel van de aanwezigen, niet de minsten, het overeens waren dat Rhydel gewonnen had.

B-Rhydel Vogelenzang verliest van Thomas Eckhart 3rd punten

De eerste ronde verliep zoals verwacht. Elkaar betasten en aftasten. Thomas was hier de meest actieve vechter en dat was ook in de tweede ronde het geval. In de derde ronde kwam Rhydel pas lekker los. Een linker highkick deed Thomas even wankelen, maar was klaarblijkelijk niet effectief genoeg om echt down te gaan. Jammer dat Rhydel niet allert gebruik maakte van dit zwakke moment van zijn tegenstander. Rhydel verliest de partij als minst actievere vechter.

#FANS Oud-Scorpio lid Darryl de Koster kwam op de scooter vanuit zijn huidige woonplaats Amsterdam zijn voormalig teammaatje supporten. Ook onze wedstrijdvechter Randy Koetsier & friends waren er.


STORM VIII, Wiehl, Duitsland

07 mei 2016 Het was een eind rijden naar het Duitse Wiehl, waar onze Duits-Russische sportvriend weer een gala organiseerde. Onderweg kwamen we even in een kleine file terecht wegens een ongeluk, maar gelukkig konden we snel weer onze weg vervolgen. Voorbij Köln werden de wegen heuveliger en werd het uitzicht schilderachtiger. Aangekomen bij de voor ons reeds bekende Wiehltalhalle bleek dat de partij van Anique Hilgerink niet doorging wegens een ziek geworden tegenstandster. Dat was een domper. De partijen van Jordy van Oorschot en Iwan Nijenhuis gingen wel door. Rhydel Vogelenzang had de hoofdpartij (lees, laatste partij). Het zou nog een lange lange warme avond worden.
 


J-Jordy van Oorschot verliest van Karim Böhm ( Sportschule Asia) 3rd punten
Jordy had de opdracht gekregen om vanaf het begin fel te starten en druk te houden op de Duitse tegenstander. Het verliep helaas andersom. Hoewel de stoten van Jordy zuiverder waren kon hij toch niet het tempo uit de tegenstander halen. Een verloren partij.


J-Iwan Nijenhuis wint van Giovanni (Rings of Glory) 1rd TKO
Iwan had dezelfde strategische opdracht gekregen als Jordy. Iwan begon dan ook ontzettend fel tegen zijn opponent uit het Nederlandse Brunssum. Harde lowkicks maakten na 25 seconden een einde aan de partij toen de tegenstander werd uitgeteld. Missie geslaagd.


B-Rhydel Vogelenzang verliest van Ali Rezaie (Contact Sports) 3rd punten
Na vele partijen en 3 pauzes mocht eindelijk Rhydel aan de bak. De tegenstander begon met muay thai werptechnieken in een partij waar K-1 rules waren afgesproken. Rhydel kreeg ook nog waarschuwingen voor het slaan op het achterhoofd van zijn tegenstander. Een rommelig begin. In de derde ronde kwam Rhydel een beetje los met rake gesprongen knieën. Helaas te weinig om te winnen.

Tegen 1 uur 's nachts konden we eindelijk weer naar huis.


It's Hardcore Time Again 2

24 april 2016 - Altijd leuk zo'n oostelijk onderonsje met ouderwetse budospirit. Broederschap troef! Niet in Nederland, maar in het Duitse Meppen ontmoeten we onze sportvrienden. Net als vorig jaar. Deze keer vochten Etoes Pattiasina en Max Manoehoetoe hier.

N-Etoes Pattisasina verliest van Elondy Koopers (Angelo Gym) 3rd punten

Een geweldige spurt in de eerste ronde van Etoes. Goede stevige combo's, In de tweede ronde kreeg hij veel lowkicks te verwerken. Na drie ronden ging de winst naar zijn tegenstander. Mooie partij.

 

 

 

 

 

 

N-Max Manoehoetoe wint van Mikail Barshigov (Angelo Gym) 1rd KO!

Max in zijn allereerste officiële MMA partij liet zien 'What's MMA all about'. Pittig en snel. Zijn eerste grondwerk was goed, Hij raakte in een voetklem, maar wist zich daar soepel uit te geraken. Ook rollend kwam hij als beste uit de bus nadat hij zijn tegenstander uit de ring heeft gerold. Uiteindelijk gaf een rechterhoek aan het einde van de eerste ronde de doorslag. De tegenstander plofte hard tegen het canvas. Out! Max wint zijn eerste partij op KO! De welverdiende biertjes smaakte hem na die tijd uitstekend.

Scorpio Gym fully equipped. Also with Garik & beer. Afterparty at McDonald's Café with some coffee and muffins.


Battle Events Arnhem

23 april 2016 - Drie vechters hadden we op Battle Events in Arnhem. Shahrzad Khodadadeh, Atilla Karakayali en Ryhdel Vogelenzang gingen voor onze gym de battles in. Ze werden groots aangekondigd in een geweldige entourage.

Jammer dat we zelf niet veel support hadden om tegengas te bieden aan de massale support van de tegenstander. 


 

 

 

 

 

Shahrzad Khodadadeh (links)

Shahrzad Khodadadeh (links)

N-Shahrzad Khodadadeh verliest van Tayna da Silva (Omar Gym) 3rd punten
De tegenstandster was kleiner en bonkig. Zwaarder? Shahrzad begon technisch goed met scorende lowkicks en aan het einde van de eerste ronde bezorgde ze haar tegenstandster acht tellen door een knie op het lichaam (lever of maag?).In de daaropvolgende twee rondes stoomde haar tegenstandster alleen maar vooruit met combo's, weliswaar met niet al te grote impacht, maar je moet er dan wel iets tegenover kunnen stellen. Shahrzad verliest op punten.


 

 

 

 

C-Atilla Karakayali wint van Annass Moussaoui (Dadda Gym) 3rd punten
De opkomst van Atilla was thrilling. De partij eveneens. De tegenstander kwam iets minder ervaren over dan Atilla, desalniettemin gaf die goed partij. Atilla scoorde veel met zijn linkertrappen op het lichaam. Zijn linkse directes kwamen ook goed en hard door. Een duidelijke overwinning van Atilla.


B-Rhydel Vogelenzang verliest van Annass Aaras (Fighting Talents) 3Rd punten
De eerste ronde was 'Bon' van Rhydel. Hard en explosief. Dit kon Rhydel niet doortrekken in de twee rondes die volgden. De tegenstander kon ook niet echt doorkomen, maar bleef wel zijn acties maken. Rhydel verloor helaas.

'De partij van Anass Aaras uitkomend voor Fighting Talents tegen Rhydel Vogelenzang De Jong van Wijnen was dan ook de partij die de zaal flink op zijn kop zette. Alle meegereisde Anass fans stonden dan ook op en schreeuwde zijn naam bij zijn opkomst. Deze partij was dan ook meer dan leuk om te zien en werd na 3x3 rondes door Anass op punten gewonnen.' - door John Do.‎

We hopen de volgende editie meer steun van onze aanhang te verwachten!

OSU!


AN2R was onvergetelijk

9 april 2016 - Annemarijn Hospers en Paula Bokhove werden enige tijd uitgenodigd om te vechten voor een goed doel 'Vechten voor Coco', voor kinderen met een spierziekte, op het gala A Night 2 Remember in Zutphen. Zonder kickboksachtergrond zijn ze enige tijd in training gegaan om zich voor te bereiden. Hun tegenstandsters waren de initiatiefneemsters van dit goede doel en hadden ook geen kickboksachtergrond. Zo zouden er gelijkwaardige partijen ontstaan.
De Hanzehal was mooi opgemaakt met showlights, catwalk, ringdames en showdancers.

PAULA BOKHOVE VERLIEST VAN NICKY GROENEN (Beast of the East) 3rd punten.
Paula was erg gespannen voor de wedstrijd, maar in de ring was daar niks meer van te merken. Weliswaar een kop kleiner dan haar tegenstandster drong Paula haar constant in haar achteruit. Ze stootte veelvuldig, maar van haar gevaarlijke trappen hebben we helaas te weinig gezien. Moe, maar voldaan genoot deze moeder nog na van deze geweldige once-in-a-life-time ervaring.

ANNEMARIJN HOSPERS VERLIEST VAN MARIEKE KISJES (Beast of the East) 3rd punten.
Annemarijn was in tegenstelling tot Paula helemaal niet gespannen achter de coulissen. Ze kwam dan ook al swingend de catwalk op. Ze had er echt zin in, ook al was ze een paar kilo lichter dan haar tegenstandster. Dat was wel in haar nadeel en in de ring ook te merken. De laatste twee ronden moest Annemarijn echt tot op de bodem van haar energievoorraad gaan. Toch vond ze het een geweldige ervaring dat naar meer smaakte...

Beide dames hebben geweldige prestaties neergezet. Zulke wedstrijden voor een goed doel kent uiteraard alleen maar winnaars!.

Het was een gedenkwaardige A Night 2 Remember!

Deze dag telde alleen maar winnaars!

Deze dag telde alleen maar winnaars!


K-1 Bokszakken

NIEUWE BOKSZAKKEN!

Onze nieuwe Fairtex bokszak met K-1 logo

Onze nieuwe Fairtex bokszak met K-1 logo

Deze bokszakken van Fairtex zijn bedrukt met het officiële K-1 logo. Fairtex was in het verleden betrokken bij K-1, dus deze bokszakken zijn echt authentiek. Ze waren eigenlijk niet meer voor officiële verkoop beschikbaar, maar onze vaste leverancier wist er toch nog enkele binnen te slepen. Binnenkort hangen er tien stuks in onze gym


RINGS Badhoevedorp: Rhydel Vogelenzang

2 april 2016 - Zaterdag togen we (Atilla Karakayali en trainer Stephen Cooke) met onze crewmobiel naar Badhoevedorp, waar Rhydel Vogelenzang op een van de altijd goedgeorganiseerde RINGS gala's moest vechten tegen Thomas Eckhart van Family Gym. Thomas is een oude bekende van ons, want hij won ooit van Augin Masoud toen Augin nog aan onze gym was verbonden. Dus....revanche!

B - Rhydel Vogelenzang vs Thomas Eckhart (Family Gym) - Onbeslist

Thomas ging vanaf de bel als een bezetene tekeer met zware stoten, maar Rhydel hield zijn dekking goed gesloten. Rhydel antwoordde met gesprongen knieën, die doel troffen. Een wond onder het linkeroog van Rhydel was het resultaat na de eerste ronde. Gelukkig had dit geen invloed op het spel van Rhydel en hij nam het duel in de rest van de partij dan ook over en stevende af op een overwinning. De jury besliste toch in hun oneindige wijsheid de partij tot een onbeslist uit te roepen. Dit tot verbazing van veel omstanders. Een van de trainers van zijn tegenstander gaf demonstratief de winnaarsbeker persoonlijk aan Rhydel. Dat was een mooi sportief gebaar.

Even later maakten wij de binnenstad van Amsterdam onveilig. Het bleef nog lang onrustig in Amsterdam!


Nieuwe vloer

Nieuwe vloer in de gym.

Nieuwe vloer in de gym.

Er is een nieuwe vloer in de gym gelegd. 

Uiteraard is deze in de huiskleuren zwart en geel uitgevoerd. Uitsluitend te betreden met blote voeten of boksschoenen.


FURY: Ladies Night

26 maart 2016 - FURY Kickboxing was echt een Ladies Night. De dames Anique Hilgerink, Gabriëlle Krüzen en Shahrzad Khodadadeh hielden de eer hoog voor Scorpio Gym door hun partijen te winnen. De heren Brian Voorn, Roy Erkelens en Etoes Pattiasina verloren helaas hun partij. Atilla Karakayali zou de finale van het viemanstoernooi vechten, maar helaas was zijn tegenstander in een eerdere partij zodanig geblesseerd geraakt dat dit niet door ging. Ons MMA Team NPU maakte een debuut met Jaimy Nijhof (winst) en Wouter Glimmerveen (verlies). ‎De arena van de IISPA Topsporthal was wel volgeladen met bezoekers. Er moesten zelfs extra tribunes worden bijgeschoven om meer publiek een zitplaats te geven. 

Anique Hilgerink wint!

Anique Hilgerink wint!

J - Anique Hilgerink wint van Sharlotte Moeke (Lloyd van Dams) 3rd punten.

In deze jeugdpartij begon Anique met ietwat spanning in de spieren. Het Is natuurlijk ook niet niks om voor het eerst op zo'n podium voor eigen publiek te acteren. In drie ronden versloeg Anique haar tegenstandster op punten.

 

 

 

Brian Voorn verliest.

Brian Voorn verliest.


N - Brian Voorn verliest van Karim el Amri (MTC Clyde van Dams) 3rd punten.

Brian kwam maar niet los in deze partij en de tegenstander vond dat blijkbaar wel ok. De partij kabbelde te rustig voort in tegenstelling tot Brian's vorige partij dat een explosie van geweld was. Brian verloor op punten.

 

 

 

 

Roy Erkelens verliest.

Roy Erkelens verliest.


N - Roy Erkelens verliest van Sven Fischer (BK Lochem) 2rd OPG. Roy begon de wedstrijd zeer geïnspireerd, maar dat zakte te snel af. De tegenstander was niet de moeilijkste, maar Roy kon weinig verweer bieden en moest in de tweede ronde opgeven.

 

 

 

Atilla  Karakayali stond al helemaal klaar.

Atilla  Karakayali stond al helemaal klaar.

 

C - Atilla Karakayali geen partij‎. Atilla stond met drie anderen in het C-klasse toernooi. Vooraf werd er geloot wie elkaars tegenstander zou zijn. Na deze loting zou Atilla rechtstreeks naar de finale gaan. De andere twee zouden met elkaar uitvechten wie er tegen Atilla in de finale zou staan. Helaas brak de ene tegenstander zijn hand na een harde stoot en de andere tegenstander liep hierdoor een hersenschudding op, waardoor ze beiden waren uitgeschakeld voor de finale en deze daardoor niet door kon gaan. Dat was heel teleurstellend voor Atilla, die hier hard voor had getraind en al helemaal gereed stond om te vechten toen hij plotseling het bericht hoorde dat het niet doorging. We hopen Atilla toch binnenkort op een mooi podium te kunnen aanschouwen (24 april Battle Events Arnhem).

Jaimy Nijhof wint!

Jaimy Nijhof wint!

AMA - Jaimy Nijhof wint van Jamy van de Berg (Team El Toro) 1rd ArmklemIn  deze eerste MMA partij voor Team NPU won Jaimy in de eerste ronde door middel van armklem. De tegenstander moest aftikken.

 

 

 

 

AMA - Wouter Glimmerveen verliest van Danny Hogeling (Team El Toro) 2rd Punten. Onze zwaargewicht Wouter maakte hier zijn debuut. Het werd een harde partij, waarbij Wouter in de eerste ronde even een harde stoot op zijn kaak moest verwerken. Gelukkig heeft hij de partij uit kunnen vechten. De puntenoverwinning ging wel naar zijn tegenstander.

 

 

 

Gabriëlle Krüzen (rechts) wint!

Gabriëlle Krüzen (rechts) wint!

N - Gabriëlle Krüzen wint van Renate van Bodegraven (Team Suboxer) 3rd punten. Gabriëlle die vanuit de damesconditiegroep weleens een kickbokswedstrijdje wilde proberen hadden we met enkele maandjes training klaargestoomd voor deze partij. Zij maakte drie volle ronden geweldige indruk met power, wilskracht en doorzettingsvermogen. Binnenkant linkerbeen was wel het zwakkepunt van de tegenstander. en Gabriëlle was trefzeker. Gabriëlle wint de partij!

 

 

 

 

Shahrzad Khodadadeh (rechts) wint!

Shahrzad Khodadadeh (rechts) wint!

N - Shahrzad Khodadadeh wint van Jennifer Kiel (Team El Toro) 3rd punten. Eindelijk kon Shahrzad weer in het schaars gevulde vlieggewicht een tegenstander treffen. Wel wat stram begon Shahrzad de partij, maar dat ging steeds beter naarmate de partij vorderde. Zuivere stoten en lowkicks brachten haar de overwinning.

 

 

 

 

Etoes Pattiasina (rechts) verliest.

Etoes Pattiasina (rechts) verliest.

N - Etoes Pattiasina verliest van Rachid Ajjaji (Beast of the East) 3Rd punten. Etoes moest vanaf de eerste ronde flink aan de bak. De tegenstander stormde vanaf de bel stevig naar voren, terwijl Etoes zich nog moest opwarmen... In de derde en laatste ronde kwam Etoes pas goed los (alweer), maar moest de winst aan zijn tegenstander laten.

 

 

 

 

 

Al met al was het een geslaagde dag en hopen we de volgende keer meer van onze andere topvechters die Scorpio Gym rijk is te mogen aanschouwen.

The Crew

 

De Supporters


The Afterparty

FURY Kickboxing

26 maart organiseert Scorpio Gym een eigen gala met daarbij uiteraard deelname van veel eigen vechters van onze club.